Кратки новини

Кратки новини

© Юлия ЛазароваКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Освободени са трима от четирима заместник-министри на земеделието

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са освободени трима заместник-министри на земеделието, храните и горите – Явор Гечев, Крум Неделков и Георги Събев. Постът си запазва само Атанас Добрев. В новото правителство министър на земеделието е Иван Иванов от БСП.
Кратки новини

© Цветелина Белутова, Капитал

Извършва се пълна вътрешна проверка на "Напоителни системи"

Кратки новини

© Министерство на земеделието


В момента се извършва пълна вътрешна проверка на "Напоителни системи", като резултатите от одита ще бъдат предоставени и на българската, и на европейската на прокуратура - това заяви министърът на земеделието Иван Иванов при инспекция на разрушените съоръжения в община Садово. Има сигнали за нарушения, които се инспектират, включително и опит за злоупотреба с европейски средства, за ремонт на напоителни съоръжения, които са в разрез с европейското законодателство. По тази причина съществува и опасност от налагане на финансови корекции, което ще се отрази и на цялостното финансово състояние на "Напоителни системи", коментира той, цитиран от пресцентъра на министерството.


По думите му първоначалните данни показват, че възлагането на ремонтите се е извършвало по непрозрачен начин, като има информация за нелоялни практики като поставяне на дискриминационни условия. Общата сума на сключените договори за дейности по напоителни съоръжения е 107 млн. лв.


"Дигата при Садово, както и всички ремонтирани през последни две години нямат Акт 16. Работата по тях не е изцяло приета, но всички дейности са напълно платени", обясни министърът. И уточни, че те все още са в гаранция и трябва фирмите, работили по тях, да извършат възстановяването за собствена сметка. Ако откажат, материалите ще бъдат изпратени на прокуратурата, заплаши министърът.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK