Съкращенията в администрацията продължават с транспортното министерство

Съкращенията в администрацията продължават с транспортното министерство

© Правителствена пресслужбаМинистерството на транспорта и съобщенията прекратява договорите на пенсионерите в централната администрация и второстепенните разпоредители с бюджет към ведомството. Решението беше взето днес на заседанието на Министерския съвет, като то идва, след като вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев даде заявка, че през следващата година централната администрация поетапно трябва да намалее с 30 хил. души.


С решението всички служители по служебно и трудово правоотношение в транспортното министерство, които са придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст към 1 декември 2021 г., както и тези, които вече са пенсионери, но до момента продължават да работят, ще бъдат съкратени.


При пенсионирането си служителите ще получат обезщетения. За целта правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на министерството в размер на малко повече от 1.2 млн. лева.


Съкращенията в администрацията започнаха миналата седмица, когато образователното министерство съобщи, че прекратява договорите на 25 служители в централната администрация, които са придобили право на пенсия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK