"Не е наясно с дейността и принципите на управление": консолидационната компания за освободения директор

Ваня Караганева

© Юлия Лазарова

Ваня КараганеваОсвободеният изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) Ваня Караганева не е била докрай наясно с дейността на компанията и не е разбирала основни принципи на управление, пишат от ДКК в свой контракоментар към Караганева. "За разлика от дружествата с ограничена отговорност, които се управляват еднолично от управители, ДКК като акционерно дружество се управлява чрез съвет на директорите", пише в позиция до медиите от името на компанията, без да се посочва конкретен източник.


Караганева, назначена в Съвета на директорите на дружеството от бившия министър на икономиката Кирил Петков, бе освободена в понеделник, 29 ноември, с решение на трима (утвърдени от кабинета "Борисов 3") от петимата членове на съвета. Аргументите за уволнението са тежки нарушения, извършени в период от един месец, в който тя е изпълнителен директор според решение на Съвета на директорите, което сега той определя като кадрова грешка. Впоследствие Караганева оспори легитимността на взетото решение, тъй като заседанието не е било свикано по надлежния ред, не са били уведомени и всички членове на съвета. Поради тази причина Агенцията по вписванията все още не е вписала решението. Заради начина на свикване и липсата на предупреждение за готвеното решение, оставката на тримата членове на съвета (Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска) поиска министърът на икономиката Даниела Везиева, която е принципал на компанията. Антикорупционната комисия пък съобщи, че започва проверка на дейността на Караганева.


Рая Каназирева остана единствен изпълнителен директор след освобождаването на Ваня Караганева

© Надежда Чипева, Капитал

Рая Каназирева остана единствен изпълнителен директор след освобождаването на Ваня Караганева
Спорът стана повод за редица медийни изяви от страна на представители на ГЕРБ, които повтаряха тезите, с които е освободена Караганева и дори развиха сюжет, че нейни действия имат връзка с резултатите от парламентарните избори. Едно от обвиненията на съвета на директорите на компанията бе допълнено от Тома Биков от ГЕРБ, който вчера заяви, че с решение на Караганева е наета адвокатска кантора за работа, за която е платено, а кантората е свързана с фирмата - доставчик на машините за гласуване, "Сиела Норма", което бе отречено.


"В продължение на години юридически услуги на ДКК са предоставяни от търговското дружество "КейсПро" ООД вместо от адвокатско дружество, което е в нарушение на Закона за адвокатурата", написа вчера Караганева. Добави, че отделни договори по редица, множество дела са сключени само с един адвокат - Александър Андонов Бояджиев, свързан с "КейсПро" ООД, а огромни суми са платени и по тези отделни договори. Добави, че от пет търговски дела две са изгубени и три са на първа инстанция. Днес в съобщението на ДКК е посочено, че от страна на "КейсПро" ООД са предоставяни консултантски услуги, които нямат нищо общо с процесуално представителство. Адвокатски услуги, в това число и процесуално представителство, били предоставяни от други независими адвокати, какъвто е и адвокат Александър Андонов Бояджиев (бивш съдружник в горното дружеството), който в свое лично качество е действал като ангажиран от ДКК процесуален представител по някои от делата.


"Твърдението на В. Караганева, че от пет търговски дела две са изгубени, а три са на първа инстанция, вярна е само втората част - че три от визираните дела са на първа инстанция, като по две от тях е проведено само първо заседание", пише в позицията.


Междувременно от "КейсПро" изпратиха позиция до "Дневник" с която твърдят, че никога не са имали договор за осъществяване на процесуално представителство на Държавна консолидационна компания" ЕАД (ДКК) по съдебни дела на дружеството, нито е осъществявало такова за други свои клиенти.


"В тази връзка твърденията за извършване на процесуално представителство за ДКК не почиват на реални факти и не отговарят на истината. "КейсПро" предоставя консултантски услуги на множество международни и български компании, като една от тях в действителност е ДКК. "КейсПро" има сключен рамков договор с ДКК от 2016 г., който включва консултантски услуги по различни регулаторни въпроси, например - изготвяне на образци и процедури за съответствие с общия регламент на ЕС за защита на личните данни. За целия период на отношенията ни с ДКК организацията ни е получила възнаграждения за предоставени услуги в общ размер около 40 000 лв., за което сме готови да предоставим официални счетоводни документи и справки. Цитираният в медийните публикации адвокат Бояджиев е бивш съдружник в "КейсПро", като от близо две години няма участие в компанията. Той осъществява самостоятелна адвокатска практика в лично качество", твърдят от компанията


Друго от сериозните обвинения бе, че Караганева е предоставила изключителни права на частен субект за продукцията на ВМЗ - Сопот, като тя се обосновава с взето от Съвета на директорите на ВМЗ решение за предоставяне на такива права. "Изискала съм становище от дъщерното ни дружество "Кинтекс" ЕАД, с което те не възразяват да се предоставят изключителни права", написа Караганева. От ДКК днес твърдят, че тя иска и получава становище от "Кинтекс" ЕАД, след като вече е сложила своя подпис върху протокола на едноличния собственик на капитала от 09.11.2021 г. за одобрение на съответното решение на Съвета на директорите на ВМЗ.


От ДКК твърдят още, че Караганева е променила обслужващата банка еднолично, без провеждане на процедура с минимум три оферти от банки, без да бъдат взети предвид резултатите от стрес-тестовете на ЕЦБ, което има отношение към кредитната експозиция на ДКК към ББР, без одобрение на управляващия ДКК орган - съветът на директорите, както и без задължителното одобрение във връзка с вътрешните Правила за изграждане на системи за финансово управление и контрол.


По друга от причините за освобождаването на Караганева - за декларация с невярно съдържание, което тя отрече с довод, че към момента на избирането ѝ за изпълнителен директор на ДКК не е била в други трудови или служебни правоотношения, контраотговорът е, че при постъпването й като член на Съвета на директорите Караганева представя документ, че се намира в отпуск по майчинство, какъвто може да ползва само човек, който се намира в трудови/служебни отношения с работодател.


Консолидационната компания използва случая, за да подчертае, че се противопоставя категорично на политическата употреба на случая. "Важен е единствено интересът на дружеството и държавата като негов едноличен собственик", пише в анонимната позиция на компанията.

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  От устава на ДКК:

  чл.14 (1) ЕСК е държавата, като правата ѝ в капитала на дружеството се упражняват от министъра на икономиката, съобразно отрасловата му компетентност.
  (2) ЕСК упражнява правата и изпълнява задълженията си към дружеството, лично или чрез представител по закон или по ПЪЛНОМОЩИЕ.

  Компетентност

  чл. (15) Едноличният собственик на капитала решава въпросите от компетентността на общото събрание, представени му от ТЗ, ЗПП, ППЗПП и други приложими нормативни актове.

  Сам съм, други няма...
 2. 2 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3446 Неутрално

  калинка калинка калинка... чия?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Искам вече калинки в затвора, не може на всяка да и се разминава.

 4. 4 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Каназирева си е за затвора

  Сам съм, други няма...
 5. 5 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Една по една лъжите на ГЕП бяха опровергани. Скоро обаче ще лъсне и истината за усвояването на едро. Пак се заговори за едни 50 млн. изчезнали в ДКК, ще се разбере в коя прасешка касичка са попаднали.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 6. 6 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 184 Весело

  А за проваленото подписване на споразумение на ДКК с Дунарит нито дума, защо така? :):):) ФактЪТ, че не е подписано споразумение на ДКК с Дунарит в полза на Делянчо Мамин версия 2.0. отслабнал - само това, че са искали да подписват подобно споразумение и да ощетят държавата с огромни суми, е достатъчно, за да бъдат осъдени останалите членове на СД за престъпления срещу държавата в полза на едно лице - Делянчо Мамин ... :):):) Искам г-жа Каназирева да каже какво точно споразумение са щели да сключват с Дунарит, 4 дни преди окончателното решение на съда?!?!?! :):):)

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2643 Любопитно

  До коментар [#2] от "Николай Теллалов":

  "КейсПро"...по близко до ПЕЕВСКИ...!

 9. 9 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1065 Весело

  Каназирева vs. Караганева, епизод 2536. Две женички си разменят реплики през медиите. И понеже познавам едната лично, когато тя каже черно, то става въпрос за бяло.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 10. 10 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#4] от "MilliVanilli":

  https://www.24chasa.bg/novini/article/10460359

  Тук чети, остави пристрастността.

 11. 11 Профил на Ваксиниран Петърчо
  Ваксиниран Петърчо
  Рейтинг: 612 Весело

  Каназирева vs. Караганева, епизод 2536. Две женички си разменят реплики през медиите. И понеже познавам едната лично, когато тя каже черно, то става въпрос за бяло.
  —цитат от коментар 9 на Пипера е много лют


  Коя, коя?

  Потребители с активирана функция "автоматичeн минус", 'щото са фанатични комундета и/или промити мозъци: Мутри вън, Иво, Мунчету на Боеку, Ivan Stoyanov, Другарят Иванов*, #ОСТАВКА, Роси, Студио Х, samoedin, niksan1, Котаракът на Шрьодингер, Fiji, Norman Granz, Billy Pilgrim, historama, hawaii, dejmos, cinik, Virgin, Рим, Gopeто, 3biri, yavooor, Alexander97, Voiko, Kingpin, Doge, papуre, Oleg Shishmanov, dnevnikar, stein, Чарли Мишкин, Смартдъмби*, LudLustrator, Тайпи*, Hristov, tsyrvulan, doctor.no, Храбър, lz73
 12. 12 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1065 Весело

  Опитите на Каназирева, назначена малко преди изборите през април да извършва дейности в полза на #КОЙ са съставомерни. Въпросът е - колко други са в ОПГ-то, наречено ДКК?

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 13. 13 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  Тук всичко е обяснено доста толно:

  https://www.clubz.bg/121513-voynata_za_dkk_aktivno_meropriyatie_ili_opit_za_ovladyavane 

  С един многозначителен пасаж:

  “Решението за уволнението на Караганева е взето на заседание, на което са присъствали единствено членовете на Съвета, назначени от ГЕРБ. Според тях решението на Караганева да смени обслужващата банка е проблемно, защото тази банка не е покрила стрес-теста на ЕЦБ. Очевидно става дума за Първа инвестиционна банка, в която именно правителството на ГЕРБ наля 140 млн. лв. при увеличението на капитала на институцията. Излиза, че назначените от ГЕРБ членове на борда смятат, че инвестицията в банката е грешно икономическо решение.”

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 14. 14 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1065 Весело

  Аз на мястото на Гешефтурата и Цацаратурата бих се погрижил Каназирева, Борисов (Лъчезар, но може и Бойко Методиев) и други лица да не могат да напуснат България. Опа, ама то и Гешев и Цацаров може би се готвят да напуснат България.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 15. 15 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  "Не е наясно с дейността и принципите на управление": консолидационната компания за освободения директор

  Това е жалката и брутална истина.

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3137 Неутрално

  До коментар [#14] от "Пипера е много лют":

  “Гешев и Цацаров може би се готвят да напуснат България.”

  Слер разкрития от БОЕЦ гигантски скандал - че разследваният от прокуратурата за катастрофата в Своге собственик на фирма ТРЕЙС е наел за азвокат … жената на Гешев*, на мястото на Гешев аз бих се ориентирал към държава, с която България няма споразумение за екстрадиция.

  Защото в правовите държави за подобен конфликт на интереси минаваш за 20 години на пълна държавна издръжка.

  Която едва ли включва мултитемпературен охладител…
  ____________________
  * Да, същата 😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Кировите Калинки

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 18. 18 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Неутрално

  До коментар [#1] от "MilliVanilli":

  Хубаво е да се цитира и чл.17(1) “Дружествота се управлява и представлява от Съвет на директорите.”

  Във всяко едно акционерно дружество с едностепенна форма на управление, управителният орган, Съветът на директорите, избира изпълнителен директор. Същите хора са избрали Караганева, същите хора я освобождават. Те решават защо и кога. А относно дали има престапления или нарушения - да решават правоохранителните органи.

 19. 19 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#4] от "MilliVanilli":https://www.24chasa.bg/novini/article/10460359 Тук чети, остави пристрастността.
  —цитат от коментар 10 на НеКой


  ++++

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Любопитно

  Не проумявам, къде е г-н Рашков ?!

  Такива скандали, обосновани предположения за корупция на високите етажи и съвсем не-анонимни свидетели ....
  Защо МВР не нахлуе и арестува ?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Ако е извършила дори и половината от тези действия, Караганева трябва да бъде уволнена, не като изпълнителен директор, а като член на съвета от Везиева.

 24. 24 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  Ваня Караганева твърди: „Обслужващата банка беше в техническа невъзможност да обезпечи системата за двоен подпис и начина на представителство, предвиден в Търговския регистър, което наложи миграция към друга банка. .....По никакъв начин не съм поставила в риск финансовото състояние на дружеството.“

  Фактите според ДКК: Това не променя факта, че новата банка е избрана еднолично от Караганева, без провеждане на процедура с минимум три оферти от банки, без да бъдат взети предвид резултатите от стрес-тестовете на ЕЦБ, което има отношение към кредитната експозиция на ДКК към ББР, без одобрение на управляващия ДКК орган – съветът на директорите, както и без задължителното одобрение във връзка с вътрешните Правила за изграждане на системи за финансово управление и контрол. Видно от документите, които СД на ДКК предостави за преглед на журналисти, договорът с банката е подписан на 18.11.2021 г. Едва на 22.11.2021 г. е изпратен на финансовия контрольор на ДКК за издаване на Контролен лист за „предварителен“ финансов контрол „преди поемане на задължение“.

  Просто разбиващо.
  г-жа Ваня мощно е надскочило нивото си на некомпетентност

 25. 25 Профил на swy46682091
  swy46682091
  Рейтинг: 275 Неутрално

  Партийните талибански медии и коментатори са скочили да защитават своите и да атакуват чуждите калинки, но самият спор и неяснота показват, че има нещо гнило в организацията на тази институция ДКК.

  Управляващите от всякакви партии и мътни коалиции досега създаваха такива непрозрачни структури, които да им служат, включително и като инкубатори на калинки.

 26. 26 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  Ваня Караганева твърди: „В качеството си на изпълнителен директор в съответствие с разпоредбата на чл. 65, ал. 3 от Търговския закон правомерно съм одобрила решение, взето от Съвета на директорите на ВМЗ за предоставяне на такива права. Изискала съм становище от дъщерното ни дружество „Кинтекс“ ЕАД, с което те не възразяват да се предоставят изключителни права.“

  Фактите според ДКК: Караганева иска и получава становище от „Кинтекс“ ЕАД след като вече е сложила своя подпис върху протокола на едноличния собственик на капитала от 09.11.2021 г. за одобрение на съответното решение на Съвета на директорите на ВМЗ. ДКК може да предостави на медиите достъп до тази кореспонденция в офиса на дружеството. Решението не е съгласувано със съвета на директорите на ДКК.

  В същото време „не възразяват“, като становище изразено от 100% дъщерно дружество („Кинтекс“ ЕАД), което се контролира от питащия (изпълнителния директор на ДКК), не е проява на независимо становище.


  Според мен, редно е със закон да се забрани на г-жа Ваня да е изпълнителен директор на кое да е държавно дружество.

 27. 27 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  До коментар [#25] от "swy46682091":

  Сигурно в ДКК има гнили неща. Нямам конкретни данни, но в БГ ако търсиш почти навсякъде ще намериш такива

  Ама въпросът е, че с тази новата калинка гнилите неща не стават по-малко

 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4241 Весело

  Искам вече калинки в затвора, не може на всяка да и се разминава.
  —цитат от коментар 3 на НеКой


  Сезирай Каскет Гешев! Той е герберска радост! :-)

 29. 29 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Имаш ги. СД на ДКК ще са сред първите такива, след като приемат нов закон за ВСС и сменят Гешев. До тогава Рашков ще е готов с доказателствата за кражбата на 50 милиона от Дунарит и предаването им на Пеевски, кото тези тримцата са свършили чрез ДКК. Само че с тях в кщпа е и Караниколов.

 30. 30 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4241 Любопитно

  До коментар [#4] от "MilliVanilli":https://www.24chasa.bg/novini/article/10460359 Тук чети, остави пристрастността.
  —цитат от коментар 10 на НеКой


  Няма ли вече линкове от ТруП, ПИК и Блиц, че опряхте до 24 часа?

 31. 31 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#24] от "The Polite Moose":

  подписването на договор не означава влизане в сила на договор. В него може да има условия, например да бъде одобрен от финансовия контрол. Иначе какво по-точно ще одобрява той? Май вие мощно сте надскочили нивото си на интелигентност, като почти сте досстигнали тази на СД на ДКК , ГЕРБ и сие.

 32. 32 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#27] от "Николов":

  нямам конкретни данни, но всички са маскари. ДКК ще бъде закрита, защото самият Кирил Петков решително го заяви. Но дотогава няма как да се оставят тези тримата да подаряят на Пеевски още 50 милиона.

 33. 33 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1768 Весело

  калинка калинка калинка... чия?
  —цитат от коментар 2 на Николай Теллалов


  Калинките ги изчегъртаха, това са новите "почтени" кърлежи и марокански скакалци!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 34. 34 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Караганева наела нов адвокат за над 1 000 000 лв., който изпратил вместо него други адвокати, които поискали отлагане на делата, защото не са се запознали. Целта е ясна - делата трябва да бъдат загубени от ДКК, не е някакси удобно държавата да си отстоява интереса. Жалко за всички изговорени думи за промяна..

 35. 35 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  До коментар [#4] от "MilliVanilli":https://www.24chasa.bg/novini/article/10460359 Тук чети, остави пристрастността.
  —цитат от коментар 10 на НеКой


  Чета, чета:

  аня Караганева твърди:

  „Към момента на избирането ми за изпълнителен директор на ДКК не съм била в други трудови или служебни правоотношения“.

  Фактите според ДКК:

  При постъпването си като член на СД Караганева представя документ, че се намира в отпуск по майчинство, какъвто може да ползва само лице, което се намира в трудови/служебни отношения с работодател.
  ----
  Тези герберски калинки не знаят ли, че отпуск за майчинство ползват и самоосигуряващите се? Поне да влезнат в сайта на НОИ:

  2. Лица, които имат право на парични обезщетения при бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и при осиновяване на дете до 5-годишна възраст.

  Това са лицата, които са осигурени за общо заболяване и майчинство, с вноски за фонд “Общо заболяване и майчинство” на ДОО, а именно:
  ...
  2. Лица, които имат право на парични обезщетения при бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и при осиновяване на дете до 5-годишна възраст.
  Това са лицата, които са осигурени за общо заболяване и майчинство, с вноски за фонд “Общо заболяване и майчинство” на ДОО

  https://nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

  Сам съм, други няма...
 36. 36 Профил на Трол с лопата
  Трол с лопата
  Рейтинг: 293 Весело

  До коментар [#28] от "vassilun":

  Би трябвало :)) И ЕВРОпрокуратурата би трябвало :)) Ше ми адски весело кога почнете да ревете за рИформа и там, че не разследвали когото трябва и си бършели некои работи с едни партенки:))

  Генерал Суперястреб маршируваше надолу по коридора в адмиралския кораб, заобиколен от постоянната си свита верни подмазвачи.
 37. 37 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Гневно

  До коментар [#1] от "MilliVanilli":Хубаво е да се цитира и чл.17(1) “Дружествота се управлява и представлява от Съвет на директорите.”Във всяко едно акционерно дружество с едностепенна форма на управление, управителният орган, Съветът на директорите, избира изпълнителен директор. Същите хора са избрали Караганева, същите хора я освобождават. Те решават защо и кога. А относно дали има престапления или нарушения - да решават правоохранителните органи.
  —цитат от коментар 18 на stas_sofia


  Трябва да си голям тъпунгер за да "уволниш" представителя на Едноличния собственик на капитала. Т. е. да "уволниш" органа "Общо събрание" на ЕАД.

  Сам съм, други няма...
 38. 38 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Любопитно

  До коментар [#35] от "MilliVanilli":

  Любопитно ми е ... правите ли разлик между 'отпуск' и 'парични обезщетения' ?
  Също така, много ми е любопитно, как точно самоосигуряващите си лица излизат в отпуск, ще ни осведомите ли ?

 39. 39 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#24] от "The Polite Moose":подписването на договор не означава влизане в сила на договор. В него може да има условия, например да бъде одобрен от финансовия контрол. Иначе какво по-точно ще одобрява той? Май вие мощно сте надскочили нивото си на интелигентност, като почти сте досстигнали тази на СД на ДКК , ГЕРБ и сие.
  —цитат от коментар 31 на dsc


  Това е ново... :)))
  Бихте ли ни посочили един пример, в който се подписва договор с банка, с условия да бъде одобрена след последващ конкурс измежду други 2 банки ?

 40. 40 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  "не е била докрай наясно с дейността на компанията и не е разбирала основни принципи на управление,"

  Парашутист

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#40] от "kaiser":

  В този случай, бънджи скок без въже :)))

  СД на ДКК просто ги разпиля по паважа....
  Грандиозен скандал и очакваме не по-малко грандиозен финал.

 42. 42 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#37] от "MilliVanilli":

  г-жа Ваня е уволнена като изпълнителен директор. Това не й пречи да продължава да бъде член на СД на ДКК.

 43. 43 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Всеки си говори каквото му е на душа, а избирателите всеки сам си преценя. Това институции, журналисти да проверяват фактите не е необходимо, всеки е напълно способен да знае кога някой е напуснал работа или не. То НАП помогнаха като си оставиха данните лесни за хакване, ама вече малко остаряха

  Не ме търсете преди обяд
 44. 43 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 184 Весело

  Аз съм ЗА да уволнят г-жа Ваня, но искам малко повече смелост и от министърката - защо, аджеба, още не е уволнила всички членове на СД и не е поставила начело на ДКК още няколко хора, не толкова близки до Делянчо Мамин версия 2.0. отслабнал и Барба Ганьос 8-те менискуса? Защото говоренето по медиите и размяната на разни документи с неясен произход и съдържание, няма стойност, докато заповедта за скоропостижното им уволнение, съгласно разпоредбите на чл. 21 от ЗПУП на ЕСК-то /министъра/, ще покаже ясно какво мисли министърката за сегашния СД :):):)

 45. 45 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  Аз съм ЗА да уволнят г-жа Ваня, но искам малко повече смелост и от министърката - защо, аджеба, още не е уволнила всички членове на СД и не е поставила начело на ДКК още няколко хора, не толкова близки до Делянчо Мамин версия 2.0. отслабнал и Барба Ганьос 8-те менискуса? Защото говоренето по медиите и размяната на разни документи с неясен произход и съдържание, няма стойност, докато заповедта за скоропостижното им уволнение, съгласно разпоредбите на чл. 21 от ЗПУП на ЕСК-то /министъра/, ще покаже ясно какво мисли министърката за сегашния СД :):):)
  —цитат от коментар 43 на chicho_gosho


  В смисъл, СД са виновни, че са избрани чрез конкурс, напълно по правилата. Освен това спазват законите, процедурите и работят в интерес на ДКК,нещо което не може да се каже за представителите на 'новите политици'.
  За сметка на това, самият г-н Конституцията Неми Пречи признава, че г-жа Ваня не е назначена точно по правилата.
  Затова ли трябва да бъдат уволнени ?
  Много интересна логика имате.

 46. 46 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  До коментар [#35] от "MilliVanilli":Любопитно ми е ... правите ли разлик между 'отпуск' и 'парични обезщетения' ?Също така, много ми е любопитно, как точно самоосигуряващите си лица излизат в отпуск, ще ни осведомите ли ?
  —цитат от коментар 38 на The Polite Moose


  Виждам, че по темата сте лаик. Затова ще ви обясня: Условието за получаване на парично обезщетение за майчинство за самоосигуряващият се (да речем едноличен търговец) е да преустанови да извършва дейност!!! (същото е и при болничните при общо заболяване - не можеш да си в болнични и да ходиш на работа). А ако фирмата на едноличния търговец в майчинство му все пак трябва да работи, той трябва да назначи на свое място прокурист:

  https://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=27776
  ----
  А тъпите калинки от ДКК можеха да поискат справка за действащите трудови договори. Ама те карат по оня виц за шопите когато възникнал казус след като Вуте останал без глава. Аверите му се чудели "Имал ли е Вуте глава?". Питали жена му, а тя казала: "Не съм сигурна, ама миналата седмица си купи капа, значи май е имал глава"

  Сам съм, други няма...
 47. 47 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 928 Весело

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Каназирева си е за затвора
  —цитат от коментар 4 на MilliVanilli


  Абе... с тази уста- леко в стил Джулия Робъртс- аз съм навит- при условие, че я осъдят да си излежи присъдата у нас. Пък ако ще жената да мрънка! 😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 48. 48 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#46] от "MilliVanilli":

  Вие упорито заобикаляте истината. Възхитително пъргаво.

  г-жа Ваня е показала документ за отпуск по майчинство.
  Такъв документ може да бъде издаден само от работодател.
  Самоосигуряващите се не могат да излизат в отпуск, просто защото няма как.
  Изобщо не става дума за нейно ЕТ или подобно. Но, дори да е така, пак е проблем.
  Ако си направите труда да проверите, коя е агенцията в която е работила 'преди' ДКК, ще разберете колко забавен сте с това 'самоосигуряване'.

 49. 49 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  До коментар [#37] от "MilliVanilli":г-жа Ваня е уволнена като изпълнителен директор. Това не й пречи да продължава да бъде член на СД на ДКК.
  —цитат от коментар 42 на The Polite Moose


  Така е. Но докато не е вписано в ТР няма никакво "уволнение". Но дори и да се впише, прогнозирам, че ще последва решение на ЕСК за увеличаване на броя на членовете на СД до 9 броя и новото мнозинство ще измете гербавата паплач. А най-добре е да се ликвидира тази паразитна структура ДКК.

  Сам съм, други няма...
 50. 50 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#49] от "MilliVanilli":

  Че как... лошите СД си позволиха да посочат колко 'полезна и компетентна' е г-жа Ваня, на този пост.
  Какво друго освен уволнение за тях ?!

 51. 51 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  До коментар [#48] от "The Polite Moose":


  Дори Караганева да е в служебно или трудово правоотношение, мотива за уволнението е чл. 20 ал.3 от Закона за публичните предприятия:

  (3) (Изм. - ДВ, бр. 85 от 2020 г., в сила от 02.10.2020 г., доп. - ДВ, бр. 11 от 2021 г., в сила от 09.02.2021 г.) Не може да бъдат управители и изпълнителни членове на съветите на директорите и на управителните съвети лица, КОИТО РАБОТЯТ по служебно или по трудово правоотношение, освен като преподаватели във висше училище и/или като лекари или лекари по дентална медицина в лечебно заведение по смисъла на Закона за лечебните заведения.
  -----
  Обърни внимание на текста с главните букви. И питам: Лицата в отпуск по майчинство дали РАБОТЯТ по своето трудово или служебно правоотношение?

  Сам съм, други няма...
 52. 52 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 184 Весело

  [quote#45:"The Polite Moose"][/quote]

  Логиката ми е следната - СД действат в ущърб на държавата, искайки да сключат споразумение с Дунарит за признаване на сумата от 50 млн. лева, 4 дни преди влизане в сила на съдебното решение, КОЕТО Е В ПОЛЗА НА ДУНАРИТ и поради тази причина Дунарит няма никакъв правен интерес да сключва каквото и да е споразумение с ДКК! Т.е. желанието на членовете на ДКК /явно без г-жа Ваня/ е било да се опитат да замажат нещата в полза на ЗАЛИЧЕНАТА ОФШОРКА Виафот, която "случайно" е под контрола на Делянчо Мамин версия 2.0. отслабнал! Защото иначе ДКК НЯМА НИКАКЪВ ПРАВЕН ИНТЕРЕС от сключване на споразумение с Дунарит ПРЕДИ съдебното решение, ако не работи в интерес на Виафот /обжалващия отказа на признаването на цесията от КТБ към ДКК/, а след влизане в сила на съдебното решение, Виафот увехват и Дунарит няма да отиде в ръцете на Делянчо Мамин ... :):):) Ето ти директна причина за уволнение на целия СД, пък дори и г-жа Ваня да го отнесе по други причини ... :):):)

 53. 53 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#52] от "chicho_gosho":

  Това са спекулации. Ако СД действа в ущърб на държавата, като собственик на ДКК и ощетява същият, има си съд.

 54. 54 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3446 Неутрално

  До коментар [#33] от "chichka":

  пак насекоми
  ;)

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 55. 55 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#48] от "The Polite Moose":Дори Караганева да е в служебно или трудово правоотношение, мотива за уволнението е чл. 20 ал.3 от Закона за публичните предприятия:(3) (Изм. - ДВ, бр. 85 от 2020 г., в сила от 02.10.2020 г., доп. - ДВ, бр. 11 от 2021 г., в сила от 09.02.2021 г.) Не може да бъдат управители и изпълнителни членове на съветите на директорите и на управителните съвети лица, КОИТО РАБОТЯТ по служебно или по трудово правоотношение, освен като преподаватели във висше училище и/или като лекари или лекари по дентална медицина в лечебно заведение по смисъла на Закона за лечебните заведения.-----Обърни внимание на текста с главните букви. И питам: Лицата в отпуск по майчинство дали РАБОТЯТ по своето трудово или служебно правоотношение?
  —цитат от коментар 51 на MilliVanilli


  Преди/след/ да влезе в директорския борд на ДКК Ваня Караганева е главен секретар на Българската агенция за инвестиции.

 56. 56 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#51] от "MilliVanilli":

  Лицата в отпуск по майчинство дали РАБОТЯТ по своето трудово или служебно правоотношение

  Лицата в отпуск продължават трудовоправните си взаимотношения с работодателя.
  Нима трябва да се обяснява толкова елементарен казус ?!
  Даже има специална защита в КТ, срещу прекратяването на тези отношения, еднолично от работодателя

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  До коментар [#23] от "stas_sofia":

  Аз се чудя , защо Вазиева още не е уволнила тримата, назначени от ГЕРБ, а още по-добре, да се закрие тази ДКК, която май служи само за разпределяне на окраденото.

 58. 58 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Неутрално

  До коментар [#37] от "MilliVanilli":

  Извинявайте, но нещо пропускате. Общото събрание, в конкретния случай е ЕСК, защото дружеството е ЕАД. Та ЕСК е назначил петима членове в управителния орган на дружеството - съвета на директорите. Членовете са избрали изпълнителен директор. След това са решили, че този човек не се справя добре (меко казано) и прекратяват пълномощията му само като изпълнителен директор и той си остава член на съвета. ЕСК няма правомощия да определя кой да бъде изпълнителен директор.
  Везиева се газира, защото е поела ангажимент за назначения в бордовете на ВМЗ, Кинтекс и Монтажи, които не е сигурно, че ще успее да изпълни. СКЪПИ ангажименти.
  Ванчето е полезен идиот, работата се върши от адвокатите - Краваров и Лазаров. Тя само подписва. Никога няма да се покаже наживо, защото не може да върже две думи на кръст и няма никаква представа какво работи в момента. Като започнат да я викат на разпити ще стане неудобно за всички присъстващи.
  И споко - Търговският регистър няма да посмее да впише обстоятелствата, играта е на високо ниво

 59. 59 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  реди/след/ да влезе в директорския борд на ДКК Ваня Караганева е главен секретар на Българската агенция за инвестиции.
  —цитат от коментар 55 на The Polite Moose


  Ами работила е по време на ползване на отпуск за гледане на дете. Това не е забранено. Дори държавата го стимулира като "реже" само 50% от дължимото обезщетение за гледане на дете. А Григор Лилов твърди:

  преди да заеме този пост, се подвизава като член на Атестационната комисия на ... ИЗНЕНАДА: Прокуратурата!
  ----
  Проблемът на гербавите калинки е че се опират само на една служебна бележка удостоверяваща че лицето НЕ РАбОТИ каквото е и изискването на чл. 20 ал.3 ЗПП. А ако са толкова хитри, то тогава защо не вкараха въпроса в Конституционния съд (както го вкараха в случая на Кирил Петков). Чл. 20 ЗПП е категоричен че лица които работят по трудово или служебно праовотношение НЕ МОГАТ да бъдат членове на съвети на директори. (както Петков не можел да бъде министър). Ето ти, че и Караганева ще излезе, че никога не е била нито член на СД още по-малко Изпълнителен директор. Жалки се герболята.

  Сам съм, други няма...
 60. 60 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 939 Весело

  До коментар [#33] от "chichka":пак насекоми;)
  —цитат от коментар 54 на Николай Теллалов


  На точки и с жартиери.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 61. 61 Профил на vspassov
  vspassov
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Отново призовавам г-ва Везиева да поиска от тази бакалавърка от УНСС по Икономика и управление на търговията, Диляна Софиянска, член на СД на БКК, някакви оригинални и истински документи, удостоверяващи нейната работа в САЩ в сферата на транспорта и логистиката ( в нейната биография пише: През 2003 г. заминава за САЩ, където живее и работи в сферата на транспорта и логистиката през следващите 6 години.).
  Ние, които сме работили по-дълго време в тази област, имаме яснота как работят българи в САЩ в транспорта и логистиката, особено с горното образование.

 62. 62 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  До коментар [#60] от "proventuss":


  Важното е с парите всичко да е точно и да не те хванат с камера в ресторант Сердика, да пиеш ракиите в работно време.

 63. 63 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  Извинявайте, но нещо пропускате. Общото събрание, в конкретния случай е ЕСК, защото дружеството е ЕАД. Та ЕСК е назначил петима членове в управителния орган на дружеството - съвета на директорите. Членовете са избрали изпълнителен директор. След това са решили, че този човек не се справя добре (меко казано) и прекратяват пълномощията му само като изпълнителен директор и той си остава член на съвета.
  —цитат от коментар 58 на stas_sofia


  Така е, но на тези тримата трябва да им е ясно, че вече са си ритнали трудовите книжки.

  Сам съм, други няма...
 64. 64 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Любопитно

  Лицата в отпуск по майчинство дали РАБОТЯТ по своето трудово или служебно правоотношениеЛицата в отпуск продължават трудовоправните си взаимотношения с работодателя. Нима трябва да се обяснява толкова елементарен казус ?!Даже има специална защита в КТ, срещу прекратяването на тези отношения, еднолично от работодателя
  —цитат от коментар 56 на The Polite Moose


  Да ти прочета ли малко по-бавно разпоредбата на чл. 20 ЗПП?
  Там е използван израза: "Лица които работят", а не "Лица, които имат сключен трудов договор"

  Сам съм, други няма...
 65. 65 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Весело

  Да ти прочета ли малко по-бавно разпоредбата на чл. 20 ЗПП?
  Там е използван израза: "Лица които работят", а не "Лица, които имат сключен трудов договор"
  —цитат от коментар 64 на MilliVanilli


  Това започва да става забавно. Какво има предвид чл 20 под "лица които работят" и как това НЕ кореспондира с "действащ трудов договор" ?

 66. 66 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  [quote#65:"The Polite Moose"][/quote]

  Просто чл. 20 ЗПП набляга на наличие на активно изпълнение на задължения по действащ трудов договор. Където лицето следва да изпълнява трудовите си функции и законните разпореждания на работодателя. Нещо което е противопоказно за лицата намиращи се в разрешен вид отпуск.

  Сам съм, други няма...
 67. 67 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2071 Неутрално
 68. 68 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Неутрално

  [quote#65:"The Polite Moose"]
  —цитат от коментар 66 на MilliVanilli
  Просто чл. 20 ЗПП набляга на наличие на активно изпълнение на задължения по действащ трудов договор. Където лицето следва да изпълнява трудовите си функции и законните разпореждания на работодателя. Нещо което е противопоказно за лицата намиращи се в разрешен вид отпуск. [/quote]

  ахахахахахахахахахахахаха

  УНИКАЛНО !!!!

 69. 69 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#43] от "chicho_gosho":

  Може би, щот после и много бързо трябва да ги възстанови. Щот не виждам как точно ще приложи чл. 21 Ал. 2 в този случай. Ти виждаш ли как?

 70. 70 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#49] от "MilliVanilli":

  От любителско цитиране на членове минахме на отровена злоба, аферим. А нещо, че още не седнали на столовете си новоназначените членове на СД на ВМЗ отдават права на частна фирма нищо.
  Ей, дойде демокрацията

 71. 71 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#52] от "chicho_gosho":

  Доколкото се разбира от взаимните обвинения Ванчето е подписала нещо, не СД не са искали

 72. 72 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3742 Любопитно

  До коментар [#61] от "vspassov":

  Е, фирмата в която е работила се занимава с автомобилен транспорт , днес е със 62 работници, тя е работила там 2004-2008 по доставките...

  Company: American Freightways, L.P.
  Location: 10845 Rancho Bernardo Rd Ste 100, San Diego, California, 92127-2107, US
  Company Phone: (866) 326-5902

 73. 73 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#64] от "MilliVanilli":

  Демек, може и да поработвате, но не черно да поработват и не пречи

 74. 74 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  Както се вижда през годините, Ванчето е политически хамелеони и момиче за секретни поръчки. Та нищо чудно да изгърми за да се смени борда на директорите и Кирчо да разпродаде ДКК. Това си е хибридка отвсякъде

 75. 75 Профил на stas_sofia
  stas_sofia
  Рейтинг: 46 Неутрално

  Дали след година, две, когато с действията и бездействията си, Ваня Караганева и назначените от нея хора заличат държавни активи на стойност над 1 млрд. лева и оставят 5/6000 служители на улицата, ще има толкова много хора, които я одобряват?
  И никой няма да си спомня, че е можело това да бъде избегнато и дори е имало хора, опитващи се да предотвратят такова развитие.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Балиране на ГЕРБиджа
  Балиране на ГЕРБиджа
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#58] от "stas_sofia":

  Абе и вие нещо пропускате, ама ми писна да образовам неграмотници в тоя форум. СД не може току-така да прекратява договора на Изп. директор, защото така "били решили".

  А както се вижда, всички основания в нередовно свикания и проведен СД тотално издишат.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#76] от "Балиране на ГЕРБиджа":

  Ташунко, на теб отдавна съм ти казал, че с набиване нема ти дойде. А кой е лузър си прецени, не аз троля за стинки на пост

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2133 Неутрално

  А нещо, че още не седнали на столовете си новоназначените членове на СД на ВМЗ отдават права на частна фирма нищо.Ей, дойде демокрацията
  —цитат от коментар 70 на Изгубеният


  Нима частните фирми нямат право (и възможност) да бъдат ексклузивни представители на даден бранд в дадена страна? (оставям на страна пикантерията, че бащата е имал син, който е бил в списъка "Магницки")

  Сам съм, други няма...
 83. 83 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#82] от "MilliVanilli":

  Че те още спесимените, работните им места и компютри не са били готови, когато като на партиино събрание са го гласували бре. Бах тази визия за перспектива н ВМЗ дет са я избацали.

 84. 84 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#81] от "Балиране на ГЕРБиджа":

  Изкара 50 стинки, влачи

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Нима частните фирми нямат право (и възможност) да бъдат ексклузивни представители на даден бранд в дадена страна? (оставям на страна пикантерията, че бащата е имал син, който е бил в списъка "Магницки")
  —цитат от коментар 82 на MilliVanilli


  Пазарът на военна продукция е малко по-различен. Ексклузивен представител означава, че дори ВМЗ не може да продава самостоятелно продукцията си в Египет, както и никой друг представител на ВМЗ.
  Нима твърдите, че държавата България има по-малко възможности за маркетинг в Египет, сравнено с малка фирмичка ?

 88. 88 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Нима частните фирми нямат право (и възможност) да бъдат ексклузивни представители на даден бранд в дадена страна? (оставям на страна пикантерията, че бащата е имал син, който е бил в списъка "Магницки")
  —цитат от коментар 82 на MilliVanilli


  Пазарът на военна продукция е малко по-различен. Ексклузивен представител означава, че дори ВМЗ не може да продава самостоятелно продукцията си в Египет, както и никой друг представител на ВМЗ.
  Нима твърдите, че държавата България има по-малко възможности за маркетинг в Египет, сравнено с малка фирмичка ?

 89. 89 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1328 Весело

  До коментар [#86] от "Балиране на ГЕРБиджа":

  Дзън, още 50 стинки, пий кафе

 90. 90 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5777 Неутрално

  "Не е наясно с дейността и принципите на управление": консолидационната компания за освободения директор
  __________________________________________________________________

  Караганева повече се е подвизавала около Парламента, където е ясно, че няма как да натрупа опит в ръководене на голяма компания, каквато е ДКК!

  И понеже беше избрана и назначена от Кирил Петков и тя знае как той минава през Конституцията дори, тя е решила, че може да прави каквото намери за добре!

  Да ама не е така! Уволнена е законно! Факт!

  ДБ: Време е да спечелим България
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 184 Весело

  До коментар [#52] от "chicho_gosho":Това са спекулации. Ако СД действа в ущърб на държавата, като собственик на ДКК и ощетява същият, има си съд.
  —цитат от коментар 53 на The Polite Moose


  Хи-хи-хи ... Дежурния тролски аргумент - това са спекулации :):):) Да, спекулации са за тези, които не са виждали проекта на споразумението между ДКК и Дунарит 4 дни преди окончателното решение на съда в полза на Дунарит ... Идеята на СД е била да го подпише ПРЕДИ влизане в сила на решението на Съда, за да може да се ощети държавата с разни скромни 50 млн. лева, тъй като съда с решението си отсъжда срещу цесията на КТБ към ДКК после към Виафот ... :):):) И си прав/а - има си съд за тази работа, но е важно, че преди съда трябва да има и прокурватура, която да повдигне обвиненията срещу членовете на СД на ДКК, но дали у нас има прокурватура наистина?!?!?! :):):)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK