Христо Петров - Ицо Хазарта: Когато има независим главен прокурор, ще разкажа кой ме заплашва

Христо Петров-Ицо Хазарта обяви преди няколко дни от парламентарната трибуна, че е получавал заплахи

© Юлия Лазарова

Христо Петров-Ицо Хазарта обяви преди няколко дни от парламентарната трибуна, че е получавал заплахиДепутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, обяви, че прокуратурата е решила да му връчи призовка в парламента, а не на домашния му адрес.


В пост в профила си във "Фейсбук" Хазарта написа: "Днес от прокуратурата решили да дойдат в парламента, за да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента - пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността. Дори и само това малко нещо казва достатъчно".


В понеделник, когато парламентът гласува правителството на Кирил Петков, Петров заяви от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение, че ако продължи да подкрепя формацията на Кирил Петков и Асен Василев, ще загуби най-ценното. Два дни след това Софийската районна прокуратура обяви, че се е самосезирала и че ще провери кой е отправял подобни заплахи.
"Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор - първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни", написа Хазарта.


Пиарът на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Александър Бойчев заяви, че депутатът Христо Петров, по известен като Ицо Хазарта не е идвал на работа днес по лични причини. Затова, когато призовчикът е дошъл в Народното събрание, е бил отпратен с указание да го потърсят в дома му. Бойчев обясни, че това се е случило рано сутринта, когато в сградата нямало журналисти.


Призовката се връчва на човек, който е ищец, ответник, жалбоподател, свидетел или заинтересована трета страна или обвиняем (ако става въпрос за наказателни дела). Документът е адресиран до определен човек и мжое да бъде получен на адреса, където живее или на адреса на работодателя му, като там може да бъде приет от всеки служител, като при връчването се записва кой я е получил.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK