Христо Иванов: В края на годината се появи надежда

Христо Иванов: В края на годината се появи надежда

© Юлия ЛазароваБългария е другото име на надеждата. В края на година, изпълнена с турбуленции, кризи, предизвикателства и обрати, стигнахме до момент, в който можем да говорим за надеждата. Тя ще е добро начало на работата на този парламент, това каза от името на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов.


Според него в момента има огромни основания за надежда заради промените, които се случват, и възможностите, които се откриват пред страната. За Иванов България има възможност да се възстанови, като избере нови пътища и нови модели. "Нашата цел трябва да се съкрати силно онзи път, който винаги ни е отделял от най-развитите общества", допълни той.


Нужен е фискален разум и сдържаност


Христо Иванов каза, че депутатите от "Демократична България" ще работят за съставяне на демократично мнозинство, което да отвори вратата към надеждата. Той призова бъдещата власт да прояви фискален разум и сдържаност.
"Конкретните ни приоритети са съдебната реформа и това, което чувам от другите партии, ми дава надежда, че в България ще има не просто закон на хартия, а правосъдие, на което всеки български гражданин може да се опре и да е сигурен. Имам надежда, че този път ще успеем да направим това - конституционна реформа, засягаща прокуратурата и Висшия съдебен съвет", каза още Христо Иванов.


Като друг приоритет на формацията той посочи въвеждането на електронно управление, което са трансформира работата на държавната администрация, за да се намали административното бреме за граждани и бизнес. Христо Иванов призова да се инвестира в наука, образование и култура, които биха могли да ребрандират страната.


Няма да бъда министър


Той призова да се направи програма за овладяване на пандемията. "Ще дадем своят принос за съставяне на правителство. Как точно, ще стане ясно по време на преговорите. Тук е моментът да посоча, че при тях е нужно да се правят крачки встрани, дори назад. Аз заявявам, че няма да бъда министър. Добре е да дадем път на нещо ново", каза в края на обръщението си Христо Иванов.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK