Експерти: Пеевски все още има влияние върху медиите, политиците все повече са в Youtube

Делян Пеевски се яви в ДАНС заради досиетата Пандора и ще бъде депутат от ДПС.

© Велко Ангелов

Делян Пеевски се яви в ДАНС заради досиетата Пандора и ще бъде депутат от ДПС.След като санкционираният за корупция по закона ""Магнитски" и бъдещ депутат от ДПС Делян Пеевски продаде медиите, които бяха свързани с него, той запазва влиянието си върху медийната среда, а моделът, свързан с това влияние има дълбоки корени и е създал трайни обвързаности. Същевременно в българското ютюб пространство все повече навлизат авторски предавания за политика и политиците вече ухажват влогъри, а не само блогъри. Победата на "Продължаваме промяна" може би се дължи и н факта, че тяхната кампания беше позитивна и залагаше на алтернативни канали, които не са под контрола на досегашните ключови играчи.


Това са част от представители на фондация "Медийна демокрация" и други експерти, които коментираха темата "Медиите и политиката след протестите през 2020 г." Събитието игра ролята на годишен доклад или обобщение в търсене на отговори на въпроса: какво се е променило във връзката медии-власт от лятото на миналата година и как поредицата от избори повлия върху медийното поведение.


Според Георги Лозанов и доц. Орлин Спасов, които са основателите на фондацията, е дошъл историческият момент за дискусията по тези теми, както и дали медиите са успели да са ефективни при формиране на изборните нагласи. Според Орлин Спасов въпреки че гражданските протести от лятото на 2020 година с искане оставката на кабинета на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев не са успели, те са задвижили други процеси, които са били трудно предвидими.
"Промените са по-видими от страната на политиката, протестите имаха решаващ натиск за промяна на политическите конфигурации в страната и изваждането на ДПС и ГЕРБ от властта. По-трудно е да се каже дали това ще се окаже решителна промяна. Ще мине време да видим дали това е трайна тенденция", коментира още Спасов.


По отношение на медиите, според него няма промяна във влиянието на депутата от ДПС и санкциониран за корупция по закона "Магнитски" Делян Пеевски, който въпреки че официално се раздели с изданията, които контролираше ("Монитор", "Телеграф" и други) запазва влиянието си върху медийната среда в България.


По думите му все още в съдържанието на много медии се вижда линията, поддържана от вестниците на Пеевски. "Моделът на 112-то място по свобода на изразяване има дълбоки корени, създал е и трайни обвързаности. Показателно е например, че през последната година и половина, нямаше разследвания по най-знаковите за периода случаи, подозрителни за корупция", коментира още Спасов.


"Победата на "Продължаваме промяната" се случи в голяма степен въпреки големите медии, където повече време за кампаниите си получиха националистически формации. Кампанията на новия проект се разгръща силно във фейсбук и Youtube, откъдето достигна до повече млади хора в големите градове. Позитивността на кампанията, рязко контрастираше с кампаниите на останалите партии", каза още Спасов.


Избирателят беше бомбардиран от различни типове послания, различни платформи се състезаваха за неговото внимание и до третите избори за тази година, ние не видяхме истински, сериозен политически дебат между едните и другите.


Ивайло Дичев,

професор по културна антропология


Отчасти успехът на "Продължаваме промяната" се е дължал на алтернативни канали, които не са под контрола на досегашните ключови играчи и това се оказа печеливш ход.


Спасов отбеляза, че партиите със собствени телевизии не са успели да постигнат особени успехи, а даже са намалили резултатите си - БСП и "Има такъв народ". За това, че в политически план притежаването на собствен тв канал е изживял своята атрактивност, Спасов даде пример с резултата на националистите от "Възраждане", които влизат в парламента и които са разчитали на влиянието си в социалните мрежи.


Политиците влизат в Youtube


Все повече политици навлизат в Yotube, където до преди 10 години основното съдържание на български е било свързано с пародийни видео колажи, предимно с материали взети от телевизиите, до любителски кадри, обобщи Николета Даскалова от фондация "Медийна демокрация".


"От миналата година има засилен интерес към политически теми в Youtube - станаха обект на авторски клипове, които генерират с десетки, стотици пъти повече гледания, от традиционните медии и от предход. Това се е изразило в две форматни разновидности - на сензацията, видео съдържание в естетиката, стила на горещите разкрития, морално оценъчно рамкиране, черно бяло реторика, игра със страхове и катастрофични прогнози, милозлив популизъм, смесване на факти, наситена експресивност. Неща, които виждаме в жълтата преса Смесване на сериозни теми и поднесени по един крещящ начин", коментира още Даскалова.


Според нея друга водеща линия на политически теми и субекти е през инфотеймънт - през шега, ирония, лайфстайл препратки - фокусът е върху човшкото лице на политическите актьори. "Ако едната - цели да стресне, другата да забавлява. Едната е силна да разобличава и да изгражда антипатии, другата да - развлича и провокира симпатии. И двата формата срещат одобрение на партии, медии и лидери. Самите ютюбъри споделят, че политически актьори ги търсят. Ако преди политиците ухажваха блогъри, сега са се насочили към влогъри", каза още Даскалова.


Ивайло Дичев: Публичното пространство се разпада


"Във време на война първата жертва е истината. В България това може да се перефразира - че първата жертва са медиите и публичното пространство, което видяхме, че се разпада на различни части, които се владеят от определени оператори", започна изложението си Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски".


Според него протестите от 2020 година са били изблик на недоволство срещу власт, която е започнала да прилича все повече на управлението на Тодор Живков. "Едно усещане за връщане на тоталитаризма. Което предполага, че съпротивата срещу това не може да е само политическа, защото се действа с неполитически средства и ни вкара в режим на война", смята още Дичев.


Като посока на разпад на публичността, Дичев посочва развитието на медийната среда и проявлението на феномена "платформения капитализъм".


"Платформата е такова пространство, което се контролира от някого, това е приватизирано човешко взаимоотношение, приватизирана публичност. Моята страница във фейсбук задавам теми на разговор, аз съм в центъра на това нещо, което се случва", коментира професорът.


Според него в политически смисъл разпадането на публичността е довела до това политическите лидери да откажат да седнат един срещу друг. Той даде пример с бившия премиер Бойко Борисов и лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, единият който е водил своите събития от колата си, а другият през фейсбук.


Промените са по-видими от страната на политиката, протестите имаха решаващ натиск за промяна на политическите конфигурации в страната и изваждането на ДПС и ГЕРБ от властта. По-трудно е да се каже дали това ще се окаже решителна промяна


Доц. Орлин Спасов

"Това разпадане, от една страна политически е свързано с една погнуса от другия, страх от доближаване на другия, което напомня на индийската кастова система, а от друга - това стана технически възможно заради увеличаването на тези платформи и защото те могат да бъдат контролирани по нов начин. Избирателят беше бомбардиран от различни типове послания, различни платформи се състезаваха за неговото внимание и до третите избори за тази година, ние не видяхме истински, сериозен политически дебат между едните и другите", каза още Дичев.


Големите онлайн платформа създават четири проблема, смята проф. Нели Огнянова. Първият е еднопосочното общуване с гражданите, което действа като бариера пред гражданския контрол и пред демократичната функция на традиционните медии. Вторият е че се създава поляризация и радикализация на общественото мнение.


"Хора, с които си говорим спокойно офлайн, в мрежата са наши идеологически противници и отношенията са много изострени", даде за пример проф. Нели Огнянова. Третият проблем, според нея, е че заради онлайн платформите може да се създадат опасни сценарии като този от скандала "Кеймбридж Аналитика", а четвъртият - че социалните мрежи са се превърнали в дом за дезинформация.


Огнянова нарича това икономика на желанието. "Има икономически интерес да стоим там, увлечени в спорове и борби".


Нели Огнянова припомни, че Европейската комисия работи по законодателен акт за цифровите услуги и по регламент за забрана на микротаргетирането, съсредоточава усилия и върху ново финансиране на качествената журналистика. Според нея наближава края на периода на пост истината.

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  "Победата на "Продължаваме промяна" може би се дължи и на факта"...

  Каква победа бе дрогари?

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 2. 2 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Хехехе

  За изцепките на Киро се празмахва плашилото Пеевски

  един друг се подпират като куция и сакатия

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 3. 3 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Експерти: Гого Пеперудката и на плагиата Стефан Дичев изтърсака... Ало, откачените....

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 4. 4 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3527 Неутрално

  поучителен материал

  не е безупречен
  много е спорен

  но заслужава да се обмисли

  браво на Лора

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 5. 5 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1602 Весело

  До коментар [#1] от "anonimnii":Каква победа бе дрогари?

  Е, как каква? Над капитализъма и фашизъма!

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3064 Любопитно

  Върху кои медии "все още има влияние" Пеевски? И Дневник ли е в това число?

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  Даа спасението е във Тубата. Бяха спрели "Денят" който продължи в Тубата и телевизията ще не ще отново е на екран.

  SHADOWS of SOFIA
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Битката на два олигархични кръга в България се пренася и в подопечните им медии..

  Sic transit gloria mundi
 12. 12 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Весело

  "Експерти: Пеевски все още има влияние върху медиите, политиците все повече са в Youtube"

  "Дневник" ми е "Работническо Дело"!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 13. 13 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  "Експерти: Пеевски все още има влияние върху медиите, политиците все повече са в Youtube""Дневник" ми е "Работническо Дело"!
  —цитат от коментар 12 на todor._89


  Извода от логичната ти конструкция е че носталгираш по "Работническо дело" След като си апологет на потомствен комунар е логочно.

  SHADOWS of SOFIA
 14. 14 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Весело

  До коментар [#13] от "К2":

  "Работническо Дело" ми беше "Стършел". "Дневник" ми е по-скоро "Пик".

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 15. 15 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1183 Неутрално

  Без да се спомене името на др. Пеевски - основен враг на Тутраканската селищна система, това семинарче, губи смисъла си!

 16. 16 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  До коментар [#13] от "К2":"Работническо Дело" ми беше "Стършел". "Дневник" ми е по-скоро "Пик".
  —цитат от коментар 14 на todor._89


  Разбирам. "Стършел" , орган на ЦК на БКП. Беше един етаж над "Работническо дело" във полиграфическия комбинат.

  SHADOWS of SOFIA
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Айде сега, влияние имал.
  Ми да изчезне ли от земята?
  А това, че се е увеличило влиянието на някои други и на практика няма конкурентна среда, не е ли проблем?

 19. 19 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  "Експерти" - хаха, а то пак една и съща дружинка от всестранно надарени личности :)))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 20. 20 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Весело

  До коментар [#16] от "К2":

  Ерго, "панимаеш" защо "ДнеШник" е ""Работническо Дело"?

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 21. 21 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  До коментар [#16] от "К2":Ерго, "панимаеш" защо "ДнеШник" е ""Работническо Дело"?
  —цитат от коментар 20 на todor._89


  Може да бъде всичко. Зависи от гледната точка.Ако двама души са от две страни на една маса , единия ще казва това е шест а другия ще спори не това е девет.Спора е на лице . Хубавото е че са на една маса .

  SHADOWS of SOFIA
 22. 22 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1384 Весело

  Начи, правя си клип че дет съм нахрчил когото са ми посичили и не дължа обяснение никому. Тва е акъла на новите подрастващи.


  Дее, тая крива нива де.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Весело

  До коментар [#21] от "К2":

  Не баце! Когато започнах да чета "Дневник"(преди десетина години) бях на "тяхната страна на масата". Благодарение на "сизифовските" им усилия в момента "се намирам" някъде между тях и "ПИК". И смятам, че това точната позиция за мислещ човек.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 26. 26 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1346 Весело

  До коментар [#11] от "Hristov":

  хахаха, ти пак недоволен :)

 27. 27 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2062 Неутрално

  До коментар [#21] от "К2":Не баце! Когато започнах да чета "Дневник"(преди десетина години) бях на "тяхната страна на масата". Благодарение на "сизифовските" им усилия в момента "се намирам" някъде между тях и "ПИК". И смятам, че това точната позиция за мислещ човек.
  —цитат от коментар 25 на todor._89


  Напослдък изгубих интерес. Резигнация или казано по нашенски липса на интерес. Партията на властта е извън властта.

  SHADOWS of SOFIA
 28. 28 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  Експерти: Пеевски все още има влияние върху медиите, политиците все повече са в Youtube
  ---------------------------------------------
  ЕкспертиТЕ, щом смятате, че Делянчо все още има влияние върху медииТЕ, бихте ли ни обяснили влиянието му върху групата Капитал?
  Ееех, дневник, дневник...

 29. 29 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  До коментар [#11] от "Hristov":

  Космическа програма ще има ли?
  Сега плавници и шнорхели нещо?
  Барбадос е напреднал имаше празненство - нашия там ли беше?

 30. 30 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3991 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  You are a tube... Youtube ;)

  Тръба, тръби, тръбопроводи...
  Привлича идеята.
  В тръба ги води

  "Експерти:
  Пеевски все още има влияние върху медиите,
  политиците все повече са в Youtube"

 31. 31 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  До коментар [#21] от "К2":Не баце! Когато започнах да чета "Дневник"(преди десетина години) бях на "тяхната страна на масата". Благодарение на "сизифовските" им усилия в момента "се намирам" някъде между тях и "ПИК". И смятам, че това точната позиция за мислещ човек.
  —цитат от коментар 25 на todor._89


  Да, баце. През 2013г ДП-10 беше враг на ГЕРБ и Дневник. Днес ГЕРБ седна от страната на ДП-10 и е логично и ти да се преместиш. Определено там ти е мястото като "мислещ човек".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 32. 32 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Върху кои медии "все още има влияние" Пеевски? И Дневник ли е в това число?
  —цитат от коментар 7 на Галя Станчева


  нееее, кво говориш?
  Дневник никога не е бил подчинен на групировка, винаги е бил независим и безпристрастен....

 33. 33 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3064 Весело

  [quote#10:"diq55699032"][/quote]

  Редуват ги с Гешев :))))

 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  До коментар [#7] от "Галя Станчева":

  Върху националните. Иначе няма сутрин да се събуждаме с Тома Биков и Сачева и да заспиваме с разни герберски социолози и политолози, набедени за професори.

 35. 35 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 3064 Весело

  До коментар [#7] от "Галя Станчева":Върху националните. Иначе няма сутрин да се събуждаме с Тома Биков и Сачева и да заспиваме с разни герберски социолози и политолози, набедени за професори.
  —цитат от коментар 34 на Роси


  Успокоих се, от притеснение нямаше да заспя. У дома телевизия не се гледа, никаква. Опитай и може да се събуждаш с друг :)))

 36. 36 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Весело

  До коментар [#31] от "Николай Колев":

  Баце, ти като мислещ човек си стой там между Гечев, Радев, Манолова.... и се радвай на промяната. Както е казал народа, луд на шарено се радва!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 37. 37 Профил на Сенсей НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Напълно очаквано гербавите тролове защитават Пеевски, който може да е всякакъв, но не е злодей като Прокопи.
  —цитат от коментар 17 на Norman Granz


  "Може да е всякакъв, ама..." е отдавнашното мото на гербаджиите и прародителите им - кремълци. Те никога не могат да защитят своето, могат само да пледират, че ония, другите са или еднакво, или по-лоши.

  За разлика от тях, аз мога да кажа с чиста съвест, че не знам нито един факт, който да компрометира бизнесмен като Прокопиев. Интелигентен човек, създател на една от най-добрите и спазваща журналистическата етика медии; развил и продал на печалба големият си бизне проект; постоянно преследван от престъпната власт в последните 10-12 години с абсурсни обвинения; възпитан и с добро семейство.

  Ако на някой му се привижда някакъв алтернативен олигархичен кръг в лицето на Прокопиев, то той или е кафяв папагал, или е невероятно глупав човек.

 38. 38 Профил на further
  further
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Краят е още далече. Приближаваме се към него.

 39. 39 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  До коментар [#36] от "todor._89":

  Не Баце, аз съм си там, където съм бил. Бях срещу Мултигруп и СИК, а тия, които споменаваш, бяха при тях и се присламчиха от моята страна. Аз не съм мръднал. А ти като "мислещ" зае тяхното място.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 40. 40 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 850 Весело

  До коментар [#39] от "Николай Колев":

  Обаче "ДнеШник"(реципрочно ти) не предявявате обструкции към тези "навлеци".Напротив, рЕзко доскоро червените друари станаха лилави умнокрасавци.

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 41. 41 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  "Във време на война първата жертва е истината. В България това може да се перефразира - че първата жертва са медиите и публичното пространство, което видяхме, че се разпада на различни части, които се владеят от определени оператори", започна изложението си Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

  Очевидно на медиите им се услади да ги яхат, до степен да не си представят собственото съществуване вън от някаква зависимост... Това създава комфорта да не се налага да имаш собствена позиция, когато си просто безгръбначно недоразумение!

  I Want To Believe
 42. 42 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  До коментар [#7] от "Галя Станчева":Върху националните. Иначе няма сутрин да се събуждаме с Тома Биков и Сачева и да заспиваме с разни герберски социолози и политолози, набедени за професори.
  —цитат от коментар 34 на Роси


  Пак не си в час. Аман от глупости.

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Неутрално

  "Експерти", които заради единия грант провалиха (защо ли никой ехидно вече не ме пита за проценти) инерцията на ДБ.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  Политиците от прехода и тяхната медийна среда са облечени да останат в миналото. Трябва още малко усилие.

 45. 45 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  [quote#37:"Сенсей НАНАЙ Бял кон НАНАЙ"][/quote]

  Прокопиев, ти ли си?

 46. 46 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#37] от "Сенсей НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":

  “... не знам нито един факт, който да компрометира бизнесмен като Прокопиев. Интелигентен човек, създател на една от най-добрите и спазваща журналистическата етика медии...”

  Т.е. предлага на свине кладенчова вода.

  Те затова го мразят и квичат възторжено за запора му.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2712 Весело

  До коментар [#37] от "Сенсей НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":

  Ехаааа....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1797 Весело

  До коментар [#37] от "Сенсей НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":

  До коментар [#46] от "Norman Granz":

  Патрона се уважава и почита. Вечна Слава :)

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3625 Неутрално

  До коментар [#48] от "nema_labavo":

  “Патрона се уважава и почита. “

  Което си е вярно, вярно си е:

  https://svobodnoslovo.eu/разбрахте-ли-защо-онуй-целува-ръката-н/

  Кокато видиш някой от нас да целува ръка на Прокопиев, пусни снимка.

  Айде със здраве.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на tapat0p
  tapat0p
  Рейтинг: 302 Неутрално

  "Победата на "Продължаваме промяната" се случи в голяма степен въпреки големите медии, където повече време за кампаниите си получиха националистически формации. Кампанията на новия проект се разгръща силно във фейсбук и Youtube, откъдето достигна до повече млади хора в големите градове. Позитивността на кампанията, рязко контрастираше с кампаниите на останалите партии", каза още Спасов.


  Това е пълна глупост - в БНТ всички имаха еднакво време по регламент, а в бТВ и Нова се лееха поддръжници, симпатизанти и членове на ПП почти всеки ден. И е много лесно доказуемо - 30 минути във Видео/Предавания отделите на сайтовете им и ще се види. Спасов говори през да не казвам къде.

 51. 51 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  До коментар [#40] от "todor._89":

  Аз не предявявам "обструкции" и към ГЕРБ/теб, че пристана на тъмната страна. "Секи сам си преценя". Аз не съм изневерил на принципите си. Бях срещу тия, които "разпределят порциите на властта", днес пак съм така. През 2013г бях(ме) платени протестъри, днес пак съм така.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 52. 52 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 424 Неутрално

  А влиянието на прокопиев в медиите как е ?

  А влиянието на Демократическата партия на сащ в университети и в холивуд расте ли ?

  Левичарство, затоплизъм..........

 53. 53 Профил на bulit
  bulit
  Рейтинг: 235 Весело

  До коментар [#1] от "anonimnii":

  Как каква?С манипулираните машини!

 54. 54 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3991 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Завиждате, дерибейчин.

  Който се труди, намира.

  До коментар [#43] от "дерибеев":

  "Експерти", които заради единия грант
  провалиха (защо ли никой ехидно вече не ме пита за проценти) инерцията на ДБ.

 55. 55 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1405 Весело

  "Експерти: Пеевски все още има влияние върху медиите, политиците все повече са в Youtube""Дневник" ми е "Работническо Дело"!
  —цитат от коментар 12 на todor._89


  Ами на мен пък дневникът ми е пик.

 56. 56 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1340 Неутрално

  А медиите на Иконмедия как са като трият коментари, които са им неудобни?
  Даже писах на съпорта и от там ми отговориха, че един с ник "Громя Ваксъри" се бил обидил на моя коментар, че работел за пари пишейки коментари (много обидно, наравно е с псуванята според модераторите). Аз им се оплаках, че никът на въпросния потребител ме обижда (тъй като съм ваксиниран) и попитах дали ще предприемат реципрочни действия спрямо него. Познайте какво - няма.
  Ето така драги съфорумници, "независимата" медия хули по другите медии (които не са по-добре, но това е друг въпрос). Има една поговорка "присмял се хърбел на щърбел". Важи с пълна сила за Иконмедия!

 57. 57 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1442 Неутрално

  Факта, че авторите разсъждават а ние отдолу пишем своите мнения по този въпрос е показателен за положението не само със свободата на словото, а цялата ситуация в "Клета майка България". Човек който ако не осъден, поне трябваше да е подсъдим/разследван, а не многократно обявяван от т.н. главен прокурор за най-чистата вода ненапита, та на такъв човек да се опитваме да измерваме влиянието му върху медийната среда и да е отново депутат - това си е срам отвсякъде.

 58. 58 Профил на JohnyX
  JohnyX
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Пропаганда и Тролове! Хе-хе

 59. 59 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2541 Весело

  Ето какво имах предвид:
  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.


  За да видите коментара кликнете тук.

  ком # 24:


  Пълен текст на коментара:
  Може да кажем, че ГЕРБ пък има влияние върху модерирането на форумите. Техните "сътрудници" докладват язвителните коментари и те биват услужливо изтривани като "..., защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.."

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK