Пеевски е декларирал над 7 млн. лева във влогове преди санкциите по "Магнитски"

Пеевски е декларирал над 7 млн. лева във влогове преди санкциите по "Магнитски"

© Юлия ЛазароваНад 7 млн. лева във влогове, ползване на 11 чужди имота и чужди автомобили - това е декларирал за 2020 г. бизнесменът и депутат от ДПС Делян Пеевски пред Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и конфликт на интереси (КПКОНПИ), чийто регистър е достъпен на страницата на комисията. Декларацията е подадена в края на мандата на 44-ия парламент (март 2021 г.), преди Пеевски да бъде санкциониран от САЩ за корупция по закона "Магнитски".


С нов имот се е сдобил и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, както и депутати от ГЕРБ. Най-много акции и дялове в търговски дружества пък има съпредседателят на "Зелено движение" и "Демократична България" Владислав Панев. Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов пък изобщо не е подал имотната си декларация.


Всяка година хората, заемащи висши държавни постове, трябва да подадат до 15 май декларации за имущественото си състояние за предходната календарна година. В двумесечен срок пък комисията, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, има ангажимент да публикува декларациите на страницата си, както и списък на тези, които не са подали. Тази година, заради струпването на големия брой декларации на депутати в 45-ото и 46-ото Народно събрание, бе взето решение, че всички те ще бъдат публикувани едновременно, след изтичане на сроковете за народните представители от 46-ото Народно събрание.
"Публикацията ще бъде извършена по този начин поради големия брой задължени лица, които са били избрани в състава и на 44-ото НС, и на 45-ото НС и понастоящем са в състава на 46-ото НС, както и големия брой декларации, подадени от тях в изпълнение на изискванията на действащия закон (ежегодна и финална за 44-ото НС, встъпителна и финална за 45-ото НС и встъпителна за 46-ото НС", уточняват от комисията.


Новоизбраните депутати в 47-я парламент ще имат срок до 4 януари да подадат декларации за имущество и интереси, става известно от съобщение на сайта на антикорупционната комисия. До два месеца по-късно пък декларациите следва да бъдат публикувани на сайта на антикорупционната комисия, както и списък на хората, които не са подали такива.


Още през септември обаче стана известно какво е имущественото състояние на лидерите на "Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев, тъй като те са подали декларации в качеството си на министри. Тогава справка на "Дневник" показа, че Петков разполага с над 1 млн. лева на влог в чужбина и още 80 хил. налични парични средства. През 2021 г. Петков си е купил автомобил марка "Лексус" за 60 000 лева. Асен Василев пък е декларирал един имот в София и спестявания от 74 хил. лв.


Пеевски ползва шест чужди къщи в София


В декларацията си от 29 март т.г. бизнесменът Делян Пеевски, който бе депутат по това време в 44-ото Народно събрание, след което през юни бе санкциониран по закона "Магнитски" от САЩ, а след това се завърна в 47-я парламент, посочва имоти в София, придобити преди 17 и повече години - апартамент с два гаража с площ 262 кв. м., друг с площ 45 кв. м. и къща с двор с площ 600 кв. м. Той обаче декларира, че от 2021 г. вече ползва 11 чужди имота, сред които шест къщи в столицата, както и по един офис в Пазарджик и Велинград. Посочено е, че всеки от имотите се ползва по договор, а общата цена е близо 132 хил. лв., като не е уточнено за какъв период става въпрос. Депутатът от ДПС ползва и чужди автомобили с марки "Мерцедес", "БМВ", "Ауди" и "Ландровър".


За сравнение за 2019 г. Делян Пеевски е посочил, че ползва същите автомобили, но само шест чужди имота.


В последната декларация от март т.г. Делян Пеевски декларира четири банкови влога от 4 147 059 лв., 115 685 евро, 111 197 щатски долара и 1 669 741 щатски долара (последният е в чужбина), както и 1 203 000 лв. и 255 000 евро налични парични средства. Посочил е едно вземане от 24 926 350 лв., правното основание за което е решение на ЕСК за разпределен дивидент. Посочил е още 15 523 лв. и 36 144 евро вложения в пенсионни и инвестиционни фондове, 4000 ценни книги в "Интръст" ЕАД, придобити за 4 млн. лв., както и дялове "Инт" ЕООД за 1 млн. лв. В декларацията за 2019 г. информация за ценни книги и дялове няма.


Карадайъ е купил къща в София


През 2020 г. лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е придобил с кредит къща в София с площ от 180 кв. м. за сумата от 586 749 лв. Той е декларирал четири влога за общо 476 хил. лв., както и кредит от 291 712 евро.


В декларацията си от 15 юли т.г. зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев е декларирал заедно със съпругата си влогове на обща стойност близо 484 хил. лв., което е с около 60 хил. лв. повече от 2019 г. През 2020 г. съпругата му е наследила лозе и нива в Поморие.


През 2021 г. другият зам.-председател на ДПС Халил Летифов е декларирал, че е придобил като дарение една втора от УПИ с гараж в Хаджидимово, чиято площ е 1095 кв. м. Заедно със съпругата си имат влогове на обща стойност над 150 хил. лв.


Шефове в ГЕРБ с нови имоти


В последната си декларация председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова е посочила, че през 2020 г. е придобила вила с вилно място в Рибарица за над 50 хил. лв. и лек автомобил "Хонда" за 72 хил. лв. Тя е декларирала и банкови влогове на обща стойност 230 хил. лв.


През 2020 г. зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов и съпругата му са придобили апартамент от 140 кв. м. в София за 225 хил. лв., като са декларирали ипотечен кредит за 169 хил. лв. Митов има влогове на обща стойност над 87 хил. лв. Посочил е и 25 хил. лв. вложения в инвестиционни и пенсионни фондове. В секцията с декларации на народни представители не е публикувана декларация на другия зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.


За т.г. бившият вицепремиер Екатерина Захариева, която е депутат от ГЕРБ, е декларирала влог от 62 хил. лв. и вземания на съпруга си за около 384 хил. лв. Той има и налични над 156 хил. лв.


Костадин Ангелов е декларирал единствено задължения, а Деница Сачева - влогове в евро за около 200 хил. лв. и вложения във фондове за около 64 хил. лв.


В декларацията си зам.-председателят на парламента Росица Кирова е посочила два имота в София - къща с двор и апартамент, придобити преди години, както и 130 ниви. Тя има налични и във влогове около 110 хил. лв., както и вземания за около 2 млн. лв. и задължения от над 2.6 млн. лв. Декларирала е акции в "Росита" АД (за близо 50 хил. лв.) и "ДДФ" ЕАД (за 355 хил. лв.) и дялове в "Интерсолар 12" ЕООД (за около 10 хил. лв.).


Нинова е декларирала 45 хил. лв.


В декларацията си от май т.г. лидерът на БСП Корнелия Нинова посочва, че има 5 хил. лв. налични парични средства и че заедно със съпруга си имат влогове за около 40 хил. лв. През 2019 г. двамата са декларирали над 19 хил. лв. налични парични средства и толкова във влогове.


През май т.г. зам.-председателят на БСП и на парламента Кристиан Вигенин е декларирал кредит на свое име от 16 хил. лв. и влогове на съпругата си на обща стойност около 600 хил. лв., докато през 2019 г. те са били за около 344 хил. лв. Другият зам.-председател на БСП Ирена Анастасова заедно със съпруга си декларира влогове за около 90 хил. лв. Третият зам.-председател на партията Атанас Зафиров и съпругата му декларират кредити за 65 хил. лв.


Никой от ръководството на БСП не е посочил, че е придобил имот от 2020 г. насам.


В "Има такъв народ": Лидер без декларация и един обеднял депутат


Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не е подал декларация за имущество и интереси, въпреки че след изборите на 4 април се закле като депутат онлайн. След това в краткия живот на 45-ото Народно събрание Трифонов не е идвал на заседанията с обяснението, че се лекува от COVID-19. Още преди изборите на 11 юли пък лидерът на "Има такъв народ" обяви, че няма да се кандидатира за депутат.


Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който е сценарист и дългогодишен колега на Трифонов, е подал декларации за имущество и интереси само през май. В тях не е видно да има недвижимо имущество. Посочено е, че има две коли, като и двете са придобити много преди да стане депутат - през 2015 г. и 2016 г. Трети автомобил изплаща на лизинг от тази година. Йорданов има налични 30 хил. лева, декларирал е и над 500 хил. лв. във влогове.


Виктория Василева, която е зам.-председател на парламентарната група на "Има такъв народ", а в предишния парламент бе зам.-председател на Народното събрание, е декларирала през октомври два апартамента в София и един в Бобовдол, две коли, като втората (Опел "Антара") е придобита през 2021 г. През октомври Василева е посочила, че има налични над 15 хил. лв., никакви средства на влог и никакви задължения над 10 хил. лв. През май обаче Василева е декларирала, че има ипотечен кредит от над 61 хил. лв.


Бившият председател на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") в началото на октомври е декларирала, че има един апартамент в Разград, докато през май, юни и август е посочвала, че има апартамент и в София. Митева притежава и нива в Разград, където е и водач на кандидат-депутатската листа на партията на Слави Трифонов. Посочва, че още през 2009 г. е придобила Опел "Вектра" срещу около 29 хил. лв. Митева има налични 21 хил. лв. и отделно на влог още близо 96 хил. лв., 341 облигации, както и дялове във фирма "МИД 2000". Справка в търговския регистър показва, че е базирана в Разград и основната ѝ дейност е производство на метални изделия.


Любомир Каримански, който в миналия парламент бе председател на комисията по бюджет и финанси, е декларирал, че има два апартамента в София, няма кола. Има налични близо 40 хил. лв. и никакви средства на влог. В този смисъл имущественото състояние на Каримански изглежда да се е влошило през последните месеци, защото през май той е декларирал участие в три дружества "НекстДжен Консултинг" ООД, "Ситком" ООД и "Юн Камп" ООД. Фирмите са за консултантски услуги, рекламна дейност и инвестиране в недвижими имоти. В декларацията на Каримански през август обаче вече е посочено, че той няма дялове в търговски дружества. През май Каримански е декларирал и влогове около 38 хил. лв. влогове, докато през август и октомври вече няма посочени влогове.


Имунологът Андрей Чорбанов, който вече за трети път е депутат от "Има такъв народ", е декларирал два апартамента в София, три коли (като всички са придобити преди да стане народен представител), над 17 хил. лв. налични средства и близо 86 хил. лв. на влог.


Лидерите на "Демократична България" с имоти в чужбина


От ръководството на обединението съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев разполага с най-много активи под формата на имоти, акции и парични средства. През месец май т.г. той е декларирал, че притежава акции и дялове в 41 дружества. Към датата на избирането му за народен представител през април той е заявил, че е управител в две търговски дружества - "Фулфинанс" ЕООД и "Промишлени стоки Димитровград" ЕООД и е участник в съвета на директорите на "Скай управление на активи" АД и "Сток плюс" АД. Панев е декларирал собственост на 4 апартамента в София, един в Димитровград и един в Нидерландия, както и на магазин в Симеоновград и парцел в Елин Пелин. Всички те, както и двете коли с марки "Фолксваген" и "Киа" са собственост и на съпругата му. Той притежава около 425 хил. лева, разпределени в банкови влогове.


Другите двама съпредседатели на "Демократична България" - Христо Иванов и Атанас Атанасов, са далеч по-малоимотни. Атанасов е обявил в декларацията си, че притежава апартамент в София и къща с двор в с. Церово, където през 2020 г. е придобил и парцел. Наличните му парични средства са около 38 хил. лева, а на влог има едва около 4500 лева. За това пък съпругата му изплаща ипотечен кредит за 100 000 евро.


Христо Иванов притежава апартамент и ателие в София, апартамент и гараж в Белгия, придобити от съпругата му, както и 2 автомобила. Наличните му парични средства са около 15 хил. лева, а на влог има спестени над 314 хил. лева.


Борислав Сандов, другият съпредседател на "Зелено движение" и кандидат за бъдещ министър на екологията притежава заедно с приятелката си 3 апартамента в София, един гараж, едно мазе и едно таванско помещение, кола "Форд Фиеста" и 57 704 лв. на влог.


Друг рекордьор по притежание на имоти в обединението е пулмологът доктор Александър Симидчиев. Той е декларирал собственост на 4 апартамента, 3 магазина, 3 гаража и 1 нива. През 2020 г. със съпругата му са придобили нов автомобил "Мерцедес" на стойност 126 хил. лева. Симидчиев разполага с почти 8000 лв. в кеш и още 239 хил. лева на влог в различни валути. От декларацията става видно, че депутатът е "обеднял" с около 100 хил. лева, тъй като през април той е декларирал около 338 хил. лева на влог. Със съпругата му имат две кредитни карти на обща стойност 30 хил. лева.

Коментари (72)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3926 Весело

  Поне за Пеевски може да се каже, че ги е изгладувал тези пари :-)

 2. 2 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Лидерите на "Демократична България" с имоти в чужбина

  От ръководството на обединението съпредседателят на "Зелено движение" Владислав Панев разполага с най-много активи под формата на имоти, акции и парични средства. През месец май т.г. той е декларирал, че притежава акции и дялове в 41 дружества. Към датата на избирането му за народен представител през април той е заявил, че е управител в две търговски дружества - "Фулфинанс" ЕООД и "Промишлени стоки Димитровград" ЕООД и е участник в съвета на директорите на "Скай управление на активи" АД и "Сток плюс" АД. Панев е декларирал собственост на 4 апартамента в София, един в Димитровград и един в Нидерландия, както и на магазин в Симеоновград и парцел в Елин Пелин. Всички те, както и двете коли с марки "Фолксваген" и "Киа" са собственост и на съпругата му. Той притежава около 425 хил. лева, разпределени в банкови влогове. Панев изплаща ипотека за над 65 хил. лева.


  Другите двама съпредседатели на "Демократична България" - Христо Иванов и Атанас Атанасов, са далеч по-малоимотни. Атанасов е обявил в декларацията си, че притежава апартамент в София и къща с двор в с. Церово, където през 2020 г. е придобил и парцел. Наличните му парични средства са около 38 хил. лева, а на влог има едва около 4500 лева. За това пък съпругата му изплаща ипотечен кредит за 100 000 евро.


  Христо Иванов притежава апартамент и ателие в София, апартамент и гараж в Белгия, придобити от съпругата му, както и 2 автомобила. Наличните му парични средства са около 15 хил. лева, а на влог има спестени над 314 хил. лева.


  Борислав Сандов, другият съпредседател на "Зелено движение" и кандидат за бъдещ министър на екологията притежава заедно с приятелката си 3 апартамента в София, един гараж, едно мазе и едно таванско помещение, кола "Форд Фиеста" и 57 704 лв. на влог.

  Друг рекордьор по притежание на имоти в обединението е пулмологът доктор Александър Симидчиев. Той е декларирал собственост на 4 апартамента, 3 магазина, 3 гаража и 1 нива. През 2020 със съпругата му са придобили нов автомобил "Мерцедес" на стойност 126 хил. лева. Симидчиев разполага с почти 8000 лв. в кеш и още 239 хил. лева на влог в различни валути. От декларацията става видно, че депутатът е "обеднял" с около 100 хил. лева, тъй като през април той е декларирал около 338 хил. лева на влог. Със съпругата му имат две кредитни карти на обща стойност 30 хил. лева.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 3. 3 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално
 4. 4 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Това е било към март. Дали вече не са блокирани? Или ги е изтеглил и са в някое чекмедже?

 5. 5 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  Мисля, че спешно трябва да им вдихнат заплатите. Тези хора са на ръба на оцеляването.

 6. 6 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Ба го в олигарха със 7 милиона...
  Божков има милиард.
  Прокопиев само имоти за 250 милиона.

 7. 7 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1117 Неутрално

  Това са му жълтите стотинки за семки..

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Ами Рашо Канибала, на който му се водят 19 апартамента и резиденции, които спестил от закуски и от смехотворните огромни нотариуски доходи на жена си? Дори да и беше водил под конвой клиенти от Бевърли Хилз и Манхатън, нямаше да построи и половината от десетките си тоалетни, които ДС-ченгето и досега се гордее....
  —цитат от коментар 10 на David Moyseev


  Защо ми се струва, че завиждаш на Рашков заради жена му?
  И много подценяваш доходите на нотариусите.

 12. 12 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  До коментар [#6] от "rdb41527334":

  7 милиона са му само джобните във депозите бе, чети по-внимателно

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 13. 13 Профил на vld
  vld
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Къде са тръгналЕ тез църковни мишки с тез жълти стотинки в джоба? Немотия до шия.
  Не останаха прости да вЕрват на таквиз информации.

 14. 14 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2834 Неутрално

  Не е важно колко имоти и пари имат, а как са ги придобили.

 15. 15 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  Толкова се се ояли,че си мислят,че ако колите са им под 100х. и имотите под милион изглеждат скромни и незабележими!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 16. 16 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не е важно колко имоти и пари имат, а как са ги придобили.
  —цитат от коментар 14 на Галя Станчева


  За първи път съм съгласен с теб.

 17. 17 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2578 Неутрално

  Хората толкова обичат Шиши, че му раздават за ползване скъпите си имоти и автомобили ..... тц, тц, ... 11 чужди имота (6 къщи сред тях) и неуточнен брой чужди автомобили все от "сой" марки ....

 18. 18 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  Пфу, не ща да ставам депутат.
  Че аз съм по-добре капитализиран от министър бре!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 19. 19 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4988 Весело

  До коментар [#14] от "Галя Станчева":

  Явно законно след като Горанов му направи три данъчни проверки и излезе чист като сълза

 20. 20 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Пеевски е ясен - подставено лице на мафията, която управлява България поне от 20 години насам.
  но интересно как други политици са станали милионери занимавайки се с политика...

  Истината ни прави свободни.
 21. 21 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Нито дума за хората от ПП, както и за Рашков.
  Пак тенденциозно заглавие. Пеевски та Пеевски.
  Ако сметнем, че Рашков има близо 750 000 лева на влог, земя в София и страната, 19 апартамента (неясно колко големи и с каква локация), къщи (неуточнен брой).
  Може да се окаже, че Рашков е най-богатият държавен чиновник в историята на България.
  По-богат дори и от митичния Пеевски, който най-малкото притежава един от най-големите ритейли за бяла и черна техника в страната.

  Every cradle is a grave.
 22. 22 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Пеевски има 7 милиона и то ги спести напоследък от закуски и отслабна!

  Добрият Олигарх има блокирани 200 милиона и въпреки това спонсорира две партии в Парламента!!!

 23. 23 Профил на Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Рейтинг: 775 Неутрално

  А бабите по селата плачат за парче хляб...

 24. 24 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Христо Иванов притежава апартамент и ателие в София, апартамент и гараж в Белгия, придобити от съпругата му, както и 2 автомобила. Наличните му парични средства са около 15 хил. лева, а на влог има спестени над 314 хил. лева.

  На това му викам аз професионален грантаджия.
  Без 1 ден трудов стаж с 320 бона на влог и апартамент с гараж в Белгия.

  Every cradle is a grave.
 25. 25 Профил на Glock
  Glock
  Рейтинг: 38 Неутрално

  кучето е заровено в офшорките, там са милиардите

  “In the Kamigata area, they have a sort of tiered lunchbox they use for a single day when flower viewing. Upon returning, they throw them away, trampling them underfoot. The end is important in all things.” ― Yamamoto Tsunetomo, Hagakure: The Book of the Samurai
 26. 26 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Най-големият крадец и кръволок в историята на България (според българското грант общество) - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, все още си живее в бащината къща в Банкя и няма други имоти, участия, акции и облигации. Нито пък имоти в Белгия.

  Every cradle is a grave.
 27. 27 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#2] от "diq55699032":

  Незнам защо са ти нахакали толкова минуси,при условие, че всичко което си написал е вярно?!?!?!?
  Може би, защото Дневник, обективната и независима медия,пак са спестили това, което не им изнася!!! А после "Труд" били политическа медия 😂😂😂
  Най - странното е, че двата имота на Ристю в Белгия,са придобити през 2020 - та!!!
  Кога ги спести бе Ице тия пари, като цяла година бесня по улиците и площадите????
  Или това е отплата за беснеенето!?!?!? Ей така да я нареди човек,без един ден трудов стаж,и хоп,два имота в Белгия 😂😂😂

 28. 28 Профил на piliferus
  piliferus
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Дайте една банкова сметка да пратим малко пари на Шиши, че ще вземе да отслабне точно за Коледа. А цялата нация се надява на него!

 29. 29 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#27] от "galina georgieva":

  Сложили са му минуси, защото това го пише и в статията, ако си беше направила труда да я прочетеш. Той просто е копирал последната част на статията и я е постнал като коментар.

  Дневник в случая са докладвали за ДБ, но са пропуснали новите любимци - ПП и комунистическият следовател член на БКП Бойко Рашков. Ето какво притежава Рашков:

  Министърът на МВР Бойко Рашков, който ще бъде част и от редовното правителство според информациите засега, държи в инвестиционни и пенсионни фондове 600 638 лв. и още 44 913 лв. Той има банков влог от 106 228 лв., както и 10 000 на кредитна карта. 2019 г. е щастливата година за Рашков - тогава той придобива 19 апартамента, къщи, части от такива, както и земя в София и страната, както и два автомобила - Нисан патрол и БМВ.

  Every cradle is a grave.
 30. 30 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 637 Неутрално

  Нещо много интересно за бъдещия министър на финансите!

  Бившият служебен финансов министър Асен Василев декларира участие в ПРОБИТАС ЕООД, ОФРОУД Продакшънс ЕООД, СТВ Консълтинг ЕООД и Акселберт ООД, като участието му в СТВ Консълтинг, СТВ Холдинг ЕООД, ПРОБИТАС ООД и Акселберт е 100%.

  Василев разполага със скромен апартамент в София от 54 кв. м, купен за 58 572 лв. през 2016 г. На влог държи 74 032 лв.

  Или укрива данъци, или и той като Цецка Цачева се е възполвал от големата примоция, и си е купил апартамент за 554 евро на квадрат в София.


  Every cradle is a grave.
 31. 31 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Аз мислех че този Пеевски е много по богат (дори и от мен)а той бил просто беден и само дебел шишко .
  Що не се хване да отслабне че да не изглежда толкова богат в съзнанието на бедните хорица!?

 32. 32 Профил на alfanero
  alfanero
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Накратко, всички крадат, като за последно...

 33. 33 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  И какво ме интересува какво притежава Пеевски, Петков или Костадиноя!?

 34. 34 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  Най-големият крадец и кръволок в историята на България (според българското грант общество) - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, все още си живее в бащината къща в Банкя и няма други имоти, участия, акции и облигации. Нито пък имоти в Белгия.
  —цитат от коментар 26 на Ватник  Ти кога му видя имотните декларации, след като НИКОЙ друг не ги е видял, а не ги е видял, защото НЯМА подадени такива . Ти си единственият, който знае, рийш’ли .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 35. 35 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  А Спецов има само борчове....

 36. 36 Профил на z_axis
  z_axis
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Всички без изключение са декларирали по-малко, даже един от слафчовите драстично е "обеднял" за няколко месеца, за да не го подозира Суверена. Така или иначе лошите всички ги знаем и те е нормално да имат. Все пак са си разделили 120 000 000 000 за 12 години.

  Обаче виси въпросът - откъде отявлени некадърници, в т.ч. борьосандовци и ристьоивановци, имат такива средства? Големи работари са и имат любящи съпруги, ясно, ама пак не стига...Представителите на промЕната не е кат' да немат...

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ватник":

  "Сложили са му минуси, защото това го пише и в статията, ако си беше направила труда да я прочетеш."

  Знам какво пише в статията! И какво като е копирал? За копирането ли са минусите???

  Знам, че пише и за лидерите на ДеБъ,но за мен по - важното е, годината в която Христо Иванов придобива тези два имота в Белгия!!! А в статията не видях да я пише!!! Странното, поне за мен е, че той придобива тези имоти през 2020, когато изигра сценката на Росенец!!!

  "Христо Иванов притежава апартамент и ателие в София, апартамент и гараж в Белгия, придобити от съпругата му, както и 2 автомобила."

  Пише и за ПП:
  "Още през септември обаче стана известно какво е имущественото състояние на лидерите на "Продължаваме промяната Кирил Петков и Асен Василев, тъй като те са подали декларации в качеството си на министри. Тогава справка на "Дневник" показа, че Петков разполага с над 1 млн. лева на влог в чужбина и още 80 хил. налични парични средства. През 2021 г. Петков си е купил автомобил марка "Лексус" за 60 000 лева. Асен Василев пък е декларирал един имот в София и спестявания от 74 хил. лв."

 41. 41 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  До коментар [#14] от "Галя Станчева":

  "Не е важно колко имоти и пари имат, а как са ги придобили."

  Точно,и аз това казвам! От къде са тия пари???

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 45. 45 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 552 Весело

  Наш Шиши вече догонва Дамаджан Рашо. За по-достоверно статистиката трябва да се води по брой кенефи на калпак.

 46. 46 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1529 Неутрално

  Опаа, Ицето с къща в белгия. С гараж! Веднага да се сезира белгийската прокуратура.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на yco341061336
  yco341061336
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Христо Иванов притежава апартамент и ателие в София, апартамент и гараж в Белгия, придобити от съпругата му, както и 2 автомобила. Наличните му парични средства са около 15 хил. лева, а на влог има спестени над 314 хил. лева.
  —цитат от коментар 2 на diq55699032


  Ей- ще го скъсате Христо от заяждане бе!

  Трудил се е човекът, спестил, купил. Точка!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1983 Неутрално

  Сигурно на доста хора няколко милиона, имота и коли изглеждат като нещо много?
  Всъщност лъжат като дърти цигани!
  Да ме извинят дъртите цигани.
  Парите и имотите им са в десетки пъти повече.
  Ако някога има ефин депутат с топки нека да предложи закон всичко което е недекларирано да подлежи на конфискация.

 53. 53 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 614 Неутрално

  бедняк! другара рашков го бие на почивки!

 54. 54 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Най съжалих Пеевски и разбрах защо горкия тръгнал да става депутат , ми той свършил направо паричките горкия .

 55. 55 Профил на hrx16647690
  hrx16647690
  Рейтинг: 595 Неутрално

  ... закон всичко което е недекларирано да подлежи на конфискация.
  —цитат от коментар 52 на Таралеж  Голяма глупост каза!


  До коментар [#52] от "Таралеж":

 56. 56 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2704 Весело

  Това е било към март. Дали вече не са блокирани? Или ги е изтеглил и са в някое чекмедже?
  —цитат от коментар 4 на Vesselin Velkov  До коментар [#4] от "Vesselin Velkov":

  И на мен ми е чудно дали САЩ са блокирали влоговете му? Ако парите му в банките са на негово име,може да забрави за тях!

 57. 57 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  "Христо Иванов притежава апартамент и ателие в София, апартамент и гараж в Белгия, придобити от съпругата му"

  Характерно за повечето политици е че жените им и децата им са по-богати от тях. :)

  Заглавие в Дневник: ДБ са килимчето на което БСП стъпи за да се върне на власт
 58. 58 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Тц тц тц, как се минах да не си купя опел когато можех, сега и аз щях да съм като него.

 59. 59 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1400 Неутрално

  Поне некой не е ли декларирал офшорка. Ей тъй за цвят. Или всичко крият в буркан банк

 60. 60 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3394 Весело

  До коментар [#1] от "daskal1":

  Преди години, един от преподавателите ми обясняваше, е със спестени пари от закуски станал милионер, така че, може и да има нещо вярно...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 61. 61 Профил на Daniela Kovacheva
  Daniela Kovacheva
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Пеевски разполага със стотици милиони, придобити чрез елементарни измами и нагли кражби, протежирани от държавата. Естествено, че е излъгал, та той си е мошеник....
  —цитат от коментар 39 на Птоломей Едно


  На тебе кой ти ги шепне тия????

 62. 62 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  е не са ли му блокирани. Сигурно не може и едно кифтенце да си купи от депутатското барче.

 63. 63 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Пеевски нямаше ли една стара кола...и боксониера преди да стане политик.
  Много се говореше за това преди 10г.
  Явно с депутатска заплата може да се стане милионер.

 64. 64 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1112 Неутрално

  Пхахахахааа 7 милиона лева. Бай Аврам бакалина има 7 милиона лева

 65. 65 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Това е било към март. Дали вече не са блокирани? Или ги е изтеглил и са в някое чекмедже?
  —цитат от коментар 4 на Vesselin Velkov


  Не ги е изтеглил. И не са 7.

 66. 66 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Хубаво е тези от Магнитски да попитат финансовото разузнаване кога, къде и как са се стопили тези 7 милиона

 67. 67 Профил на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  До коментар [#36] от "z_axis":

  важното е да си имаш фокус в борбата :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 68. 68 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4409 Любопитно

  До коментар [#2] от "diq55699032":

  Защо не постна пак цялата статия?

 69. 69 Профил на Snider
  Snider
  Рейтинг: 115 Неутрално

  До коментар [#3] от "valtoro":

  Що да не им вярваме ,тук става въпрос само за средствата с доказан произход,другите не се вписват в декларации...

 70. 70 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3926 Весело

  До коментар [#60] от "hamiltonf":

  Имаше едно такова обяснение от милионер навремето на въпроса как се става такъв. Той започва:
  "Имах един лев и исках да забогатея. Отидох пеш до една ябълкова градина, купих 10 ябълки и ги продадох за 2 лева.На другия ден купих 20 ябълки и ги продадох за 4 лева.
  А на третия ден умря вуйчо ми и ми остави в завещанието си 40 милиона..."

 71. 71 Профил на olu58512811
  olu58512811
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Всяка година всички държавни и общински служители са принудени да подават декларация към „конпи”, в която най-често се описват като собственост следните тъпни: 1/2 от семейното апартаментче, 1/2 от семейната кола - стар опел, 1/6 наследствен дял от апартаментчето на родителите (единият от тях е починал), влогове над 10 000 лв. - няма. И това е за 65 годишен специалист с висше строително образование и следдипломна квалификация, който има над 10 години стаж като експерт в администрацията. Сетете се сами дали е излъгал. И къде е принадената стойност от неговия труд!
  До коментар [#69] от "Snider":

 72. 72 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 888 Любопитно

  е кво толко е декларирал?

  да земеме например основния спонсор на ДБ и бивш заместник министер на Трайчо Трайков
  Мите Чохата
  къде Баце го изволни след 45 дена само
  - чиляка е втори по ред в списъка на мильонерите на КТБ с над 8 милиона
  а па декларирАл кат зам министер сал 1 милион

  https://eurocom.bg/new/dami-i-gospodar-drugarki-i-drugari-otkude-sa-parite

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK