Антикорупционната комисия пак проверява район "Красно село"

Антикорупционната комисия пак проверява район "Красно село"

© Надежда ЧипеваАнтикорупционната комисия за пореден път проверяват район "Красно село". По сигнали на граждани и публикации в пресата на служители на Сотир Цацаров ще установи законно ли са възлагани обществени поръчки от администрацията на кмета Росина Станиславова от "Демократична България".


"Проверява се и начина на издаване на административни актове, данни за фиктивни назначения и неправомерно разходване на публични средства", се посочва в съобщение на КПКОНПИ до медиите. Екипът на Цацаров ще проучи обществена поръчка за ремонт и реконструкция на на транспортна инфраструктура в района на обща стойност 1.18 млн.лева. Имало данни, че при сключването на договор с фирмата изпълнител било уговорено 10% от непредвидените разходи да бъдат връщани към длъжностно лице от района.


За пореден път ще се разследват действията на районната администрация по проектите "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания" и "Топъл обяд".
Кметът Станиславова: Атаката е лично срещу мен

 "Атаката е лично срещу мен. Свидетелите сме, че се води една масирана кампания", заяви Станиславова днес на влизане в сградата на районната администрация, цитирана от "24 часа". Тя обясни, че не знае за какво е днешната проверка и напомни, че район "Красно село" е единственият, който не позволи да се разшири синята платена зона. 
Проверяват се данни, че конкретни лица са назначавани за социални асистенти без да извършват реална дейност, посочват от КПКОНПИ. За изпълнението на проекта кметът Станиславова зачислил лични автомобили за разнос на храната на възрастните хора, но "се отчитали разходни документи за изразходвано гориво без реално да са ползвани по предназначение", твърдят от комисията на Цацаров.


За изпълнението на тези проекти на кмета Станиславова комисията й наложи през юни две глоби за общо 20 000 лева и да върне възнаграждението си от 9000 лева, защото се е самоназначила за ръководител и е сключила трудов договор с дъщеря си от 18 май до 10 юни 2020 г., за което тя е получила 260 лева.


"Няма да върна тези 9000 лева, защото вместо да храним 200 нуждаещи се, ние хранехме 280", обясни тогава Станиславова пред Би Ти Ви. Тя обжалва в Административния съд София град решението на КПКОНПИ.


Друг сигнал, който сега ще бъде проверен е за умишлено забавяне на разрешения за строеж в района, като после се търсели лични срещи със засегнатите лица. В комисията са постъпили данни за облагодетелстване на застрахователна компания и сключен договор от района без обществена поръчка "като умишлено е завишена оценката на застрахованото имущество с цел формиране на по-висока застрахователна премия", пише в съобщението на КПКОНПИ.

Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 2002 Любопитно

  Кмета от ДБС на Средец кога ще го проверяват
  Жена пострада заради неговото безхаберрие

 2. 2 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1586 Неутрално

  ДБ все скандални кметове имат.
  Тази особено.

 3. 3 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Стига де! Дебарките бъркали в кацата с мед-ами гладни ли да стоят!? Те не работят!

 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  А случайно да се сетят да проверят Гешев, случайно да не би жена му да е била адвокат, на фирма, докато Гешев е зам. гл. прокурор и шефче на спец. Прокуратура? Щото ако това не е конфликт на интереси, не знам кое е.

 5. 5 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Забравили са да напишат, че действията са предприети по сигнали на партньорски служби и са във връзка с акта "Магнитски"

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 6. 6 Профил на popopo
  popopo
  Рейтинг: 78 Неутрално

  А какво ли е при Фандъчката?
  Там никой не проверява - прокуратурата и цацата.
  Повече от десет години и всичко е точно и няма никаква корупция.

 7. 7 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  Доставчиците на електробусите в Стара Загора и Бургас са свързани с Валентин Златев
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160413969016189
  Фирми, свързани с олигарха Валентин Златев, доставят електрическите автобуси за Стара Загора и Бургас. Обществената поръчка на Стара Загора е проверявана от КПКОНПИ, Засега не е известно да има проверки в Бургас, въпреки данните за нагласен търг и там. Вчера КПКОНПИ обяви, че има данни за опорочаване на подобна обществена поръчка във Варна, за която е пратен сигнал в прокуратурата. БРРД установи, че във консорциумът спечелил поръчката във Варна е между израелска фирма и фирма на кандидат-депутат от ВМРО.

 8. 8 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1053 Весело

  Я, ти да видиш, като не е от ГЕРБ, можело и да се разследва. Сигурен съм, че всички останали кметове по села и паланки са напълно изрядни.

  Не ме търсете преди обяд
 9. 9 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  КПКОНПИ разследва Иван Портних за електробусите във Варна. Поръчката е спечелена от израелска фирма и кандидат-депутат от ВМРО
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160412225321189
  Консорциумът “Еко Транспорт Варна” е избран неправомерно за доставката на 60 електрически автобуса за Варна. В съобщение на КПКОНПИ от днес се казва, има данни за опорочаване на обществената поръчка, като преписката е пратена в прокуратурата. Според източник на БРРД подозренията за фаворитизъм падат конкретно върху кмета на Варна Иван Портних. Проверка на БРРД показа, че фирмите зад този консорциум са израелската China Motors Ltd. и българската “Еко Бранд”, зад която стои кандидат-депутат на ВМРО.
  Иван Портних пък посети през 2019 г. Израел, след което в медиите се появи информация за непристойно поведение на варненския кмет в гр. Хайфа. Попитан за това от Сашо Диков, тогавашният премиер Бойко Борисов каза, че не знае какво се е случило.

 10. 10 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Весело

  А случайно да се сетят да проверят Гешев, случайно да не би жена му да е била адвокат, на фирма, докато Гешев е зам. гл. прокурор и шефче на спец. Прокуратура? Щото ако това не е конфликт на интереси, не знам кое е.
  —цитат от коментар 4 на Doge


  Сигурно можеш да посочиш, кой закон забранява жена на зам. ГП, да бъде адвокат на фирма.Като го направиш, Цацата веднага ще се задейства.

 11. 11 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  А какво ли е при Фандъчката?Там никой не проверява - прокуратурата и цацата.Повече от десет години и всичко е точно и няма никаква корупция.
  —цитат от коментар 6 на popopo


  Още над 200 такива проекта има за 130 милиона лв. от еврофондовете
  https://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160413929676189

  На София (Столична община и районните кметства) са отпуснати общо над 10,7 млн. лв. по 17 проекта, като последният договор за 6,7 млн. лв. е сключен на 24.02.2021

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  Доставчиците на електробусите в Стара Загора и Бургас са свързани с Валентин Златевhttps://www.facebook.com/birdreporting/posts/10160413969016189 Фирми, свързани с олигарха Валентин Златев, доставят електрическите автобуси за Стара Загора и Бургас. Обществената поръчка на Стара Загора е проверявана от КПКОНПИ, Засега не е известно да има проверки в Бургас, въпреки данните за нагласен търг и там. Вчера КПКОНПИ обяви, че има данни за опорочаване на подобна обществена поръчка във Варна, за която е пратен сигнал в прокуратурата. БРРД установи, че във консорциумът спечелил поръчката във Варна е между израелска фирма и фирма на кандидат-депутат от ВМРО.
  —цитат от коментар 7 на Наблюдател


  Спомни си онази табличка с европроекти на евроконсултанти, свързани с Джи Пи Груп. Наивно е да си мислим, че са изоставили занаят, от който най-много разбират.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 13. 13 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#10] от "uvtest":

  Айде днес съм в настроение да образовам недоучили калинки.
  “ Конфликт на интереси възниква, когато лице, заемащо публична длъжност, има частен интерес, който може да повлияе върху безпристрастното и обективното изпълнение на правомощията или задълженията му по служба.
  Частен е всеки интерес, който води до облага от материален или нематериален характер за лице, заемащо публична длъжност, или за свързани с него лица, включително всяко поето задължение.


  Сега въпроса Гешев и бившата танцьорка на пилон и новоизпечен адвокат, според теб свързани лица ли са?

 14. 14 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#10] от "uvtest":

  Усети ли как изяде шамар с крак?

 15. 15 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Да замажат положението

  Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да консумират
 16. 16 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#13] от "Doge":

  На коя фирма е била адвокат Гешевица? Фирмата била ли е проверявана, разследвана или обвинена от Прокуратурата, докато тя е била неин адвокат? Само ако отговорът на някои от тези въпроси е положителен, може да се говори за конфликт на интереси.

 17. 17 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  До коментар [#16] от "uvtest":

  Сега пак задаваш въпроси без да отговаряш. Попитах те, танцьорката на пилон и новоизпечен адвокат и Какета, , свързани лица ли са?

 18. 18 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#17] от "Doge":

  Свързани са, и? Не съм запознат със случая и затова питам, докато и е била адвокат, фирмата имала ли е някакъв сблъсък с Прокуратурата?

 19. 19 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  Въпроса е, била ли е адвокат на Тейс Груп Холд, докато същата се разследва за инцидента при Своге с 20 човека загинали?

  Според теб чудно ли е, че между регистрирани в България над 13 500 адвоката, те са наели ТОЧНО новизпечената адвокатка и танцьорка на пилон, но съвсем случайно и майка на децата на Гешев?


  От сега ти казвам, че на първия въпорс отговора е "ДА".

  На втория очаквам ти да отговориш.

 20. 20 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2084 Неутрално

  До коментар [#19] от "Doge":

  Значи, АКО фирмата е разследвана от Прокуратурата и по същото време, Гешевица я е представлявала като адвокат, има конфликт.

 21. 21 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  Цацата е като булдог, обучен за бой. Откопчават му каишката и му посочват обекта. Няма скрупули, че днешният му господар е бил вчерашен обект, а ако се наложи — и утрешен. Помага му не само дресировката, а и природната му злоба.

  По принцип не трябва да има наши и ваши. Всички трябва, ако се налага, да бъдат разследвани. Но от независими разследващи органи. А не от поръчкови прокурори.

 22. 22 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2358 Неутрално

  Ами поне така твърдят БОЕЦ и показват документи. Смяташ ли , че е редно Цацата да направи поне една проверка.

  Щото до преди малко не знаеше кой закон забранява, то поне се радвам, че те просвтлих малко, та поне следващия път да не се излагаш с такива елементарни въпроси.

 23. 23 Профил на delfina
  delfina
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Много от техните са бакия след бакия, спор няма...

 24. 24 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Минете по пътя между Бояна и Драгалевци и ще видите какви блокчета са вдигнати баш на Витоша, не в нейните поли. А ако на тов му викат вилно строителство - здраве му кажи! Такива своеволия и безобразие са се вършели и всичко това сигурно е ''законно''! Засега със строителните фирми никой не е посмял да се заеме както следва. Доказателства колкото искате из цяла България.

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Любопитно

  ДБ все скандални кметове имат.Тази особено.
  —цитат от коментар 2 на НеКой


  Може ли списък на "скандалните кметове от ДБ"? Колко са? Един? Двама?

  За Портних и Иван Тотев нещо можете ли да кажете? А за Фандъкова? Заради която загина младо момче, ударено от ток!

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6859 Неутрално

  КПКОНПИ кога ще разследва истинските крадци, като Пеевски , Боко и обкръжението им, ами се хванали с разни глупости. Права е Кьовеши, че се занимават само с дребни риби.

 27. 27 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#2] от "НеКой":
  За съветските комунета всеки демократ е скандален!

 28. 28 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Те хубаво "Красно село" го проверяват вече всяка седмица за нещо, ама поне като са започнали да минат и пред още няколко общини.

  danitoledov
 29. 29 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4734 Неутрално

  Умнокрасивото лице на корупцията.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 30. 30 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#5] от "cinik":

  С Магнитски е свързана Каранезнам каква си.

 31. 31 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#22] от "Doge":

  Е,щом е Гошо Неумното.Ясно е.

 32. 32 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3106 Неутрално

  До коментар [#25] от "vassilun":

  Айде,бре!Супер си е кметицата!Малко сключвала договор със дъщеря си,ама айде!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK