И "Виваком" ще вдига цените - на база инфлацията през 2021 г. и с "не повече от 1 лев"

И "Виваком" ще вдига цените - на база инфлацията през 2021 г. и с "не повече от 1 лев"

© Цветелина Белутова, КапиталИ третият мобилен оператор - "Виваком", който предлага също фиксиран интернет и телевизия, ще увеличи едностранно абонаментните такси на потребителите, отговориха от компанията след запитване на "Дневник". Вчера почти едновременно А1 и "Теленор" съобщиха, че заради инфлацията повишават таксите от 2022 г. с все още неизвестен процент, който ще бъде уточнен, когато се обяви средногодишният индекс на потребителските цени за 2021 г. Към него ще се добави и този за 2020 г. - 1.7%.


От "Виваком" не уточняват откога ще се вдигнат цените, а за повишението ще се взима предвид единствено инфлацията за настоящата година.


"Внимателно следим и анализираме динамиката в цените на основните енергоносители, оборудване и услуги. В резултат на цялостното им увеличение и след задълбочен анализ Vivacom планира да индексира месечните абонаментни такси, като промените ще бъдат минимални и няма да надвишават натрупаната инфлация за 2021 г. Увеличението на месечните такси ще бъде не повече от 1 лв. с ДДС за всяка услуга. По този начин, ще продължим да следваме нашата стратегическа цел да предлагаме високо качество на оптимална цена", съобщават от "Виваком".
Компанията ще уведоми своевременно своите клиенти и ще публикува пълната информация за планираните измененията на официалния си сайт.


По-рано днес Комисията за защита на потребителите съобщи, че извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители. Проверката има за цел да установи дали планираните промени биха били в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия. Комисията поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK