Христо Иванов: Гешев е дискредитиран, едва ли някой ще му обърне внимание в Европа

Христо Иванов: Гешев е дискредитиран, едва ли някой ще му обърне внимание в Европа

© Юлия ЛазароваИван Гешев е дискредитиран. Едва ли може да се надява, че някой ще му обърне внимание в Европа". Така съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира в предаването "Въпросите" на TV1 писмото на главния прокурор до Европейската комисия, евродепутати и посланици в София, че няколко поредни правителства и политически сили нарушават разделението на властите, опитват да оказват натиск върху държавното обвинение, което засяга и личната сфера на обвинителите и накърняват върховенството на правото.


Според Иванов с писмото Гешев прави опит да задържи впечатлението вътре в прокуратурата, че се върши някаква работа. По думите му прокурорите в системата скоро щели да разберат, че губят от това да носят Гешев на гърба си.


"С тези си действия той цели да каже: "Жив съм и действам". Това е отчаяна история", добави Христо Иванов.
Съпредседателят на "Демократична България" допълни, че очаква до 2-3 седмици да започне работата по съдебната реформа и да се придвижат първите законодателни инициативи.


Пред БНТ депутатът на обединението Атанас Славов уточни, че законопроектът за реформата в Антикорупционната комисия ще бъде внесен в парламента до края на месеца. Той каза още, че работата по нормативните текстове е в разгара си и при всички положения текстовете ще бъдат внесени до края на януари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK