От "Дунарит" отрекоха споразумение с консолидационната компания за "изчезналите" 50 милиона лева

От "Дунарит" отрекоха споразумение с консолидационната компания за "изчезналите" 50 милиона лева

© Google EarthОще един от аргументите, с които Ваня Караганева бе освободена като изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания, бе опроверган от замесена компания. В отворено писмо до медиите от от русенското оръжейно предприятие "Дунарит" съобщават, че не са подписвали споразумение с Държавната консолидационна компания.


В решението, с което назначените в последните дни на правителството "Борисов 3" членове уволняват Караганева, е записано, че тя еднолично е подписала извънсъдебна спогодба с материален интерес 50 милиона лева, с различен от одобрения вече от съвета на директорите на Държавната консолидационна компания текст, "без последваща санкция или даже информиране на съвета на директорите на ДКК".


До този момент други от сериозните обвинения също бяха отречени - от ВМЗ "Сопот" декларираха, че не се върви към приватизация на предприятието, а министърът на икономиката Даниела Везиева каза, че Караганева не е подписвала декларация с невярно съдържание.
Вчера в позиция до медиите Караганева, назначена в компанията от бившия министър на икономиката Кирил Петков, твърди, че не е подписала еднолично извънсъдебна спогодба с "Дунарит" АД с материален интерес 50 милиона лева. Нейната версия е, че споразумението между ДКК и "Дунарит" АД е на финален етап и предстои да се подпише, което следва да разреши окончателно спора между страните.


"Известно е, че от няколко години между "Дунарит" АД и ДКК стои отворен въпросът за непризнаване на извършеното от "Дунарит" АД плащане на над петдесет милиона лева за погасяване на дълг, известни като "Откраднатите 50 милиона лева от ДКК". "Дунарит" АД многократно е правил постъпки пред всички ръководства на Министерството на икономиката за решаването на въпроса с "изчезналите 50 млн. лв." или чрез връщане на сумата със законната лихва, или чрез признаване погасяването на дълга. Този проблем не е решен до ден днешен. Междувременно претенцията на "Дунарит" АД бе уважена от съда с окончателно решение. За пояснение бихме казали, че само законната лихва върху петдесетте милиона, която дължи държавното дружество, надхвърля 10 млн. лева", твърди изпълнителният директор на завода Петър Петров. Добавя, че единственият министър, който проявява разбиране по проблема и е разпоредил неговото разрешаване в рамките на своите правомощия, е министър Везиева.


"Дунарит" АД очаква също така компетентните български власти, в т.ч. Прокуратурата на Република България, ДАНС и АДФИ, най-после, да хвърлят светлина върху аферата с изчезналите 50 млн. лева и да потърсят отговорност от виновниците за накърняване интересите както на дружеството, така и на държавата", пише още в отвореното писмо на компанията.


Предисторията на "изчезналите 50 милиона"


През август 2020 г. "Дунарит" АД, русенският завод от оръжейния холдинг "Емко" на Емилиян Гебрев, внесе сигнал в Софийска градска прокуратура (СГП), в който изнесе факти и данни за възможни финансови злоупотреби и пране на пари с участието на представители на държавата, както и на частни и държавни фирми, които имат отношение към погасяването на задълженията на дружеството към обявената в несъстоятелност КТБ (Корпоративна търговска банка). Прокуратурата отказа да образува разследване.


Тогава "Дунарит" АД припомни, че през 2017 г. дружеството е изплатило на Държавната консолидационна компания (ДКК) над 50 милиона лева, но оттогава ДКК нито удостоверява, че е погасен дългът към КТБ, нито връща обратно на дружеството платената сума. Дружеството изпраща и писмо до тогавашния министър на икономиката Лъчезар Борисов, в което описва хронологията на събитията, информира го, че "Дунарит" е завело частичен съдебен иск за над 7 млн. лв., представляващи "стойността на неоснователното обогатяване на БКК за сметка на "Дунарит" АД, и настоява за среща с министъра.


В сигнала до Софийската градска прокуратура са предоставени факти и обстоятелства, които навеждат до обосновани предположения за извършена престъпна дейност, се казва в тогавашното съобщението на "Дунарит" АД. Припомня се, че в машинациите с дълга на "Дунарит" АД към КТБ наред с държавните структури участват и няколко частни дружества с минимален капитал и липсващи публикувани годишни финансови отчети в Търговския регистър - това са офшорката "Виафот", нейното българско дъщерно дружество, както и фирмата "Ди Пи", свързвани с Делян Пеевски


Офшорката "Виафот" и дъщерното й дружество "Виафот инвестмънт България" ЕООД се свързват с интереси на депутата от ДПС и бизнесмен Делян Пеевски в продължилите повече от три години опити за блокиране на дейността на "Дунарит", които започнаха с акт на държавата чрез отнемане на лиценза на дружеството, като в резултат оръжейна продукция за Индия остана на пристанище Бургас, а договорено производство на "Дунарит" бе прехвърлено в "Арсенал". Продължиха опити за фактическо превземане на русенския завод чрез дълг към фалиралата КТБ, който чрез поредица цесии премина от офшорката "Виафот" и нейното дъщерно дружество към неизвестната дотогава фирма "Ди Пи" и накрая "Дунарит" го изплати на БКК (30 август 2017 г.). А дружеството "Ди Пи", неизвестно никому до онзи момент, бе използвано в операцията по овладяването на "Дунарит" и година по-късно синдиците на КТБ му прехвърлят контрола над няколко имота, след което собствеността преминава към дубайска фирма, която косвено се свързва отново с Делян Пеевски.

Коментари (103)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Весело

  Гербаджийската пропаганда се спихна като спукан балон :)

 2. 2 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2336 Весело

  Не били компютри ами били компоти.
  И не сме им ги били продали ами те ни ги били върнали.

  подпис
 3. 3 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 678 Неутрално

  Освен превзета държава сме и пиратска държава. Стискам палци нещата да се нормализират, но ще изчакам да се убедя.

 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2337 Неутрално

  Герберите да не лъжат? Някой учуден? Все пак шефа им е ДВА ПЪТИ ОСЪЖДАН ЛЪЖЕЦ.

 5. 5 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 549 Весело

  Хубава работа, ама... герберска. :)) В момента, в който видях трима назначени от ГЕРБ, активното участие на Цацаров + смешната им пресконференцийка с някакви схеми на хвърчащо листче и веднага ми стана ясно, че дори няма смисъл да се замислям по въпроса. Искрено очаквам да си подадат оставките и тримата сега.

 6. 6 Профил на ganymede
  ganymede
  Рейтинг: 604 Весело

  За малко да повярваме... и те вече ги опровергаха :)

 7. 7 Профил на Paris Hilton
  Paris Hilton
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Прасето играе с ГЕРБ и квичи ли квичи, че не можа да завземе Дунарит, а сега ще трябва да връща 50млн. ...

 8. 8 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  Класика - крадецът вика дръжте крадеца.
  Гърбави лъжи като за последно.

 9. 9 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2336 Весело

  До коментар [#5] от "SliceOfLife":
  "Искрено очаквам да си подадат оставките и тримата сега."

  Наивник. Новата дума е изджагъркване.
  Не пренебргвай тази дума, защото тя е единственият принос на ИТН в политиката.

  подпис
 10. 10 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2336 Весело

  До коментар [#5] от "SliceOfLife":
  "В момента, в който видях трима назначени от ГЕРБ, активното участие на Цацаров + смешната им пресконференцийка"

  Чудиш се, защото вероятно си млад човек и не помниш Доню Донев с неговите мултфилмчета за тримата глупаци.

  подпис
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  Май номерът на гербавите калинки в ДКК няма да мине...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2336 Весело

  До коментар [#11] от "Norman Granz":
  "Май номерът на гербавите калинки в ДКК няма да мине..."

  Този няма да мине, но скоро ще ни предложат нов.
  Луд умора няма.

  подпис
 13. 13 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 204 Неутрално

  Опитаха да скрият 50 милки, но бяха изобличени и заловени по бели гащи! Ноооо.....те са на власт в момента и трябва да се внимава, защото кроят планове отвсякъде! И ще осъмваме окикерени и ококорени всеки ден с такива неща!

 14. 14 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Гербава работа. Едно уволнение немогат да спретнат като хората.

 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#1] от "doctor.no":

  "Гербаджийската пропаганда се спихна като спукан балон :)"

  Вчера колегата Ал Тиквоне (от БОЕЦ) пусна прелюбопитна новина за установен конфликт на интереси в сем Гешеви: докато прокуратурата е разследвала компанията Трейс за некачествената (хлъзгава поради вложения варовик) настилка на пътя край Своге, причинила автобусната катастрофа с 20 загинали, собственикът на Трейс наел за адвокат ... СЪПРУГАТА на Иван Гешев!!

  Да, онази. ;)

  Дали това в ДКК не е за отвличане на вниманието, преди да е гръмнала новината за този пореден гигански скандал с участието на нашия свиден главен "прокурор"?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  Има ли нещо което герболяка е подхванал и не е завършило с пълно фиаско? Те са таланти във фейлването.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 17. 17 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  Тия капии на Пеевски и ГЕРБ в ДКК, трябва да бъдат наритани по най бърз начин , а на тази РАЯ да бъде проверено всичко по деца, съпруг и шуренайки ...Съдейки общия СТАНДАРТ , това са доста елементарни калинки..

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  Втори компромат на Герб оттече в канала за седмица, първият - с фалшифицирания разговор на правосъдния министър, не удържа и 2 дни. Едно време какви ченгета имаше, истински магьосници.....

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Милиционерска работа. Така са ги учили в милиционерското училище.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  До коментар [#18] от "Петър Самсонов":

  П. Самсонов моите очаквания бяха да си под Донбас , и да си във военна униформа ?:)) Всеки момент русия Нахлува , а и на това отгоре се очаква преврат !! Помагай там !..:))

 24. 24 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  До коментар [#20] от "Роси":

  "Милиционерска работа. Така са ги учили в милиционерското училище."

  Ситуацията много напомня първите години след 10 ноември, когато БСП се бореше със същите средства срещу ранното СДС: компромати, манипулации, фалшификации, сплашване на народа с непосилни цени и апокалиптични картини за мизерия и глад, ако "ония с брадите" дойдат на власт.

  И Петю Блъсков най-активно помагаше тогава, както и сега... ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 25. 25 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  Харизаха ВМЗ-Сопот на Димитър Манолев
  =====================================
  Това не е ли пак дело на същата госпожа?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 26. 26 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 689 Неутрално

  Няма, няма… приключвай. Уволнения до дупка и съд, зарвор. То такава нагла хранилка като устроената от ГЕРБ и ДПС не е имало в историята ни.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 27. 27 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1373 Любопитно

  Някой съмнявал ли се е, че Дунарит ще отрекат? А щом до момента икономическият министър не се е появил втори път, за какво говорим?

 28. 28 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2395 Неутрално

  От ДКК сезират Европейската прокуратура заради решенията на Караганева
  https://tribune.bg/bg/zakon_i_red/ot-dkk-sezirat-evropeyskata-prokuratura-zaradi-resheniyata-na-karaganeva/

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 29. 29 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Гербаджийската пропаганда се спихна като спукан балон :)
  —цитат от коментар 1 на doctor.no


  Всеки ден изваждат нови и нови балони, кой от кой по-смехотворен!
  Как са изкарали 12 години в управлението, да се чуди човек...?
  Ясно е, че вече нищо не става от тая милиционерска партия!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Весело

  Няма, няма… приключвай. Уволнения до дупка и съд, зарвор...
  —цитат от коментар 26 на Gavril


  Ами да, ние докато се натуткаме бай Ставри ще се спомине, завалията...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2324 Неутрално

  Казах ви още вчера, че Дидо Тенкио е призовал всички на неговата хранилка за отчаян щурм

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 32. 32 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  Поредният нагледен факт какви крадливи "парашутисти" са назначени от ГЕРБ в държавната администрация!

 33. 33 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4236 Неутрално

  Поредният нагледен факт какви крадливи "парашутисти" са назначени от ГЕРБ в държавната администрация!

 34. 34 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело
  Какво казва г-жа Рая :

  - Какви са казусите с ВМЗ-Сопот и Дунарит, какви нарушения има от страна на Ваня Караганева?
  - Взимат се решения еднолично без даже да се уведоми съветът на директорите. По Търговския закон, там където имаме едностепенна система на управление на дадено дружество, съветът на директорите е органът, който управлява дружеството. А изпълнителният директор трябва да уведомява съвета на директорите за всички важни неща, които се случват. Тук уведомяването е нулево. Ако за Вас не е важно, че се взима решение да се предостави да речем ексклузивитет за някакъв пазар на търговско дружество, партньор на ВМЗ, за съвета на директорите е важно да го знаят. Да се знае, че е направен анализ, че е проучено дали това е добре. Даже даването на ексклузивитет да е добро решение, като нямаме никакъв анализ, нямаме информиране, това е просто превишаване на правомощията, които са дадени.

  - Има ли подписан документ за ексклузивитет?
  - Да има. На заседание на съвета на директорите стана въпрос, че не сме окей да се подписват такива документи без да ни е информирала. След този съвет на директорите, след датата на подписване на документа, беше поискано да се изготви становище за целесъобразност. Това беше направено след като нещата вече са подписани.

 35. 35 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Гербаджийската пропаганда се спихна като спукан балон :)
  —цитат от коментар 1 на doctor.no


  Бумерангът ще се върне към тях със страшна сила!

 36. 36 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  ГРОБ пак излъгали. Не вярвам да има изненадани, все пак шефа им е доказан в съда лъжец. А щерката на Софиянски и синчето на Вазов са все хубави хора, нямащи нищо общо с мафията, и те не лъжат.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 37. 37 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2708 Весело

  На ГЕРБ калинките трябва да се "нацепят чекмеджетата" :)

 38. 38 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Ваня Караганева, която бе освободена от поста изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) заради скандални нарушения за милиони левове, е дала на частна фирма изключителните права за срок от 5 години за продукцията на ВМЗ ЕАД Сопот, която се предлага на Египетския пазар.

  “Труд” разполага с документа, който Караганева е разписала в полза на “Български индустриален инженеринг и мениджмънт” АД (“БИИМ” АД). А любопитната подробност е, че действителен собственик на частното дружество според Търговския регистър е Димитър Манолев - баща на Александър Манолев, бившият зам.-министър на икономиката, който бе санкциониран по глобалния закон “Магнитски”.

  https://trud.bg/харизаха-вмз-сопот-на-димитър-манолев/

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Неутрално

  Гербава работа. Едно уволнение немогат да спретнат като хората.
  —цитат от коментар 14 на foure


  😂😂😂

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Весело

  До коментар [#38] от "kahles":

  Свърши вече тази!
  Излишно е да се потите. Никой не ви чете.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 731 Неутрално

  Чудех се за какво е цялата дандания, а то било за "Дунарит".
  Трогателни са напъните на гербавите калинки да бранят интересите на Пеевски до последен дъх.

 42. 42 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2400 Весело

  Поредният нагледен факт какви крадливи "парашутисти" са назначени от ГЕРБ в държавната администрация!
  —цитат от коментар 32 на bat_plamen


  Напаст!
  Четири години няма да ни стигнат само за да ги уволним...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Забележителни усилия на честните бацета в защита на пеефски.
  Тръпнем в очакване на новини за местонахождението на едни пеесе милки.

  И комични онлайн напъни на мутренските вувузели, вкл с пространни уважителни цитати на "г-жа Рая".

 44. 44 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Любопитно

  Само не разбрах, защо от всички банки в тая клета държава, точно в ПИБ реши да държи държавните пари. Нещо не се вързва..

 45. 45 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Зевзеците пак са се хванали за разни инсинуации на Дневник и сипят ли сипят "многоумни" коментари... Никой няма да се скрие, далаверата гръмна и спасение не се предвижда.

 46. 46 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Гербаджийските подлоги си вкараха невероятно красив автогол. Поредните откраднати милиони. Колко станаха вече не знам я не моем да сметам до толкоз...

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Караганева е назначила на два договора секретарка, която взима по-голяма заплата от директорите в компанията.

 49. 49 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  " В решението, с което назначените в последните дни на правителството "Борисов 3" членове уволняват Караганева, е записано, че тя еднолично е подписала извънсъдебна спогодба с материален интерес 50 милиона лева, с различен от одобрения вече от съвета на директорите на Държавната консолидационна компания текст, "без последваща санкция или даже информиране на съвета на директорите на ДКК"."

  ДКК - герберското феодално образование на гърба на всички данъкоплатци у нас ! И тази лъжа оттече в канала, където и е мястото........

 50. 50 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Назначен е и някакъв адвокат Краваров, който управлява вместо Караганева. Тогава тя зщо взима 11 К заплата?

 51. 51 Профил на kahles
  kahles
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  До коментар [#38] от "kahles":

  Свърши вече тази! Излишно е да се потите. Никой не ви чете.
  —цитат от коментар 40 на Рим


  Римчо, Римчо... Дори през соца трудно се намираха комуняги с толкова промити мозъци, толкова безрезервно и безкритично вярващи в Партията, която е права, когато съъгреши дори...

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 52. 52 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Караганева е назначила на два договора секретарка, която взима по-голяма заплата от директорите в компанията.
  —цитат от коментар 48 на stas_sofia


  Като гледам директорите - напълно заслужено.

 53. 53 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Разстроено

  Имах сериозни надежди, че нещо се променя в положителна посока, но като гледам какви ги вършат “новите” кадри, направо не ми се вярва..

 54. 54 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#51] от "kahles":

  Кажи ся, кой ската 50-те милки от Дунарит?

 55. 55 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Имах сериозни надежди, че нещо се променя в положителна посока, но като гледам какви ги вършат “новите” кадри, направо не ми се вярва..
  —цитат от коментар 53 на stas_sofia


  Нема да се плашиш, е ся минава радевата зима, студ и глад майка и скърцане със зъби, и напролет Баце на бял кон...И надника става 5 стинки на пост.

 56. 56 Профил на ivailo igov
  ivailo igov
  Рейтинг: 285 Весело

  АБЕ , ИМА ЕДИН , КОЙТО ЧЕСТО ОДИ В РУСЕ ! ПРЕЦЕДЕНТ НЕКОЙ СИ ! ПРОВЕРИХТЕ ЛИ В ЧЕКМЕЖЕТО МУ , ЗА ТЕА 50 МИЛКИ ?

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Надявам се Кирил Петков и Василев да ги лепнат до 20коляно. На ред, няма значение кой какъв и какво. С бухалка, и за тия дето не са гербави ама са си мълчали, наред

 59. 59 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1667 Неутрално

  Тази "освободената " от герберските директори да вземе лично един по един да вземе да ги съди за клевета и оронване на доброто й име,а клевтниците да отидат да се жалват на лъжливия им бос от Банкя. Докато няма осъдени гербери няма да си седнат на задниците. Рашков ще го призная за топ полицай,ако успее да открие с каква мръсотия Борисов е хванал Биков за топките,че от Бойко разбойко,сега крещи неистово за Герб.

 60. 60 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  БОЙКОВЦИ СЪНУВА ПОД ПЪТ !
  —цитат от коментар 57 на ivailo igov


  Е, пич, тва ми напомни за един разказ на Стивън Кинг, един мафиот как го закопаха под една магистрала. "Кадилакът на Долън" ли беше...?

 61. 61 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Любопитно

  Само не разбрах, защо от всички банки в тая клета държава, точно в ПИБ реши да държи държавните пари. Нещо не се вързва..
  —цитат от коментар 44 на stas_sofia


  Как защо? Нали държавата е акционер в същата банка? Държи цели 21 % от капитала ѝ.

  Сам съм, други няма...
 62. 62 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Тази "освободената " от герберските директори да вземе лично един по един да вземе да ги съди за клевета и оронване на доброто й име,
  —цитат от коментар 59 на Toni Ivanov


  Слаба работа е тва, тия тримата за далеч по-сериозни неща тепърва ще ги подпукат, кат гледам.

 63. 63 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 244 Весело

  Само 2 добавки - директорката НЕ Е УВОЛНЕНА, тъй като уволнението и няма да бъде вписано в Търговския регистър и второ - още преди 2 дни споделих, че това за Дунарит е партенка, тъй като хората на Шиши в ДКК искаха да сключат споразумение с Дунарит на 22.11.2021г., а съдебното решение /окончателно и необжалваемо вече!/ влиза в сила на 25.11.2021г. /дали "случайно" шефовете на ДКК не са знаели предварително какво ще е решението на съда?!?!! :)/ и е изцяло в полза на ЕМКО и заличава залога по цесията на КТБ /абсолютно незаконна и според съда, и според закона!/ и прави ЕМКО и Гербрев мажоритарни собственици в Дунарит и претенциите на Делянчо Мамин версия 2.0 /отслабнал/ от отдавна заличената офшорка Виафот отичат в канала ... И заради това е атаката срещу Караганева, че не се е съгласила да подпише споразумение с Дунарит ПРЕДИ да влезе в сила съдебното решение ... :):):) Но гербиджа нито може да чете, нито да мисли, като шефа си ... :):):)

 64. 64 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Ваня Караганева, която бе освободена от поста изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) заради скандални нарушения за милиони левове, е дала на частна фирма изключителните права за срок от 5 години за продукцията на ВМЗ ЕАД Сопот, която се предлага на Египетския пазар.“Труд” разполага с документа, който Караганева е разписала в полза на “Български индустриален инженеринг и мениджмънт” АД (“БИИМ” АД). А любопитната подробност е, че действителен собственик на частното дружество според Търговския регистър е Димитър Манолев - баща на Александър Манолев, бившият зам.-министър на икономиката, който бе санкциониран по глобалния закон “Магнитски”.https://trud.bg/харизаха-вмз-сопот-на-димитър-манолев/
  —цитат от коментар 38 на kahles


  Е, и? Но какво общо има заглавието "Харизаха ВМЗ-Сопот на Димитър Манолев" със съдържанието на протокола:

  https://trud.bg/public/images/articles/2021-12/04-01.jpeg_403468548720089151_big.jpeg

  Просто фирмата става дистрибутор на продукцията на ВМЗ в Египет. Че то така по цял свят се работи.

  Сам съм, други няма...
 65. 65 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#64] от "MilliVanilli":

  По цял свят се работи целесъобразно. Както казва СД, това не е съгласувано със СД и няма никакви анализи за целесъобразност.
  г-жа Ваня на своя глава е подписала нещо си.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  До коментар [#64] от "MilliVanilli":По цял свят се работи целесъобразно. Както казва СД, това не е съгласувано със СД и няма никакви анализи за целесъобразност. г-жа Ваня на своя глава е подписала нещо си.
  —цитат от коментар 65 на The Polite Moose


  СД дали има качеството на представител на едноличния собственик на капитала - държавата? Щото спорезумението започва така:

  Ваня Караганева в качеството си на упражняващ правата на "ДКК" ЕАД като едноличен собственик на капитала на "ВМЗ" ЕАД разгледа въпроса от компетентността на ОС на дружеството...
  ----
  А сега да надникнем в устава на ДКК:

  чл.14 (1) ЕСК е държавата, като правата ѝ в капитала на дружеството се упражняват от министъра на икономиката, съобразно отрасловата му компетентност.
  (2) ЕСК упражнява правата и изпълнява задълженията си към дружеството, лично или чрез представител по закон или по ПЪЛНОМОЩИЕ
  ----
  Ваня Караганова е точно такъв пълномощник на ЕСК. А ония тунеядци от СД са просто нает персонал.

  Сам съм, други няма...
 68. 68 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Да видим и следващия член от устава на БКК:

  Компетентност

  чл. (15) Едноличният собственик на капитала решава въпросите от компетентността на общото събрание, предсавени му от ТЗ, ЗПП, ППЗПП и други приложими нормативни актове

  Сам съм, други няма...
 69. 69 Профил на Балиране на ГЕРБиджа
  Балиране на ГЕРБиджа
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#63] от "chicho_gosho":

  Ако това е вярно, има повече от достатъчно основание на членовете на СД начело с Каназирева да им се търси отговорност от ДКК за нарушение на фидуциарните задължения.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3342 Неутрално

  По темата:

  https://www.clubz.bg/121513-voynata_za_dkk_aktivno_meropriyatie_ili_opit_za_ovladyavane 

  Един цитат:

  “Решението за уволнението на Караганева е взето на заседание, на което са присъствали единствено членовете на Съвета, назначени от ГЕРБ. Според тях решението на Караганева да смени обслужващата банка е проблемно, защото тази банка не е покрила стрес-теста на ЕЦБ. Очевидно става дума за Първа инвестиционна банка, в която именно правителството на ГЕРБ наля 140 млн. лв. при увеличението на капитала на институцията. Излиза, че назначените от ГЕРБ членове на борда смятат, че инвестицията в банката е грешно икономическо решение.”

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#72] от "Norman Granz":
  г-жа Рая отговаря:

  - Защо на заседанието, на което взимате решение за отстраняване на Караганева като изпълнителен директор не присъстват всички членове на съвета на директорите?

  - Беше взето решение да бъде свикано извънредно заседание на съвета на директорите. На 24-ти взехме това решение. Съответно има покана от 24-ти и заседанието е свикано на 29-ти от девет часа сутринта в сградата на Държавната консолидационна компания. Поради каква причина поканата не е стигнала до г-н Христозов не знам. Поканата е оставена на техническия сътрудник на госпожа Караганева.

  - Значи членовете на съвета на директорите надлежно са били информирани за заседанието?

  - Аз съм входирала поканата. От тук нататък какво е станало не знам. Аз входирам поканата с входящ номер и от дружеството се изпраща. Дали по някаква техническа причина тя не е стигнала някъде или някъде е прибрана, това са съвсем други въпроси. Ако останалите членове на съвета на директорите чувстват, че нещо не е легитимно, нещо не е както трябва, да свикаме отново такова заседание. Защо да не го свикаме отново, да обсъдим всички точки. Аз със сигурност ще гласувам по същия начин

 74. 74 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Само за прехвърлянето на парите в банката на цеко трябва да я изхвърлят като мръсно коте

 75. 75 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#67] от "MilliVanilli":

  Чл 13(2) урежда управлението на ДКК
  - ЕСК
  - СД
  чл.16 (1) урежда решенията на ЕСК - писмена форма, винаги.

 76. 76 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1692 Неутрално

  Само за прехвърлянето на парите в банката на цеко трябва да я изхвърлят като мръсно коте
  —цитат от коментар 74 на Климент Горанов


  ПИБ не е ли банка с почти 30% държавно участие? Борисов се тупаше по гърдите как е налял пари в ПИБ и то на многократно завишени спрямо пазарните нива цена на акциите, пък сег герберите скачат срещу частично държавната банка. Май ЕЦБ искаше вдигане на капитала за да мине тестовете. Е, Борисов вдигна капитала.

 77. 77 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 244 Весело

  До коментар [#72] от "Norman Granz":г-жа Рая отговаря:- Защо на заседанието, на което взимате решение за отстраняване на Караганева като изпълнителен директор не присъстват всички членове на съвета на директорите?- Беше взето решение да бъде свикано извънредно заседание на съвета на директорите. На 24-ти взехме това решение. Съответно има покана от 24-ти и заседанието е свикано на 29-ти от девет часа сутринта в сградата на Държавната консолидационна компания. Поради каква причина поканата не е стигнала до г-н Христозов не знам. Поканата е оставена на техническия сътрудник на госпожа Караганева.- Значи членовете на съвета на директорите надлежно са били информирани за заседанието?- Аз съм входирала поканата. От тук нататък какво е станало не знам. Аз входирам поканата с входящ номер и от дружеството се изпраща. Дали по някаква техническа причина тя не е стигнала някъде или някъде е прибрана, това са съвсем други въпроси. Ако останалите членове на съвета на директорите чувстват, че нещо не е легитимно, нещо не е както трябва, да свикаме отново такова заседание. Защо да не го свикаме отново, да обсъдим всички точки. Аз със сигурност ще гласувам по същия начин
  —цитат от коментар 73 на The Polite Moose


  Ок, а защо тези документи и "доказателства" не са входирани в Търговския регистър в изпълнение на дадените указания там, а? :):):) Дали защото не са налични ? Или пък защото са фалшифицирани с антидатиране и нямат нито подпис на получателя, нито номер от вътрешния регистър? Или защото трябва писмено да бъде уведомен за това решение и ЕСК /министъра/ и тъй като тя няма да даде съгласие за подобна щуротия, се е действало типично по гербаджийски - през просото, дай да пробваме, пък ако мине - мине? :):):) Все един от отговорите е верен, Каназирева да каже кой е той :):):)

 78. 78 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  До коментар [#77] от "chicho_gosho":

  Не знам за какви документи и ТР говорите.
  Със сигурност, дамата твърди, че всичко е направила по образец - документ, входиране ...
  Със сигурност, г-жа Ваня няма управленски опит и смята, че процедурите са за някой друг.
  Точно както и този, който промени правилата за избор на изпълнителен директор на ДКК и махна изискването за управленски опит.
  Логично е, като се замисли човек.
  С ментор сгазил Конституцията, какви да бъдат последователите и кадрите Му?

  Краткия прочит на скандалите в ДКК е :
  - г-жа Ваня тотално е пренебрегнала СД и е правила каквото си пожелае
  - СД настоява установените процедури да се спазват
  - СД има безспорни документални отражения на всяко едно тяхно решение
  - г-жа Ваня няма такива

  Ерго, СД са напълно прави и г-жа Ваня ще го отнесе.

 79. 79 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 664 Любопитно

  До коментар [#76] от "alabalko":

  Викаш цеко е гладен и трябва да го хранят и новите, старите не стигат.

 80. 80 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  До коментар [#67] от "MilliVanilli":Чл 13(2) урежда управлението на ДКК - ЕСК - СДчл.16 (1) урежда решенията на ЕСК - писмена форма, винаги.
  —цитат от коментар 75 на The Polite Moose


  Да. И изискването за писмената форма е спазено при онова решение за ВМЗ. Я отново виж:

  https://trud.bg/public/images/articles/2021-12/04-01.jpeg_403468548720089151_big.jpeg

  Сам съм, други няма...
 81. 81 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  Със сигурност, г-жа Ваня няма управленски опит и смята, че процедурите са за някой друг.
  —цитат от коментар 78 на The Polite Moose


  От 1993 г. е част от администрацията на Народно събрание на Република България. През 2008 г. става старши експертен сътрудник в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 40-то Народно събрание. В следващия мандат е главен експертен сътрудник в същата Комисия, а след това и част от Кабинета на заместник-председателя на 41-то Народно събрание в два служебни кабинета. В 42-то и 43-то Народно събрание е главен експертен сътрудник в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.
  -----
  Викаш - няма си понятие от процедурите? Да добавим че е била член на Атестационната комисия на Прокуратурата.

  Сам съм, други няма...
 82. 82 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Весело

  [quote#80:"MilliVanilli"][/quote]

  :))) Наистина ли не разбирате, че това точно е проблемът.
  г-жа Ваня може ли да покаже документ от ЕСК или ДС, който й позволява да подпише ТОЧНО тази версия ?
  СД твърдят, че тя не може. Няма входирани проекто документи, според тях. Даже не е обсъждано, което лесно може да се провери от протоколите на заседанията на СД.

  Нима смятате, че СД ще скочат на управленски бушон, без да са подковани и бронирани с документи ?!

 83. 83 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1373 Весело

  До коментар [#77] от "chicho_gosho":

  Е, ееее, ееее, уж помниш, а си забравил борбата АП да бъде превзета, както и антидатираните протоколи на Киро Салатата. То историята на тази с ВМЗ стана като на Цецко с парите за апартаментите: тя ги назначила и те мигом, още не седнали на бюрата, се съгласили друг да е посредника. Аре малко мисъл

 84. 84 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 244 Весело

  До коментар [#77] от "chicho_gosho":Не знам за какви документи и ТР говорите. Със сигурност, дамата твърди, че всичко е направила по образец - документ, входиране ...Със сигурност, г-жа Ваня няма управленски опит и смята, че процедурите са за някой друг.Точно както и този, който промени правилата за избор на изпълнителен директор на ДКК и махна изискването за управленски опит. Логично е, като се замисли човек. С ментор сгазил Конституцията, какви да бъдат последователите и кадрите Му?Краткия прочит на скандалите в ДКК е :- г-жа Ваня тотално е пренебрегнала СД и е правила каквото си пожелае- СД настоява установените процедури да се спазват- СД има безспорни документални отражения на всяко едно тяхно решение- г-жа Ваня няма такиваЕрго, СД са напълно прави и г-жа Ваня ще го отнесе.
  —цитат от коментар 78 на The Polite Moose


  С две думи - отворете партидата на ДКК в ТР, там е записано, че ЗА ДА БЪДЕ УВОЛНЕНА г-жа Ваня, трябва заявителите от СД - хората на Шиши и Барба Ганьос 8-те менискуса - да представят тези документи, за които г-жа Каназирева говори, но те не са представени вече 2 дни. Вариантите защо не са представени съм ги описал по-горе, кой е верния според Вас? Защото ако тези документи не бъдат представени, то уволнението на г-жа Ваня НЯМА да мине и ще бъде отхвърлено за вписване ... :):)

  Иначе съм съгласен, че ако г-жа Ваня е извършила закононарушения - трябва да си понесе последствията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Но от представените досега документи и данни /това, че НЕ Е подписала споразумението с Дунарит е достатъчно на тази жена да й се издигне паметник, защото с неподписването си е спряла мераците на Делянчо Мамин версия 2.0. отслабнал да превземе Дунарит с ВЕЧЕ ЗАЛИЧЕНАТА СИ ОФШОРКА Виафот!!!; НЯМА НАЛИЧЕН ДОГОВОР с кантората на г-н Тодоров - ФАКТ!, преместила е парите в ПИБ, в която банка гербиджа изкупи 21% от акциите на загуба за държавата в размер на 160 млн. лева, защото към онзи момент Пощенска банка е имала софтуерен проблем и е щяла да забави плащанията - ФАКТ!/ засега не излиза нищо фрапантно и наказуемо, защото в документа за ВМЗ е записано, че правата за търговия в Египет са били взети с Решение на СД, просто г-жа Ваня е подписала САМА споразумението, решение на СД е имало, а и преди ДКК е предоставяла подобни права за разпространение, т.е. това не е уникален и първи случай :)/ :):):)

 85. 85 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1373 Весело

  До коментар [#81] от "MilliVanilli":

  1993 е била на 16 или 17 години, тук там е се писа каква е била, ама хайде холан. 😉

 86. 86 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  защото в документа за ВМЗ е записано, че правата за търговия в Египет са били взети с Решение на СД, просто г-жа Ваня е подписала САМА споразумението, решение на СД е имало, а и преди ДКК е предоставяла подобни права за разпространение, т.е. това не е уникален и първи случай :)/ :):):)
  —цитат от коментар 84 на chicho_gosho


  Нищо такова не пише.

 87. 87 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 244 Весело

  [quote#86:"The Polite Moose"][/quote]

  А по другите точки - пас, а? :)

 88. 88 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#38] от "kahles":

  "Труд"? Петьо Блъсков, който сега ще трябва да си плаща наема и консумативите? Освен мръсни лъжи какво друго може да се очаква от него?

 89. 89 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 632 Неутрално

  [quote#86:"The Polite Moose"]
  —цитат от коментар 87 на chicho_gosho
  А по другите точки - пас, а? :)[/quote]

  https://www.24chasa.bg/novini/article/10460359

  Заповядайте, на всички въпроси е отговорено.

 90. 90 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2216 Неутрално

  Караганева е назначила на два договора секретарка, която взима по-голяма заплата от директорите в компанията.
  —цитат от коментар 48 на stas_sofia


  Караганева е идеален последовател на изтребителя, и той беше назначил любовницата си на два договора.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 91. 91 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 244 Весело

  [quote#89:"The Polite Moose"][/quote]

  Нито дума за Дунарит и неподписаното споразумение от страна на ДКК с Дунарит, с което държавата е щяла да бъде ощетена с 50 млн. лева и офшорката на Шиши да стане мажоритарен собственик на капитала, с дата 4 дни преди окончателното съдебно решение в полза на Дунарит и ЕМКО?.... Вашето мнение по темата какво е? :):):)

 92. 92 Профил на Пламен Карапетков
  Пламен Карапетков
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#38] от "kahles":

  Преди 26 години Блъсков "разполагаше "и с "БКП -книжка" на Ст.Софиански.

 93. 93 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5992 Весело

  Още един от аргументите, с които Ваня Караганева бе освободена като изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания, бе опроверган от замесена компания
  _____________________________________________________________________

  Те всички замесени компании естествено ще отричат, докато се публикуват подписаните споразумения!

  ДБ: Време е да спечелим България
 94. 94 Профил на Miroslav Georgiev
  Miroslav Georgiev
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#86] от "The Polite Moose":

  Я хубаво прочети датата кога е подписала Караганева и кога е било взето решението на заседание на съвета на директорите....

  Май само е подписала вече взетото 5 дена по-рано решение.

  https://trud.bg/public/images/articles/2021-12/04-01.jpeg_403468548720089151_big.jpeg

 95. 95 Профил на Miroslav Georgiev
  Miroslav Georgiev
  Рейтинг: 440 Неутрално

  До коментар [#86] от "The Polite Moose":

  Я хубаво прочети датата кога е подписала Караганева и кога е било взето решението на заседание на съвета на директорите....

  Май само е подписала вече взетото 5 дена по-рано решение.

  https://trud.bg/public/images/articles/2021-12/04-01.jpeg_403468548720089151_big.jpeg

 96. 96 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 783 Неутрално

  А колко е приятно да гледаш "квалифициран" мутро-кадър, да пише по форумите - вместо да ни управлява...

  За всичко останало има мастъркард

 97. 97 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1373 Весело

  До коментар [#95] от "Miroslav Georgiev":

  И си една гъба, в този документ не присъства СД на ДКК, а само назначените преди 5 6 дни директори на ВМЗ

 98. 98 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  Зевзеците пак са се хванали за разни инсинуации на Дневник и сипят ли сипят "многоумни" коментари... Никой няма да се скрие, далаверата гръмна и спасение не се предвижда.
  —цитат от коментар 45 на xso16686927


  Направо не са на себе си от радост, че госпожата продължава да лъже най - безсрамно. Да видим кой ще се спихне като публикуват документите.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK