Освободеният директор на консолидационната компания отрече обвиненията, комисията "Цацаров" започва проверка

Ваня Караганева

© Юлия Лазарова

Ваня КараганеваВписването в Търговския регистър на решението за освобождаване на Ваня Караганева като изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания не е преминало като процедура. Агенцията по вписванията е дала указания на вносителите за редовно свикване на заседанието. Това твърди Караганева в позиция до медиите. Тя коментира за първи път освобождаването си от съвета на директорите на компанията. Решението бе обосновано с редица тежки нарушения и взето от кадри в управлението на компанията, назначени в последните дни на правителството "Борисов 3". Последваха медийни изяви на представители на ГЕРБ, които повтаряха доводите за освобождаването ѝ, искаха реакция на властите и дори обвързаха действията на Караганева с резултатите от парламентарните избори на 14 ноември. Тя бе вкарана в съвета на директорите от бившия министър на икономиката Кирил Петков, а в края на ноември избрана от колегите си за изпълнителен директор.


В обръщението Караганева твърди, че заседанието на Съвета на директорите е проведено в нарушение на Търговския закон, устава на дружеството и правилата за работа на Съвета на директорите, тъй като не е изготвена и връчена покана до всички, с която да бъдат уведомени за деня, часа, мястото и дневния ред за провеждане на заседанието. Освен нея от протокола от заседанието отсъства и Чавдар Христозов, който е член на съвета от октомври. Със същия довод за нелегитимно свикано заседание оставката на тримата членове поиска представителят на принципала - министърът на икономиката Даниела Везиева.


Караганева дава и своите обяснения за нарушенията, които са представени като повод за освобождаването й.
За твърдението, че е взела еднолично решение за прекратяване на пълномощията на процесуалния представител на ДКК и назначаване на друг с плащане два пъти на хонорар, тя обяснява, че в продължение на години юридически услуги на ДКК са предоставяни от търговското дружество "КейсПро" ООД вместо от адвокатско дружество, което е в нарушение на Закона за адвокатурата.


"На практика това възлагане е извършено въз основа на нищожно рамково споразумение. Извън това, във въпросното рамково споразумение е предвидено, че процесуално представителство се предоставя въз основа на отделни договори. Такива отделни договори по редица множество дела са сключени само с един адвокат - Александър Андонов Бояджиев, свързан с търговското дружество "КейсПро" ООД. Огромни суми са платени и по тези отделни договори. От пет търговски дела две са изгубени и три са на първа инстанция. "Всичко това създава у мен, в качеството ми на изпълнителен директор, основателно съмнение в добросъвестността на контрагентите по тези договори и предвид доверителните отношения между клиент и адвокат съм оттеглила пълномощията му", пише Караганева.


Тя е предприела действия да упълномощи друг процесуален представител да извърши мониторинг на делата относно начина на тяхното водене. Съобразно наличната счетоводна документация и договорите свързани с нея, е установено, че само за последните три години на адвокат Андонов и представляваното от него дружество "КейсПро" ООД са начислени и изплатени над 1 милион лева.


Караганева твърди също, че не е подписала еднолично извънсъдебна спогодба с Дунарит АД, с материален интерес 50 милиона лева. Според нея на финален етап е споразумение, което предстои да се подпише между ДКК и "Дунарит" АД, което следва да разреши окончателно спора между страните.


По отношение на твърдението, че според Закона за публичните предприятия директори на публични предприятия нямат право да работят на друго място (освен като преподаватели във висше училище и/или като лекари) и във връзка с това е декларация с невярно съдържание пред Търговския регистър, тя заявява че декларацията, която е подписала, е с вярно съдържание и към момента на избирането ѝ за изпълнителен директор на ДКК, не е била в други трудови или служебни правоотношения.


За твърдението, че еднолично е взела решение за смяна на обслужващата банка на ДКК, тя обяснява, че обслужващата банка е била в техническа невъзможност да обезпечи системата за двоен подпис и начина на представителство предвиден в Търговския регистър, което е наложило миграция към друга банка. Прехвърлените средства са в рамките на размер, необходим за покриване на оперативни разходи на дружеството и в рамките на размера, гарантиран от Закона за гарантиране влоговете в банките. Основните средства на дружеството са в "Българска банка за развитие" ЕАД. Караганева смята, че по никакъв начин не е поставила в риск финансовото състояние на дружеството.


Караганева заявява, че всички текущи задължения на ДКК е погасявала своевременно и регулярно и не е отказвала да плаща дължими суми към държавата (НАП, НОИ) и доставчици, с които дружеството има подписани договори (ЧЕЗ и др.).


От встъпването ми в длъжност като изпълнителен директор на "Държавна Консолидационна Компания" ЕАД на 29.10.2021г. досега, във всичките си действия се ръководя изцяло и единствено от интереса на държавата и добросъвестно изпълнявам задълженията си. Стремежът ми е да преустановя неправомерно разходване на средствата на дружеството и отказвам да се солидаризирам с порочните практики на предишното ръководство, което вероятно е и причината да бъда атакувана.


Ваня Караганева,

изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания


Тя декларира още, че временните членове на Съвета на директорите на ВМЗ са назначени след като са ѝ делегирани права, на основание решение на Съвета на директорите на ДКК съгласно протокол от 11 ноември, което обстоятелство е отразено в Търговския регистър. По отношение на твърдението, че еднолично е разрешила ВМЗ да предостави изключителни права за своята продукция на частно юридическо лице без необходимото проучване за целесъобразност, тя коментира, че в качеството си на изпълнителен директор, в съответствие с разпоредбата на чл. 65, ал. 3 от Търговския закон, правомерно е одобрила решение, взето от Съвета на директорите на ВМЗ за предоставяне на такива права. Изискала е становище от дъщерното ни дружество "Кинтекс" ЕАД, с което те не възразяват да се предоставят изключителни права.


Антикорупционната комисия започва проверка, сигнал и до Кьовеши


По повод изнесените на 29 ноември данни на официалния сайт на ДКК в публикувано прессъобщение на Съвета на директорите за освобождаване на Ваня Караганева от длъжността "изпълнителен директор", в което са посочени мотивите за освобождаването ѝ, КПКОНПИ - дирекция "Противодействие на корупцията", започва проверка на действията на освободения изпълнителен директор.


"Сочат се противозаконни действия, "които нанасят сериозни финансови щети на ДКК, съответно на държавата", припомнят от комисията, ръководена от Сотир Цацаров.


Проверката е свързана и с други действия на висши длъжностни лица от обхвата на ЗПКОНПИ.


Първоначално ще се пристъпи към изискване на всички относими документи от Съвета на директорите и от Министерство на икономиката, след което ще бъдат снети обяснения от ръководни длъжностни лица.


След завършване на проверката, Комисията ще прецени изпращането на материалите на прокуратурата при наличие на корупционни престъпления.


Изпълнителният директор и член на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания Рая Каназирева заяви пред БНР, че ще сезира Европейската прокуратура за решенията, взети еднолично от Ваня Караганева в качеството ѝ на изпълнителен директор. Това съобщи самата Каназирева, след като от компанията дадоха възможност на журналисти да видят документите, подписани от Караганева.

Рая Каназирева

© Надежда Чипева

Рая Каназирева


"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата. Не знам вече кой да информирам, честно казано. Видях, че може да се информира и да се пусне до Лаура Кьовеши. Смятам тази папка да отиде и до Европейската прокуратура", казва Каназирева, която според решението от заседанието на Съвета на директорите вече представлява компанията еднолично.

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 837 Неутрално

  герб ще хапе и рита до последно!

 2. 2 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 549 Любопитно

  В какъв романтичен синхрон действат хората на ГЕРБ и приятелчетата им Цацаров и Гешев обаче. Много е сладко

 3. 3 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Хаха рояк калинки от герб в атака. Надявам се всеки да синполучи заслуженото в тази история.

 4. 4 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Любопитно

  Това съобщи самата Каназирева, след като от компанията дадоха възможност на журналисти да видят документите, подписани от Караганева.

  От Дневник успяха ли да ги видят ?

 5. 5 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  Изпълнителният директор и член на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания Рая Каназирева заяви пред БНР, че ще сезира Европейската прокуратура за решенията, взети еднолично от Ваня Караганева в качеството ѝ на изпълнителен директор.


  Правилно. Чудя се защо г-н Рашков още не го е направил.
  Между другото, къде е г-н Рашков ? Някакви данни за разследването няма ли да обяви публично ?

 6. 6 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  Не прочетох бая дългите оправдания на госпожата. Да си ги запази за пред органите.
  Протеже на хора нарушили конституцията не може да има доверието ми. Както и всички от кръга около Радев.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 7. 7 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Хм, става интересно. Всички твърдения в общи линии са проверими и явно предстои да се изяснят в съда.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 8. 8 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  До коментар [#6] от "Vivian Apostolov":

  Опровержденията ако са верни (а това е лесно проверимо) са съществени и са в пълно противоречие с доводите за освобождаването ѝ.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 10. 10 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Причината за такава мобилизация по целия фронт ГЕРБ - ГЕРБ калинки - Цацаров - Гешев е само една - извънсъдебното споразумение с Дунарит.

  Генерало-сарайското обединено командване на всички родове войски не е успяло да се примири с мисълта, че няма да може да гепи Дунарит от Гебрев.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2679 Любопитно

  ГРЕБящите са верни на същността си, не случайно са назначени ТАМ. Спретнали са т.н. К.. капан на новобранката, но понеже са некадърни май ще щракне за тях. Тепърва ще саботират институциите, та трябва рязко да се кърти.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 14. 14 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Весело

  "Прехвърлените средства са в рамките на размер, необходим за покриване на оперативни разходи на дружеството и в рамките на размера, гарантиран от Закона за гарантиране влоговете в банките"

  Тоест става дума за обслужваща банка на сума под 100 000 евро? Това е крайно несериозно за дружество от ранга на ДКК

  Не ме търсете преди обяд
 15. 15 Профил на etn331091008
  etn331091008
  Рейтинг: 10 Весело

  Нещата са много сериозни. Да обясним на г-жа Караганева: според устава на ДКК тя няма право да взема еднолично НИКАКВИ важни решения. Единствената възможност е това да става с изрично нареждане на принципала (държавата), т.е. евентуално министърката. Защо министърката е прескочила съвета на директорите, това е въпросът.

 16. 16 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1150 Весело

  Каназирева е пропуснала да информира арменския поп за действията си.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 17. 17 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Любопитно

  Имаше още едно обвинение, много скандално също.
  Това, че г-жа Ваня е предоставила пълен достъп до мрежата/инфраструктурата/инфромацията на външен човек.

  Това някак си се пропуска от дамата.
  Защо ли ?

 18. 18 Профил на polivanov
  polivanov
  Рейтинг: 389 Весело

  "Нулева корупция"! За бившите вече 0, за нас, новите "почтени" - 100. Така се разбира май промяната.

 19. 19 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Най-доброто за България е Гешев и Цацаров да останат, че и умнокрасавците са от същото крадливо шумкарско потекло като ГЕРБ , и поне ще има кой да контролира четворната коалиция!

 20. 20 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1150 Весело

  Подозирам дълга и кална битка Караганева vs. Каназирева.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 21. 21 Профил на cnn1
  cnn1
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Причината за такава мобилизация по целия фронт ГЕРБ - ГЕРБ калинки - Цацаров - Гешев е само една - извънсъдебното споразумение с Дунарит. Генерало-сарайското обединено командване на всички родове войски не е успяло да се примири с мисълта, че няма да може да гепи Дунарит от Гебрев.
  —цитат от коментар 10 на cinik


  Може би наистина това да е една от причините, но не е единствената... ОПГ има рояци калинки навсякъде, където мирише на милиони и милиарди... и навсякъде плаче за намеса на прокуратурата, ама ... Каскета бди... все още и не за дълго, надявам се...

 22. 22 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#19] от "Dankol":

  Кога па Цацаров нещо е свършил? Някой в затвора да има? Има тука двама обвинени уж, ама единия в Сърбия, другия в Дубай. Как успяха да се измъкнат под носа на тия турбо професионалисти, така и не разбрахме.

  Не ме търсете преди обяд
 23. 23 Профил на parallelepiped
  parallelepiped
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Дали е легитимно или не събранието на директорите не е от такова значение. По-важното е дали изнесените нарушения са факт или интрига на гербавите представители?

 24. 24 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 343 Весело

  Гешеф как е решил да си го причини..?
  Сигурно резултатите от разследването ще са същите като при кметицата на Младост.

 25. 25 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Тази калинка Каназирева не знае ли че Европрокуратурата се занимава само със случаи в които има подозрения за злоупотреба с евросредства. БКК не оперира с еврофондове, че да намесват Кьовеши.

  Сам съм, други няма...
 26. 26 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  "Прехвърлените средства са в рамките на размер, необходим за покриване на оперативни разходи на дружеството и в рамките на размера, гарантиран от Закона за гарантиране влоговете в банките"Тоест става дума за обслужваща банка на сума под 100 000 евро? Това е крайно несериозно за дружество от ранга на ДКК
  —цитат от коментар 14 на tulup


  Ами дочете ли изречението докрай? А там пише още:

  ...Основните средства на дружеството са в "Българска банка за развитие" ЕАД.

  Сам съм, други няма...
 27. 27 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Договорите на Дунарит с частни търговци на оръжие са схема за безмилостно ограбване на Дунарит най вече на работещите и длужителите във фирмата,защото в нея ще остават само "трохите" от трапезата Затова и е мобилизирана цялата "кохорта" на ГЕРБза да не се изпусне кокала.К ак така ,колективен орган,ще вменява лична вина,без да са поети лични задължения.Не се ли носи в този случай,колективна отговорност и колективна вина след като е гласувано на Общо събрание,решение за поемане на задължения от всички гласували?Как Прокуратурата ще обясни в Съдът този казус.И какво ще направи КОНПИ след като няма незаконно обогатяване,освен това на адвокатската кантора за 1 милион лева.Е това не е ли ачик далавера на Герберастията и на Сарайте.

 28. 28 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  До коментар [#24] от "Bob":

  Е, а де?
  - Обслужващата банка се оказва, че е за сравнително малка сума, която хем е гарантирана, хем бълха ги ухапала, ако нещо стане. Отделно, че обясняваха как ПИБ е в прекрасно състояние точно същите, които днес изкарват проблем, че има сметки там. Дали сумата е тази би трябвало да лесно да се провери. От друга страна пък много съмнително как някоя българска банка не спазва изискванията за преводи.
  - Дали е имала трудов договор също би трябвало да е елементарно да се провери
  - Как е избрала адвокатското дружество не става ясно, само че е била необходима смяна. Но как се спираш на новото? Разбира се, това че така се манипулирали изборите, е пълна измислица на гербавите, които с глупости и преувеличаване стават като лъжливото овчарче и дори да кажат нещо вярно, никой не ги слуша

  Не ме търсете преди обяд
 29. 29 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Любопитно

  Изпреварва се отговора на ВЪПРОСИТЕ за 500 милиона по язовирите..Ще трябва да се види материалното положение на дамата и ГЕРБ борда.
  Иначе да ВИДЯТ всички в партиите от КОАЛИЦИЯТА- какво "нещо" има срещу себе си !!
  Има цяло ГЕРБ звено , което включва и хора от ПИК ..., които се занимават с деца , родители , съпруга и тн. Така например дамата която е назначена от новата власт , според ГЕРБ е от ГЕЙ парада . Там са още съпругата на К. Петков . Колкото до тази РАЯ - от отбора на Пеевски е ...и всеки може да провери връзката с Магнитски !
  Малко разговори в парламента и ДЕ гербиризация . Това са вид особени същества , които съществуват само когато КРАДАТ!

 30. 30 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  До коментар [#26] от "MilliVanilli":

  Да, и? Казвам, че когато 99% от парите са в ББР, то обвинението, че прехвърлянето на смешна сума пари (за ДКК) от една в друга банка ще доведе до някакви проблеми, е повече от абсурдно. И то все пак за сравнително стабилни банки, нали ГЕРБ наля пари за да се стабилизира точно ПИБ и би трябвало в момента да няма проблеми с капитала?

  Не ме търсете преди обяд
 31. 31 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Подозирам дълга и кална битка Караганева vs. Каназирева.
  —цитат от коментар 20 на Пипера е много лют


  Аз пък подозирам битка на триото Гешев/Цацаров/ Каназирева срещу Караганева. Ще ядат бой от тройката.

  Сам съм, други няма...
 32. 32 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#8] от "bludniq_sin":

  Действително вероятно са лесно проверими, "странно" е едностранното отразяване на случая и то при условие, че днес от ДКК са били поканени журналисти да се запознаят с подписаните документи

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 33. 33 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Освен"пушилка" нищо друго няма да излезе.Дунарит да пазят здраво складовете в Иганово че някоя нощ да не останат празни,като окраден хамбар.

 34. 34 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#25] от "MilliVanilli":

  Европейската прокуратура е независим орган на Европейския съюз, отговарящ за разследването, наказателното преследване и предаването на съд за престъпления против финансовите интереси на ЕС, включващи:

  измами
  корупция
  изпиране на пари
  трансгранични измами с ДДС"

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 35. 35 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Дали е имала трудов договор също би трябвало да е елементарно да се провери
  —цитат от коментар 28 на tulup


  Понякога системата за регистрация на трудовите договори се бъгва или някое служебно лице не подава навреме необходимата информация за да се отрази в ситемана факта на прекратяването на ТД. Аз (като работодател) съм имал такива случаи - скоро ме търси бивш работник (напуснал 2009 г.) да му дам служебна бележка за получен трудов доход за миналата 2020 г., защото системата показвала, че имал действащ трудов договор с мен. Е, издадох му служебна бележка с нулеви доходи. Та така и с договора на Караганева. Тя просто трябва да покаже трудовата си книжка в която да има съответният запис за прекратяване на трудовото правоотношение. Още повече че според КТ трудовата книжка е официален удостоверителен документ.

  Сам съм, други няма...
 36. 36 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  До коментар [#25] от "MilliVanilli":Европейската прокуратура е независим орган на Европейския съюз, отговарящ за разследването, наказателното преследване и предаването на съд за престъпления против финансовите интереси на ЕС, включващи:измамикорупцияизпиране на паритрансгранични измами с ДДС"
  —цитат от коментар 34 на дерибеев


  това е така, ама забрави да цитираш продължението:

  Институциите и органите на ЕС, както и компетентните органи на 22-те държави членки, участващи в Европейската прокуратура, трябва да ѝ докладват за всяко престъпно поведение, ЗАСЯГАЩО БЮДЖЕТА НА ЕС.

  Сам съм, други няма...
 37. 37 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Една обява.Магазин търси работници заобща работа с трудов договор и осигуровки.Най отдоло със ситни ,едва забележими буквички е написано следното кратко изречение.Отговорноста е солидарна.
  С една дума,в обявата пише,че се търсят балами да плащат кражбите на управителя.

 38. 38 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  Коментарът №11 беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.


  За да видите коментара кликнете тук.


  Пълен текст на коментара:
  Това момиче е пълно копие на ментора си - отворкото киРчо.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 39. 39 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  " обслужващата банка е била в техническа невъзможност да обезпечи системата за двоен подпис и начина на представителство предвиден в Търговския регистър"

  Това е лесно проверимо. Едно позвъняване на журналист до Пощенска банка или проверка в общите условия.

 40. 40 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  До коментар [#6] от "Vivian Apostolov":Опровержденията ако са верни (а това е лесно проверимо) са съществени и са в пълно противоречие с доводите за освобождаването ѝ.
  —цитат от коментар 8 на bludniq_sin


  Аха, лесно проверимо е - освен че са показани на журналисти ->

  "Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата. Не знам вече кой да информирам, честно казано. Видях, че може да се информира и да се пусне до Лаура Кьовеши. Смятам тази папка да отиде и до Европейската прокуратура", казва Каназирева

 41. 41 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 445 Неутрално

  До коментар [#38] от "zz_s":
  " защото не беше по темата на материала, за който се отнася."

  А след материала, "Още по темата":
  "Преговорите за кабинет: Кирил Петков е оптимист, че има много общи идеи за икономиката и въпросът е как да се изпълнят"

 42. 42 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#35] от "MilliVanilli":

  То начини много. По принцип е по-добре да се вярва на документи, а не на кой какво бил казал и дали е от "нашите". Освен когато това е обективно невъзможно и има само свидетели. Но тук абсолютно всичко е проверимо и то доста лесно. Въпросът е дали има обективни институции и медии. То беше доста очевидно дали подпорната стена е хотел, ама държавните органи няколко пъти се опитаха да ни обяснят как не виждаме това, което виждаме и трябва да вярваме на Бойко, а не на очите си

  Не ме търсете преди обяд
 43. 43 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 783 Неутрално

  и к'во ся?
  малките честни и храбри баци, и те лъжат като ромче с чугунен радиатор?

 44. 44 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#35:"MilliVanilli"][/quote]

  Още по лесно е да се провери дали предният работодател е плащал осигуровки и до кога.

 45. 45 Профил на g.kuchukov
  g.kuchukov
  Рейтинг: 396 Гневно

  само и единствено ПИБ може да обслужва ДКК!

  никоя друга банка не отговаря на изискванията на ДКК.
  Само това твърдение е достатъчно за уволнение!

  И даже атаката на ГЕРБ не може да скрие този факт.
  Абсурдите с Кинтекс са направо за файлетон.

 46. 46 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#44] от "The Polite Moose":

  И ако излезе, че не вярно, ще напишете ли "не бях прав"? ГЕРБ ще направят ли пресконференция да кажат, че са се престарали? Естествено, че не. Целта е да се създаде усещане, че "а бе там имаше нещо нередно". Като с машините. Никаква доказателства, преброиха се и разписките, всичко е наред, ама да е имало пресконференция да благодарят на всички СИК-ове за допълнителната работа и че всичко се оказало наред?

  Не ме търсете преди обяд
 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#36] от "MilliVanilli":

  Дори единия цитат да изключва другия, смяташ ли, че никое дружество под шапката на ДКК не е ползвало евро средства

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Все едно гледам комедия на Нешънъл Джиографик и гербаджиите откриват бумеранга.

 49. 49 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#44] от "The Polite Moose":И ако излезе, че не вярно, ще напишете ли "не бях прав"? ГЕРБ ще направят ли пресконференция да кажат, че са се престарали? Естествено, че не. Целта е да се създаде усещане, че "а бе там имаше нещо нередно". Като с машините. Никаква доказателства, преброиха се и разписките, всичко е наред, ама да е имало пресконференция да благодарят на всички СИК-ове за допълнителната работа и че всичко се оказало наред?
  —цитат от коментар 46 на tulup


  Да не би да съм обвинявал аз дамата ?! Освен това, откога разчитате на доказателства ? От 6 месеца тренда е когато някой каже нещо, то е вярно. Лично г-н Рашков е ментора на това движение.
  Абсолютно същото е и за 10те милиарда, дето ГЕРБ ги крадели на година.... 7 месеца не спестиха ли поне 3-4 млрд от 'кражбите' ?
  За машините има безспорни факти - разминавания в протоколи между изплютото от машината и преброеното, грешни/неправилни хеш кодове в поне 3/три/машини -регистрирано от ЦИК.

 50. 50 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Любопитно

  Все едно гледам комедия на Нешънъл Джиографик и гербаджиите откриват бумеранга.
  —цитат от коментар 48 на doctor.no


  Вие сигурно сте го открили отдавна, още оня ден ?

 51. 51 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#49] от "The Polite Moose":

  Дайте номер на поне една секция с разминавания в резултатите или си посипете главата с пепел. Поне една

  Не ме търсете преди обяд
 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  " е предприела действия да упълномощи друг процесуален представител да извърши мониторинг на делата относно начина на тяхното водене. Съобразно наличната счетоводна документация и договорите свързани с нея, е установено, че само за последните три години на адвокат Андонов и представляваното от него дружество "КейсПро" ООД са начислени и изплатени над 1 милион лева."

  И тука гербиджа е източвал колкото може данъкоплатците......Трагедия !

 53. 53 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Весело

  от цялата история едно е 100% ясно. дамата е протеже на един олигарх. само си спомнете коя медия се ослушваше цял ден преди да публикува новината и кой министър я защитава😁. и не, не я атакуват герб, те само се възползват.

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 54. 54 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#49] от "The Polite Moose":Дайте номер на поне една секция с разминавания в резултатите или си посипете главата с пепел. Поне една
  —цитат от коментар 51 на tulup


  Ето ви нещо за размисъл. Разгледайте и трезво помислете, за да разберете, защо някои бяха против контролното броене да се включва като официален резултат в протоколите на СИК.
  Който не вярва, ето тук: (https://results.cik.bg/pvrns2021/tur1/search/index.html ) може да провери за която си секция иска. Аз ще ви дам само две-три СИК в 24 и 23 МИР на Столицата.
  На машина в секция №244606022, това е в София, в 24-и район, „Продължаваме промяната“ получават 103 гласа, а в протокола, който е подписани от всички, пише 23. Това са 80 гласа, които са фантоми. Да кажем, че това е само в тази секция, но не е. Има и още - в друга столична секция, №234623006, в броенето на контролните разписки резултатът на ПП е нула, но машинката е отчела 80 гласа. В трета софийската секция - №234608002, са преброени 25 контролни талона за „Продължаваме промяната“, а на машинката са 85.
  Тези резултати стоят на сайта в ЦИК, това са само три секции. Тези разлики се оказват единствено и само в полза на ПП ПП.

 55. 55 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  [quote#21:"cnn1"][/quote]

  Че си ги има, има ги, но тук определено се е намесил субективният фактор. Дидо Тенкио може да се е разфучал като е надушил накъде отиват нещата. Може да е истерясал и да е започнал да строява наред.

  Самата новина, че вече има по-влиятелни олигарси от Пеевски, които могат спокойно да го прескочат, оказва сериозно деморализиращо въздействие върху младите кариеристи в партията и тези в чакалнята за обществени поръчки. Стане ли видимо, че Тенкио не командва парада, не ще се изсулят като мокра връв, а буквално ще се разлетят като пилци.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 56. 56 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#52] от "samoedin":

  така е, за това дамата е решила да даде отново същата сума ама на други храненици и то преди резултата от мониторинга. така де нема само едните да блажат🤣

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 57. 57 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#51] от "tulup":

  Моля проверете резултатите в сайта на ЦИК и се уверете сам. Очаквам да се извините и признаете, най-малко.

 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#56] от "sarunka":

  " така е, за това дамата е решила да даде отново същата сума ама на други храненици и то преди резултата от мониторинга. така де нема само едните да блажат🤣"

  Вие четете ли какво пише в статиите от ОПГ съпорта или просто спамите под всяка статия пък квот - такова ? Тия пари са дадени за 3 години, а освободеният директор колко средства е превел на новата кантора след престой в структурата от едва нвколко месеца, ако и изобщо са преведени такива ?

 59. 59 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Любопитно

  До коментар [#54] от "The Polite Moose":

  В контролния протокол за секция 244606022 пише, че има 316 разписки (толкова са и гласовете от машината). Сумата на гласовете не излиза до 316, т.е всички са се подписали, че имат 316 бележки в ръцете си, но никой не знае какво е пишело на 80? Не знам как става това, но какво е виновна машината след като излиза бройката на разписките. Ако надписва на ПП, нямаше ли броя разписки да не съвпада?

  Не ме търсете преди обяд
 60. 60 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#59] от "tulup":

  Ами проверете и ръчно преброените колко са, не се страхувайте, не боли. Има в сайта и ксерокопие на протокола.

 61. 61 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1138 Весело

  До коментар [#60] от "The Polite Moose":

  Точно това написах, че и ръчно преброените пак пише, че имат сумарно 316 бележки. Иначе много добре копирате Труд

  Не ме търсете преди обяд
 62. 62 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Стига ти да знаеш, че сама е преместила банковите сметки при ................. Цеко Минев........

  Как точно избрахте великата банка пиб............, ясно, че без конкурс предполагам...........

 63. 63 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Тази компания трябва да се закрие, но преди това, да бъде проверена от деня на създаването си.

 64. 64 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 783 Неутрално

  а цацаратурата, чио незаконно придобито имущество ще дори в случая?
  да не вземе случайно да открие нещо неправилно?
  Като милиони хонорари за адвокат, дето е загубил всичко дела?
  Илимедни пеесе мишки, дето се търкалят из БКК от известно време насам, а може да се окаже че се търкулнали другаде?

 65. 65 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Комбинацията от автокоректора и телефонната клавиатура ражда мишки )))

 66. 66 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Шайката на Почтените започна да граби и плячкосва държавни банки и държавни печеливши предприятия още преди да се е уредила с правителство! Кире Ментето обяви през лятото с апломб колко получавали директорите на ББР. Сега се оказва, че неговият човек Арабаджиев си е написал по 17 хил лв за месечна заплата плюс 2 бона месечен бонус плюс 4 бона като член на борда на директорите на държавни дъщерни дружества. Шефката на ДКК е платила на свързана със Сиела адвокатска кантора 1.2 млн лева за свършена от друга кантора и заплатена работа! Ало, Почтените, май не си спомняте съдбата на Виденов и Орешарски! И къде по дяволите е прокуратурата да окошари тези развилнели се почтени бандюги?!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Изпълнителният директор и член на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания Рая Каназирева ще сезира Европейската прокуратура за решенията, взети еднолично от Ваня Караганева в качеството ѝ на изпълнителен директор.  Това съобщи самата Каназирева, след като от компанията дадоха възможност на журналисти да видят документите, подписани от Караганева.

  "Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата! Не знам вече кой да информирам, честно казано! Видях, че може да се информира и да се пусне до Лаура Кьовеши. Смятам тази папка да отиде и до Европейската прокуратура", заяви Каназирева, цитирана от БНР.

  На 29 ноември в състав от трима членове Съвета на директорите освободи Ваня Караганева като изпълнителен директор на компанията, а това провокира острата реакция на Министерството на икономиката и министър Даниела Везиева от своя страна поиска оставките на тримата членове на Съвета, подписали решението.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 69. 69 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Пикантна снимка на скандално отстранената шефка на ДКК Ваня Карганева, заголила дупе по жартиери, се разпостранява в социалните мрежи. Фотосът е споделен от самата Караганева в нейната страница в Инстаграм преди няколко месеца. Да, снимката е част от личното пространство, но все пак скандалната дама би следвало да си дава ясна сметка, че управлява мултимилионна държавна компания и поведението й се следи под лупа. Тоест, позицията й на изпълнителен директор на ДКК е напълно несъвместима с подобни провокативни изяви.

  Назначената лично от Кирил Петков в държавната компания икономистка уведомява приятелите си късно в събота вечер, че не й се спи и отива "да дивее". "Ще съм само по точки", уточнява Ваня Караганева, визирайки късата си черна рокля, която е изпъстрена с бели точки.

  Тя се се шегува със свой приятел, който я пита: "Не си ли твърде дръзка?" - "С черни жартиери ще те оплета..."

  Не става ясно как завършват среднощните й подвизи... Сега пикантната снимка обикаля социалните мрежи, а Ваня Караганева не отрича, че това е именно тя.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 70. 70 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  До коментар [#4] от "The Polite Moose":


  Дневник, гледат филма " Широко затворени очи" от 112 ред.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#60] от "The Polite Moose":

  Откровени глупости са това, явно не сте бил в СИК.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 73. 73 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1657 Неутрално

  ПКОНПИ разследва Иван Портних за електробусите във Варна. Поръчката е спечелена от израелска фирма и кандидат-депутат от ВМРО
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160412225321189
  Консорциумът “Еко Транспорт Варна” е избран неправомерно за доставката на 60 електрически автобуса за Варна. В съобщение на КПКОНПИ от днес се казва, има данни за опорочаване на обществената поръчка, като преписката е пратена в прокуратурата. Според източник на БРРД подозренията за фаворитизъм падат конкретно върху кмета на Варна Иван Портних. Проверка на БРРД показа, че фирмите зад този консорциум са израелската China Motors Ltd. и българската “Еко Бранд”, зад която стои кандидат-депутат на ВМРО.
  Иван Портних пък посети през 2019 г. Израел, след което в медиите се появи информация за непристойно поведение на варненския кмет в гр. Хайфа. Попитан за това от Сашо Диков, тогавашният премиер Бойко Борисов каза, че не знае какво се е случило.

 74. 74 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#73] от "Наблюдател":

  Портних след сериозна почерпка при прибирането си в таята е налетял на камериерката, задържан е от израелските власти, но като част от делегацията е натоварен на самолета да се прибере. Уникална излагация е било.

 75. 75 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  До коментар [#60] от "The Polite Moose":Откровени глупости са това, явно не сте бил в СИК.
  —цитат от коментар 72 на дерибеев


  да разбираме ли, че ти си бил в СИК?

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  А комисията "Цацаров" кога ще започне проверка по незаконно придобитото имущество на Борисов в златни кюлчета и евра? Тази комисия кога ще започне разследване по незаконно придобитото злато от Петьо Еврото,което е откраднал от Златанов и фирмата,която е присвоила съпругата му? ??

 78. 78 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2154 Неутрално

  "Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в прокуратурата. "
  *
  Какъв е проблемът след като фактите могат да се проверят и да се види имало ли е нарушения или не?
  Тука не става дума кой от кой "отбор" е, а дали държавата е ощетена и дали действията на Караганева са били законни или не.
  За мотивите за освобождавене на Караганева са информирани всички възможни служби и в най-скоро време обществото трябва да получи отговори.

 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2664 Неутрално

  До коментар [#75] от "doctor.no":

  Да

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5992 Неутрално

  Не вярвам на Караганева, назначена от Кирил Петков, който се явява нейн ментор, тя започва да работи с размаха на Кирчо, т.е. без да се съобразява със закони и правила!

  ДБ: Време е да спечелим България
 82. 82 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Самата новина, че вече има по-влиятелни олигарси от Пеевски, които могат спокойно да го прескочат, оказва сериозно деморализиращо въздействие върху младите кариеристи в партията и тези в чакалнята за обществени поръчки. Стане ли видимо, че Тенкио не командва парада, не ще се изсулят като мокра връв, а буквално ще се разлетят като пилци.
  —цитат от коментар 55 на cinik


  Баси глупавата радост

  И каква е ползата от това, че има и по-влиятелни олигарси от Пеевски?

  Големият напън е да заменим Пеевски с Прокопиев (или някой около Радев) ?

  То май и Божков го гласяхте за борец за свобода ама Мустафата Ви отряза.

  Това ли е целия напън - да заменим един олигарх с друг?

  ОК, ще се разбягат кариеристите от ГЕРБ. Ами къде ще отидат? Няма да постъпят в манастир. Ще отидат в ПП и другите партии от ОФ-то.

  Не знам какво удовлетворение може да изпитваш от този факт

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK