Министерството на културата: "Труд" дължи над 230 хиляди лева

Тома Биков и Любен Дилов от ГЕРБ с акция пред Министерството на културата в защита на вестник "Труд"

© Юлия Лазарова

Тома Биков и Любен Дилов от ГЕРБ с акция пред Министерството на културата в защита на вестник "Труд"Дружеството "Южен Кръст 2001 ЕООД", което е преотдало помещения на редакцията на вестник "Труд", дължи неустойки за неплатени в срок наемни вноски в размер на над 90 хиляди лева и неплатени консумативи в размер на над 133 хиляди лева, натрупани през периода октомври 2015 г. - ноември 2018 г. Освен това има и сметки за консумативи за септември и октомври тази година в размер на над 7 хиляди лева, които и до момента не са платени.


Това съобщиха от Министерството на културата по повод акцията вчера за запечатване на помещенията, в които се намира редакцията на в. "Труд" в сградата на Музея на социалистическото изкуство. Общата сума, дължима от дружеството "Южен кръст", е в размер 235 794,05 лева.


От ГЕРБ обявиха действията на областната управа като посегателство над свободата на словото, а главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков обяви гражданско неподчинение, изразяващо се в отказ да напусне офисите. "Министърът на културата и екипът му смятат, че независимите частни и свободни медии би трябвало да зависят от своите читатели, зрители, слушатели, а не системно да ощетяват държавата", пиша от културното ведомство.
Какво съобщиха от областната управа - тук


Първоначално от "Труд" отричаха да имат неплатени задължения към министерството, а впоследствие "Клуб З" написа, че Блъсков казва, че предишната власт не е търсила от редакцията дължимите наеми. Във вторник депутати от ГЕРБ се събраха пред министерството с броя на изданието, а по-рано те поискаха извънредно заседание на парламента по темата, но в крайна сметка е било решено да има отделна точка на първото, редовно заседание в сряда.


От съобщението на Министерството на културата се разбира още, че от дружеството са обжалвали заповедта на областния управител, с която започва изземване на помещенията, предвидени да се ползват от Националния институт за недвижимо културно наследство, и са поискали спиране на предварителното изпълнение.


"Съдът намира, че нито едно от твърденията, с които се иска спиране на предварителното производство, не е подкрепено с доказателства и с две определения отхвърля искането на ,,Южен кръст" за спиране на предварителното изпълнение", уточняват от Министерството на културата.


Друго нарушение, което е станало повод ведомството едностранно да прекрати договора с "Южен кръст 2001 ЕООД" е, че те са преотдавали помещенията, при положение че има изрична забрана за това. Именно и това е основанието на ведомството да се обърне към съдействие от областния управител.

Член 80 от Закона за държавната собственост гласи, че имот - държавна собственост, който се владее или държи без основание, който се ползва не по предназначение или нуждата от който е отпаднала, се изземва въз основа на заповед на областния управител, въз основа на мотивирано искане на съответния министър или ръководител на ведомство.

От Министерството на културата предоставят хронология по казуса:


На 12.07.2021 г. Министерството на културата е изпратило до ,,Южен кръст" ЕООД едномесечно предизвестие за прекратяване на два договора за наем, поради неплащане на двумесечни наемни вноски и/или консумативи. Предизвестието е получено с обратна разписка на 14.07.2021 г.


С писмо от 11.08.2021 г. Министерството на културата информира ,,Южен кръст" ЕООД, че на 16.08.2021 г. предстои предаване и приемане на помещенията (бел.ред. не става известно какво се е случило след това и защо още тогава не е започнало запетването).


На 14.10.2021 г. ,,Южен кръст" ЕООД са уведомени от Министерството на културата, че на 22.10.2021 г. ще се извърши ново предаване и приемане на помещенията. На последната дата служители на Министерството на културата съставят Констативен протокол, с който удостоверяват отказа на фирмата да освободи помещенията.


На 27.10.2021 г. МК отправя искане до областния управител за откриване на административно производство по реда на Закона за държавната собственост.


На 12.11.2021 г. областният управител издава заповед за изземване на недвижими имоти, в която е определен срок за доброволно освобождаване до 17 ч. на 26.11.2021 г. В случай че имотът не бъде освободен доброволно, се насрочва предварително изпълнение по административен ред на 06.12.2021 г. от 10 ч., което да се извърши от комисия от служители на областна управа.


Колко и какви са сумите


Дружеството "Южен кръст" ЕООД дължи неустойки за неплатени в срок наемни вноски, както следва:


I. По договор № РД11-00-14/12.03.2012 г. - 45 784, 87 лв.
II.По договор № РД11-00-216/09.10.2015 г. - 49 757, 14 лв.


Общата дължима неустойка по двата договора е в размер на 95 542, 01 лв. Дружеството има неплатени консумативи в размер на 133 108, 81 лв., натрупани през периода октомври 2015 г. - ноември 2018 г., които и до момента не са платени. Консумативи за септември и октомври 2021 г. по фактури 4171/29.10.2021 г. и 4178/30.11.2021 г., съответно - 2046, 53 лв. и 5096,70 лв. Към настоящия момент неустойките и невъзстановени консумативи от страна на дружеството "Южен кръст" ЕООД са в размер на 235 794,05 лева.

Коментари (111)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Е, не е тТруд, вече разбрахме. Труд е там самонастанил се. Парите ги дължи наемателят, фирмата на малкото Блъсковче, а татИ е там незаконно.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2536 Весело

  Ихаа, сега видях снимката и Дилов с Труд в ръце. И заглавието "България уби дете".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3
  helemong
  Рейтинг: 92 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 4. 4 Профил на karabadjakliev
  karabadjakliev
  Рейтинг: 184 Весело

  Тома Биков на Бой Джордж ли се е въобразил?

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1605 Неутрално

  "Свободата на словото не предполага привилегии за определени медии, които да се ползват с преференциално третиране, от достъп до пресконференции, интервюта, до ползване на държавни имоти срещу символичен наем, реклами, фондове и.т.н", са казва в нова позиция на Асоциацията на европейските журналисти по повод скандала с вестник "Труд".

 7. 7 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Аз тук не виждам сложен казус. Или някакъв казус изобщо. Защо трябва да губят ценно време и да обсъждат в парламента глупости?! Не са си плащали наема - изгонили са ги. 100% законно чисто и явно.

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2788 Весело

  "натрупани през периода октомври 2015 г. - ноември 2018 г." - ами, отговарящите за тези харчове след като са били толкова толерантни, сега да бъдат и милостиви. Колко са четвърт милионче, един човечец от закуски ги събра навремето и с тях вчера си плати масрафа за кандидатската си кампания. ГРЕБящите поне знаят как да гребват и по-малко, и по-много откъдето трябва - ще МУ ги сберат.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на its271081907
  its271081907
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Като гледа снимката това явно е бил официоза на ГЕРБмафията.
  —цитат от коментар 3 на helemong


  Явно сега успя да свържеж ГЕРБ, мафията и Труд. Добре че беше министерството на културата и културата на министъра. Так держать!

 10. 10 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Първоначално от "Труд" отричаха да имат неплатени задължения към министерството, а впоследствие "Клуб З" написа, че Блъсков казва,

  Кой какво отрича и кой какво е написал и кой какво казал че не РАЗБРАХ.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 11. 11 Профил на its271081907
  its271081907
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Ихаа, сега видях снимката и Дилов с Труд в ръце. И заглавието "България уби дете".
  —цитат от коментар 2 на Николай Колев


  Объркал си заглавието.

 12. 12 Профил на Padrino
  Padrino
  Рейтинг: 4738 Любопитно

  Не.....Труд не дължи нищо а министерството има да взима, но не от Труд. Сега да ходят да гонят сина на Блъсков и неговата фирма които предполагам скоро ще обявят ликвидация и министерството ще пие една вода. Така преди години с фалита на една банка Блъсков се оказа, че няма да връща няколко милиона които му бяха дадени като "заем" който той никога не направи дори опит да обслужва.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Ех, Дилов.. До къде стигна? Но май продължаваш да копаеш дъното.

 15. 14 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2858 Весело

  Боже,............. каква хубава картина , ГЕРБ се бори за свободата на словото !:)) Свобода за Труд.., Блъсков президент, Радев е.........:))) Не ли по лесно да се откажат от една депутатска заплата , а след това да плащат пазарния наем на тази ...какъв КРЪСТ беше ?? Впрочем продаването на държавен имот представлява престъпление !
  В. Минеков - молодец ! Шут на гербята и от НДК .:)

 16. 16 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  То е ясно, че където е намесен ГЕРБ вони на корупция, кражби и присвоявания.

 17. 17 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6192 Весело

  Разправа на служебното правителство на пРезидент Радев с една наистина независима медия в Бъллгария, една от малкото медии, позволяваща си да критикува Продължаваме подмяната!

  Европа трябва да бъде запозната с този вандалски акт!

  ДБ: Време е да спечелим България
 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  До коментар [#17] от "Полковник Паликъщов":

  Ти да не си Данчо полицая?

 19. 19 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2736 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  От цялата история става ясно, че Блъсков не може да има претенции към Министерство на културата и областната управа. Той няма никакви отношения с тях, нито те с него. Ако е недоволен от нещо да се оправя с фирмата на сина си.

 20. 20 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 372 Неутрално

  Какво стана с наемите на ЦСКА?

 21. 21 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Най-демократичният вестник, най-мирният вестник...Сега кой ще ни даде редакция?! Кажете ми! Кой ще ги издържа?! Кой ще ни даде редакция?!

  I shave with Occam's razor
 22. 22 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Не го убивайте този вестник Тру(п)д! Много лесно ще се отърве. Вземете му първо парите и имотите. Той сам ще се самоубие.

 23. 23 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3047 Весело

  Какъв е проблемът Блъсков да си наеме офис на пазарни цени, сега може да намери за 18-20 лв. На кв.м. Е, няма да е 5.50, ама СВОБОДАТА НА СЛОВОТО изисква жертви. Нали така.

 24. 24 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1119 Весело

  Забавно е обаче как Блъсков се оправдава че не били му искали наема. Кой трябва да му го искал - ГЕРБ, понеже те са били на власт толкова години.
  Идва ново правителство, проверява договорите и му казва да се изнесе заради преотдаване на помещенията и неплатен наем.
  Следва флашмод на ГЕРБ в "защита на свободното слово" - т.е. тия дето са виновни за това Блъсков да трябва да се изнесе протестират против себе си.
  Не че нямаше пак да го изритат де заради преотдаването..

 25. 25 Профил на Пламен Карапетков
  Пламен Карапетков
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Ами Буци да бръкне в "чекмеджето' и да помогне, всепак Блъсков толкова години го 'обслужва"

 26. 26 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  До коментар [#12] от "padrino":

  Не.....Труд не дължи нищо а министерството има да взима, но не от Труд. Сега да ходят да гонят сина на Блъсков и неговата фирма които предполагам скоро ще обявят ликвидация и министерството ще пие една вода. Така преди години с фалита на една банка Блъсков се оказа, че няма да връща няколко милиона които му бяха дадени като "заем" който той никога не направи дори опит да обслужва.
  —цитат от коментар 12 на padrino


  Прав си !
  но да не забравяме, че 230 хил. лева са Peanuts в сравнение със стотиците милиони от "Хемус" !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 27. 27 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 859 Неутрално

  В Петък е ред да бъдат натирена гербавите от НДК. Мачкай Минеков

 28. 28 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Разправа на служебното правителство на пРезидент Радев с една наистина независима медия в Бъллгария, една от малкото медии, позволяваща си да критикува Продължаваме подмяната!Европа трябва да бъде запозната с този вандалски акт!
  —цитат от коментар 17 на Полковник Паликъщов


  О, стига. За какви репресии говориш. Време е разглезените от ГЕРБ медии да започнат да си плащат, а не само да получават дарения.

 29. 29 Профил на Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Чекмедженцето сега да плати в троен размер на българските данъкоплатци.

 30. 30 Профил на Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Чекмедженцето сега да плати в троен размер на българските данъкоплатци.

 31. 31 Профил на Пламен Карапетков
  Пламен Карапетков
  Рейтинг: 243 Весело

  До коментар [#10] от "deepblue":

  Труд не дължи ,дължи фирмата "Южеен Кръст" на Блъсков младши.

 32. 32 Профил на
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Колев":От цялата история става ясно, че Блъсков не може да има претенции към Министерство на културата и областната управа. Той няма никакви отношения с тях, нито те с него. Ако е недоволен от нещо да се оправя с фирмата на сина си.
  —цитат от коментар 19 на Един препатил


  Много интересно ще е да надникнем в договора между двете фирми.
  Допускам, че ще се окаже, че договор няма.

 33. 33 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 6192 Любопитно

  Разправа на служебното правителство на пРезидент Радев с една наистина независима медия в Бъллгария, една от малкото медии, позволяваща си да критикува Продължаваме подмяната!Европа трябва да бъде запозната с този вандалски акт!
  —цитат от коментар 17 на Полковник Паликъщов


  Ще има ли очудени, ако през 2022 Репортери без граница ни класират на престижното 120 място по свобода на словото?

  ДБ: Време е да спечелим България
 34. 34 Профил на kmat
  kmat
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Отстрани погледнато това е абсурден казус. Става дума за наемни отношения между МК и частна фирма /не в-к Труд/, уредени с договор, в който би трябвало да пише как се решават спорните въпроси. А по принцип в много договори за наем има предвидено прекратяване на договора от всяка от странтите с едномесечно предизевсте без дори да се дължат обяснения. И не става ясно какво общо има свободата на словото с този спор, тоест какво прави и на какво основание е там в-к Труд. Обаче явно това е отличен повод за поредния просташки цирк от страна на ГЕРБ. Като постановка е сходно с това в ДКК и не само. Така поне изглежда отстрани на един среднонормален зрител на родните абсурди. А Биков е уникален, признавам - събирателен образ на ГЕРБ в опозиция! Поздравления за тази дегизировка!

 35. 35 Профил на Густав
  Густав
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Само в България все още има хартиени вестници. Всичките имат големи заглавия и са използвани като плакати по РЕПовете, хората минавайки да четат челното заглавие. Те са скъп инструмент за пропаганда. Не могат да се издържат сами, защото продават новини, остарели с повече от половин ден. Логично би било всички ще изчезнат, конкретно тези ги държат живи, заради пропагандната им функция.

 36. 36 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3028 Любопитно

  Семейство Блъскови експонати от музея на социалистическото изкуство ли са че се помещават там?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  Депутати от ГЕРБ били на протест пред МК. Циркаджии.

 39. 39 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Даже диктаторът Боко не си е позволявал такова нещо.

  Акцията на Дилов и Биков е доста по интелигентна от хвърляне на свински уши.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на Radoslav Andreev
  Radoslav Andreev
  Рейтинг: 191 Неутрално

  То хубаво словото да е 'free' ама в смисъл свободно а не на аванта както (б)Лъсков явно си го представя...

 41. 41 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabadjakliev":

  Или Хер Флик

  Не ме търсете преди обяд
 42. 42 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2736 Весело

  На снимката освен Биков и Дилов виждаме и доста други герои на нашето време - като Теменужка Петкова и "професорите" Костадин Ангелов и Асен Балтов.

  Всъщност герберите покрай "Труд" са на път да си вкарат поредния автогол. Не само, че няма да помогнат на вестника, а само ще му навредят - и на него и на себе си.

  По простата причина, че българите много любим муфтата, ама люто мразим муфтаджиите.

 43. 43 Профил на
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Доколкото помня, договорите за наем, скл. за срок повече от година, подлежат на вписване в Имотния регистър и на регистрация в общината.
  Малко ми е далече София, иначе щях да ида да направя копия на двата договора, ако са вписани.

 44. 44 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 908 Любопитно

  До коментар [#34] от "kmat":

  Топлофикация София дължи милиони на Булгар газ , каква ли песен за абсурди ще запеете ако Ви спрат парното ?!?

 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3533 Неутрално

  По първият договор - сериозна сума неустойки, неплатени, и "най-нормално", за последните 30-год., частна фирма сключва нов договор с държавата, и естествено, продължава да навърта "километраж". Едно време се бях нагледал на такива случаи.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2736 Любопитно

  До коментар [#39] от "kaiser":

  ....Акцията на Дилов и Биков е доста по интелигентна от хвърляне на свински уши.
  —цитат от коментар 39 на kaiser


  Че каква е разликата между "Труд" и свинските уши?

 47. 47 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Хахаха
  Всичко е ясно с Труд и малкото Блъсковче.
  Както обикновено около ГЕРБ всичко изглежда законно, но не е.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Ех, Дилов.. До къде стигна? Но май продължаваш да копаеш дъното.
  —цитат от коментар 14 на Vesselin Velkov


  Дилов отдавна е такъв! Нали още с Гергьовден се показа, че целта му е да се облажи.
  Пък и не е само той, я!Ал. Йорданов е същият.До преди 3-4 години плюеше Борисов и ГЕРБ, ама като му дадоха добро местенце с коалицийката със СДС - друга песен запя!
  Хубавото е, че това остава завинаги и който може да смята - помни!

  Труд и 24 часа се превърнаха доста отдавна в официози на герберската власт! Нещо, като Работническо дело и Отечествен фронт, на БКП!

 50. 50 Профил на inikolaev
  inikolaev
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Съжалявам Дилов, че си продаде гъ.а на тези престъпници

 51. 51 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Труд и 24 часа се превърнаха доста отдавна в официози на герберската власт! Нещо, като Работническо дело и Отечествен фронт, на БКП!
  —цитат от коментар 49 на Капабланка


  Това много точно описва Дневник, но разбира се вие сте сляп да го видите.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 54. 54 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Аз ако дължа 2 лева на държавата ще ми скъсат г**а от гонене и ще ми ги вземат с лихвите!! Аман от двойни стандарти в тая държава!

 55. 55 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  Гербаджиите – с голи гърди бранят барикадата! Тома (Кравов), Къдравата Сю, Любен Дилов... Няма по-противно нещо на света от ренегат. Индивид, който е отстъпил от убежденията си, продава се за финансови или други облаги. На такива хора никой не им вярва и не може да им вярва, покрити са с презрението на останалите. Такива хора не знаеш кога ще те предадат...

 56. 56 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Снимката е прекрасна, веднага си я копирах за архива.
  Два индивида от видимо мъжки хомо сапиенс, преминали през катарзис и обърнали резбата от трайни критици на Борисов в трайни поддръжници, ласкатели и възхваляващи Борисов и неговата партия.
  С какви очи някои хора все още ни гледат и срам нямат ли ?
  Ами явно нямат.
  Пазете архивите, ще ни потрябват.

  кратък
 57. 57 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#3] от "helemong":

  Не е единственият официоз. Канонадата на медийната артилерия под командуването на Бойко Борисов беше залпова. 12 години.

 58. 58 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  И ако видите на партера на блока разхвърляни листовки, с надпис, че ме убиват, да знаете, че не съм си платила наема.

  кратък
 59. 59 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#33] от "Полковник Паликъщов":

  Пламнибараков, магазинера като ти иска пари за хляба дето ти го е продал, репресира ли те?
  Даже не си тъп, преминал си по- нататък.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 60. 60 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 864 Неутрално

  Аз тук не виждам сложен казус. Или някакъв казус изобщо. Защо трябва да губят ценно време и да обсъждат в парламента глупости?! Не са си плащали наема - изгонили са ги. 100% законно чисто и явно.
  —цитат от коментар 7 на koalarevolution


  Именно, тук драма няма. Но сега ГЕРБерските свирки ще ползват всеки удобен момент да пищят като репресирани от Румен Радев и Рашко. А реално са нагли престъпници, на които не им се верва, че Боко вече не е на власт

 61. 61 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 626 Неутрално

  А видните радетели на свободата Биков и Дилов и Митов какво правят там? Нима този вестник е бил Гербаджииски??

 62. 62 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Само си помислете какъв вой до небесата щеше да е ако подобно нещо се беше случило при управлението на "диктатора" Борисов ... Сега обаче при новото "нормално" всичко е ток и проблем няма ! За съжаление това лицемерие и безпринципност ще ни излязат през носа на всички рано или късно ...

 63. 63 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  До коментар [#39] от "kaiser":

  Е, интелигентна, колко да е интелигентна, колкото средностатистически гербер?
  С една дума, простотия.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 64. 64 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Как любимецът на властта Петьо Блъсков не плати и стотинка на фалиралата КТБ
  7 месеца ago8 Min Read
  Датата 12 февруари 2021 ще да е била особено щастлива за Петьо Блъсков – дългогодишен, неуморен труженик в служба на властовата пропаганда, неизменен подгласник и ретланслатор на властта и особено на последните 12 години борисовщина. Борисовщина, която прояде като черна болест обществения организъм чрез пълното разграждане и обезличаване на институциите, обезкървяването им откъм експертен потенциал и превръщането им в автоматичен гумен печат на всякакви безумни и дори престъпни хрумки и прищевки на Негово Величество Вожда. Всичко това обаче никога не би било възможно без активното съдействие на т.нар. четвърта власт, без плеядата журналисти и издатели, хвърлили се да слугинстват на Падишаха. Някои от тях бяха действително заставени да го направят – но други, като Блъсков, го правеха изцяло доброволно и с ищах. Вследствие на което, с течение на времето станаха милионери. Някои по-бавно, но други – като Блъсков и Недялко от ПИК – доста бързо. Именно за „щастливата“ съдба на блъсковите милиони ще ви разкажем днес.


  https://bird.bg/bluskov-ktb/

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 65. 65 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Само си помислете какъв вой до небесата щеше да е ако подобно нещо се беше случило при управлението на "диктатора" Борисов ... Сега обаче при новото "нормално" всичко е ток и проблем няма ! За съжаление това лицемерие и безпринципност ще ни излязат през носа на всички рано или късно ...
  —цитат от коментар 62 на lemans  Много точно казано. Ицето щеше да се пеняви във фейсбук видеа и интервюта в Дневник, как диктаторът заглушавал свободното слово и как сме на 112 място.

  Обаче сега същия и неговите симпатизанти са заслепени от злоба и живеят в измислен свят за да могат да осъзнаят тези неща. Някои осъзнават, но злобата пак им пречи.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 378 Неутрално

  АЕЖ подкрепят изчегъртването на руския-турския ДС хибриден пропаганден вувузел Труп и тумора на българската журналистика Пу*ьо Блъскав
  От Асоциацията на европейските журналисти - България смятат, че "... през последните години виждаме, че близки до властта медии са получавали подобно привилегировано отношение, а когато то бъде прекратено, обикновено се прави опит това да се представи като репресия."

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 67. 67 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Редакцията на в. "Труд" се намира в сградата на Музея на социалистическото изкуство!

 68. 68 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  Когато прокуратурата блокира сметките на Иво Прокопиев и въпреки,че е оправдан, не са разблокирани, ГЕРБ мълчаха. Сега, когато подлогата им Блъсков не иска да си плати сметките, вой до бога. Да ги плати Борисов, щом толкова му е нужен този парцал"Труд".

 69. 69 Профил на Калина Попова
  Калина Попова
  Рейтинг: 134 Неутрално

  Слугинажът на Борисов така е свикнал- да не плаща наем, данъци, да се вози безплатно, да краде като за световно, но да няма последствия. Тук важи с пълна сила погововопката- ако се опиташ да вземеш кокала от устата на кучето ,какво следва?

 70. 70 Профил на Светлозар Колев
  Светлозар Колев
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#9] от "its271081907":

  Последнито изречение какво означава? Все пак сме българи!

 71. 71 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 632 Неутрално

  Поредицата Биков-Дилов-Герджиков ще се отрекат от Герб в обратен ред.

 72. 72 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 455 Неутрално

  ГЕРБ са, и продължават да се държат като икономически придатък на ДПС€ и модела #Кой.
  Само това може да обясни истерията им в защита на Блъсковия вестник.

 73. 73 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Гледам ги тия красавци (и красавици тоже) до какво падение могат да стигнат! Низост до безкрай! Да отидеш да ставаш за резил пред в-к "ТруП", да се слагаш на Блъснат Петьо на крака . . . не е истина даже! И "чуй, чуй Балтов", и той там, че и онази отзадЕ, закръгленичката в ханша, убийца на енергетиката в България! За тия двамата отпредЕ не ми се и коментира дори!
  Ще гледам с нарастващ интерес докъде могат да стигнат в падението си.

 74. 74 Профил на Born
  Born
  Рейтинг: 455 Неутрално

  [quote#65:"kaiser"][/quote]

  Свини! Вечно ли искате да живеете?“ Фридрих Велики, крал на Прусия, битката при Лойтен — 1757

  Този коментар най приляга на ситуацията! Важи за Баце, Шиши и техните клакьори
  Блъсков, Валерия Велева, Цеков, Волгин и пр.
  Не злобея, просто констатирам. И това е само началото ...

 75. 75 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#33] от "Полковник Паликъщов":
  "Ще има ли очудени . . . ."

  Паликъщов, гледам при последното подпалване, че ти е изгорял и правописния речник! Да организирам едно събиране на копейки, та да ти купим нов, а?

 76. 76 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Зад всеки велик мъж стои клиент в таксито. До всеки велик мъж стои в-к Труд на дясната седалка.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 77. 77 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 708 Неутрално

  Герберите защитават очевидно погазване на закона, де факто кражба. Отново показват, че са секта, при която "вътрешните" правила са по-важни от законите на държавата. Като при циганските родове. Много важен жест към вярното им куче Блъсков, нашите момчета не ги изоставяме, бъдете винаги с нас и никакви правила и закони няма да ви пречат. Ако сте лоялни. И сме на власт.

 78. 78 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#46] от "Един препатил":
  "Че каква е разликата между "Труд" и свинските уши?"

  +++++++++++++ :-))))
  В десятката!!!

 79. 79 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Блъсков плати си задълженията, не бъди скръндза.

  Комунистите са виновни!
 80. 80 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4872 Неутрално

  Само Недялко се радва. Вече няма да дели царската любоФФ с Петьо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 81. 81 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#62] от "lemans":
  "За съжаление това лицемерие и безпринципност ще ни излязат през носа на всички рано или късно ... "

  Гледам на теб е почнало да ти излиза, ама през другото място, 'дето се римува с "носа", ама е по-отзадЕ.

 82. 82 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2746 Неутрално

  Абе имат да дават ама ще дадат де, какво толкова? Или много хапят правителството и само пишат за Урсула фон дер Лайен което е наклонило везните?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 83. 83 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Герберска работа - куче влачи камионче!

 84. 84 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  До коментар [#44] от "drill":

  Има известна логика в примера ти, но има и пропуски. зад тия дружества все е държавата и все са от т.нар естествени монополи - вестник можеш да си купиш и друг но парно няма кой друг да ти достави. после - топлофикация софия продава легитимно топлото на потребителите си. и друго - мисля, че има значителна разлика между в. труд и топлоподаването към стотици хиляди потребители - ако труд днес изчезне не знам колко хора ще протестират, но ако спреш днес парното на столицата мисля, че ще имаш сериозен проблем.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 85. 85 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Биков в ролята на мафиот, а Дилов в тази на клошар.

 86. 86 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2308 Неутрално

  Тома Биков - "Сомбрерото", а може и "Бомбето".
  Щом имаме "Каскет".

  кратък
 87. 87 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Абе имат да дават ама ще дадат де, какво толкова? Или много хапят правителството и само пишат за Урсула фон дер Лайен което е наклонило везните?
  —цитат от коментар 82 на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи


  А преди не са писали, щото са им давали пари да не пишат! Блъсков е спечелил повече от това, за което са им платили да не пишат, отколкото от това, което са написали!

 88. 88 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Ако са в съдебена процедура никой не може да ги безпокои за наема трабва да се чака решението на съда каквото и да е то .

 89. 89 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Каква изненада за клеветник-подлизурковците от "Труд" - ГЕРБ не спечелиха изборите и сега трябва да си плащат наема... Ужас за "свободното слово"!

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 90. 90 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Весело

  По смешен пърформънс не бях гледал

 91. 91 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Помня стотици "дейци" от прехода и мога спокойно да кажа, че не си спомням за по-голямо леке от Блъсков за въпросния период. Леке си беше и леке си остана. Е, по-голямо и по-мазно. Докоснеш ли се до такива лекета, директно ще срещнеш злоупотребата със "свобода на словото" и "политическа репресия". То бива-бива, но в тази област да ни поучава Блъсков?! Нищо ново - крадецът вика дръжте крадеца.

 92. 92 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#88] от "svv03688321":

  - Ми не, има предварително изпълнение. И, както се вижда от публикацията, искането за спирането му е отхвърлено от съда. Идва сметката, която трябва да се плати.

  Ама били подлоги на ГЕРБ, демек "със заслуги" като медия?
  Това обаче вече не е основание да не си плащат.

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 93. 93 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Между другото, всичките тия, дето са разпиляли тоя боклук по стълбите на МК, да бъдат глобени за дребно хулиганство!
  И да бъдат накарани да си го съберат!

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 94. 94 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Охооо чак ся се загледах... Ма тя и радетел ката на свободите Тенамушка Петкова и тя курдисана зад свободата на словото, оня на здравеопазването и той. Ма те половината ПГ на Герп там :D боже помогни на Блъсков

 95. 95 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  До коментар [#53] от "kaiser":

  Като Дневник е като Р.дело какво правиш тук?

  На работа ли си?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 96. 96 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 994 Неутрално

  законовия ред е съдиш,печелиш делото и със съдия изпълнител.Незаконното е с полиция и лепенки.Но рашко си е рашко.Милициюнер беше и милициюнер си остана.

 97. 97 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Тези на снимката не ги помня да са реагирали с протестни акции, когато бяха пребивани млади хора с белезници на ръцете и телата им бяха хвърляни едно върху друго като в Аушвиц.

 98. 98 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 867 Неутрално

  До коментар [#53] от "kaiser":Като Дневник е като Р.дело какво правиш тук?На работа ли си?
  —цитат от коментар 95 на Чарли Мишкин


  Явно само форума на Дневник дава свобода на троловете.

 99. 99 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1868 Неутрално

  До коментар [#96] от "dolna4erti4ka":

  Ама той Блъсков няма договор с Държавата?
  За какво "риве" сега, а не като яде "кюфтаците"?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 100. 100 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Следващият е Кошлуков.

  А на ПИК, Блиц, Беновска, 24 часа и други подобни им спрете парите и те сами ще си разтурят панаира.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK