Данъчната ревизия на Бойко Рашков не е открила нарушение

Данъчната ревизия на Бойко Рашков не е открила нарушение

© Юлия ЛазароваНационалната агенция за приходите не е установила несъответствия между доходите и разходите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Това обявява самият той в интервю пред сайта "Тоест".


"На 3 декември ми беше връчен констативен акт от Националната агенция по приходите. И след извършената служебна проверка на моето имущество и това на семейството ми, както и на доходите, които съм получил, не е установено никакво несъответствие между моите доходи и моето имущество. Струва ми се, че това трябва да се каже високо, за да се парират всички обиди, клевети и нападки срещу мен и семейството ми", обявява Рашков.


Допълва обаче, че прокуратурата в момента не упражнява обществената си функция и не отговаря на онова, за което е създадена с Конституцията - да бъде независима част от съдебната система. Коментарът му е по повод факта, че Софийската градска прокуратура продължава да го проверява. Определя прокуратурата като "придатък на бившата власт", която "извършва подобни слугински действия".


За започналата проверка от страна на прокуратурата се разбра в края на ноември. Тя е поискала разкриване на данъчна и осигурителна тайна. Не се разбра какъв е поводът за проверката.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK