Директорът на осигурителния институт: пенсионната система не е пред изгърмяване

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1034 Весело

  Бързо, троловете, давайте опорките, барем се хване някой...

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4185 Весело

  пенсионната система не е пред изгърмяване
  _________________
  Ако още 10г. пенсиите останат същите, шефовете в "пенсионните системи" може да си направят заплати по $20-30млн. годишно като главните изпълнителни директори на пирамиди в САЩ!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 668 Неутрално

  След 3 правителства на Радев, цялата държава е пред изгърмяване.

 4. 4 Профил на nessarox
  nessarox
  Рейтинг: 2934 Неутрално

  Бързо, троловете, давайте опорките, барем се хване някой...
  —цитат от коментар 1 на The Shadow


  Dokato не разберат, че има разлика между увеличение на пенсиите / каквото нямаше от 2008 г до 2021 г/ , индексация и компенсация ,
  Пак ще е същият рев :)

  Не си губя времето да отговарям на тролове . “Pacta sunt servanda”
 5. 5 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2339 Неутрално


  Пенсионната система не е пред изгърмянаве, но директорът на НОИ е за отгърмяване.

 6. 6 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#4] от "nessarox":

  Всъщност хората ги интересува крайната сума за получаване. А тя за над 1 милион българи е по-малка от декемврийската. Така че, думата увеличение е малко тъпа, да не ползвам друга дума. Още като въведоха добавката от 120 лв., казах че ще е любопитно кой ще има смелост да я махне. Още повече при сериозната инфлация у нас. Бушонът не гръмна единствено защото наложиха мораториум на цената на тока, но и това е решение ала щраус.

 7. 7 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 550 Неутрално

  Когато някой почне да ме убеждава че нещо "не е пред изгърмяване " , а всички факти сочат че без дотации от държавния бюджет пенсии просто няма да има.
  Хасан Адемов, председател на парламентарната Комисия по труда, социалната и демографска политика, миналата седмица обяви, че дефицитът в Държавното обществено осигуряване за тази година е близо 5,5 млрд. лева и посочи, че за да може да се получават пенсии и обезщетения в обещаните размери догодина, бюджетът трябва да е около 12,5 млрд. лв. Остатъкът трябва да дойде от данъци. Той е на мнение, че през следващите години е много вероятно натискът върху публичните финанси да бъде засилен.
  https://www.investor.bg/biudjet-i-finansi/333/a/biudjetyt-na-doo-za-2021-g-shte-raste-li-dupkata-v-noi-314119/

 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4200 Любопитно

  Г-н Ивайло Иванов е прав към днешна дата!все още държавата може да дава поне пет-шест милиарда на година, за да запълни недостига от пенсионно-осигурителни вноски/ цитирам по памет общо около 12 милиарда/!Но е ясно , че нещата занапред рязко ще се влошат с оглед на бързото обезлюдяване на страната и бързото намаляване на трудоспособното население спрямо нетрудоспособното/ пенсионерите/!Цитирам пак по памет , че ако по времето на Костов коефициента на заместване е бил около 1,2 / т.е. на 100 излизащи в пенсия се падат малко над 120 млади хора навлизащи на пазара на труда/ днес този коефициент е отрицателен , защото на 100 възрастни хора се падат под 70 ново навлизащи на пазара на труда!

 9. 9 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4200 Любопитно

  Г-н Ивайло Иванов е прав към днешна дата!все още държавата може да дава поне пет-шест милиарда на година, за да запълни недостига от пенсионно-осигурителни вноски/ цитирам по памет общо около 12 милиарда/!Но е ясно , че нещата занапред рязко ще се влошат с оглед на бързото обезлюдяване на страната и бързото намаляване на трудоспособното население спрямо нетрудоспособното/ пенсионерите/!Цитирам пак по памет , че ако по времето на Костов коефициента на заместване е бил около 1,2 / т.е. на 100 излизащи в пенсия се падат малко над 120 млади хора навлизащи на пазара на труда/ днес този коефициент е отрицателен , защото на 100 възрастни хора се падат под 70 ново навлизащи на пазара на труда!

 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4200 Гневно

  До коментар [#3] от "wwwtoчkacom":

  След десет години безобразия на ГЕРБ/ДПС България е загубила над 800 хиляди души трудоспособно население!Или казано с други думи вместо 3,2-3,милиона на осигуровки да издържат над 2милиона пенсионери щяха да над 4 милиона/ + 800 хиляди емигрирали/трудещи да осигуряват тези над два милиона пенсионери!!!!

 11. 11 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2780 Весело

  Какво изгърмяване, няма проблем. Пенсионерите вече взимат "вторите пенсии" от ЧПФ. Нали затова 20 г една трета от осигуровките влизаха в УПФ! Те вече плащат пенсиите.
  Иван Нейков вчера пак се подвизаваше по медиите и даваше акъл.... но защо се стеснява да покаже една "втора" пенсия, та нали заслугата е негова!

  Русия е проказата на планетата Земя.
 12. 12 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  До коментар [#10] от "bat_plamen":

  Все едно да очакваме, че 1 милион ще напуснат София и ще се върнат по родните си места. ЕС е много по-богат от България и вали-гърми хората ще напускат страната ни. Единствения шанс това да не става е ЕС да закъсва, да възприеме някакви налудничави изисквания или нещо от този род. При всички останали случаи процесът ще продължава. А пенсионната система е чиста схема на Понци и работи перфектно при растеж, в останалите е мъка. Между другото очаквам и Европа да ограничи социалните си схеми по тази причина. Застаряване на населението….

 13. 13 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2709 Разстроено

  Тя е изгърмяла, ако не се спре демографския срив ще стане още по- зле. Вариант Б - да се вдигне пенсионната възраст. Изберете сами.

 14. 14 Профил на famousandco
  famousandco
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Пенсионна система няма, има взимане от данъците на работещите, за да се даде на пенсионерите. Проблема е, че първите се увеличават, а вторите намаляват непрекъснато. Засега се кърпи положението със средства от бюджета, вкл. и нови заеми, но колко още може да се издържи...

  Вторият проблем е, че следствие популизма на много поредни правителства, минималните пенсии се увеличават несъразмерно спрямо останалите и резултата днес е, че хора с 40 години трудов стаж, получават с 20 лв. повече от тези без трудов стаж. Което пък кара работещите в момента да се питат какъв точно е смисълът да се осигуряват.

  Третият голям проблем е, че вноските за пенсия са прекалено ниски и не могат да осигурят някакво сериозно натрупване, за да се разчита на някакви индивидуални партиди. За всеки средно интелигентен човек е ясно, че с вноски 30-40 лв. на месец, няма как да разчиташ на висока пенсия един ден. Няма толкова смел държавник, обаче, който ще го каже това на глас, затова всички се опитват за закрепят положението днес, за утре да мислят следващите. Съществуват и варианта да се увеличи размера на пенсионните вноски без да се увеличава общото облагане, като се намали тежестта на осигурителните вноски, например, но за това пък съвсем няма воля.

 15. 15 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1859 Неутрално

  Какво изгърмяване, няма проблем. Пенсионерите вече взимат "вторите пенсии" от ЧПФ. Нали затова 20 г една трета от осигуровките влизаха в УПФ! Те вече плащат пенсиите. Иван Нейков вчера пак се подвизаваше по медиите и даваше акъл.... но защо се стеснява да покаже една "втора" пенсия, та нали заслугата е негова!
  —цитат от коментар 11 на chichka


  За сега са ЧПФ са платили само на първия набор пенсионерки през 2020г. Внасяли са различни суми и е нормално и "вторите"пенсии да са различни . Ща , не ща ми удържат и за ЧПФ и като си идя събраната сума ме удовлетворява. Това разбира се може да се промени.Я фонда да фалира , я някоя нова врътка.

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2213 Неутрално

  А бе как я направи този човек на снимката горе тази двойна брада?

 17. 17 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Тоя директор на НОИ трябва да дава банкет на всичките си подчинени в най луксозния швеицарски курорт след всяка ковидна вълна , толкова много неваксинирани дебили пенсионери загиват ,че в НОИ остават стотици милиони излишък .

 18. 18 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Същото важи за директора на НЗОК ,също трябва да дава банкет в Швеицария за всички шефове на РЗОК след всяка ковид вълна , защото и там остават в края на годината над 500 милиона излишък от неизползвани услуги ,докато докторите работят за левче на ковиден пациент и дебила ДЕЧЕВ тръгнал да обвинява джипитата при ЛЮБА КУЛЕЗИЧ,че не щяли да преглеждат ковидните в доболничната помощ ,ами да дойде и да покаже как се преглеждат 40 ковидни за ден очи в очи , срещу 10 лв събрана такса срещу това и 1000 само за ток на кабинета на месец ,нагъл и тарикат .

 19. 19 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#5] от "Един препатил":

  За първи път го виждам този, но не ме вдъхнови... Имаше знаменателни шефове на НОИ. Този чие назначение е?

  Сам съм, други няма...
 20. 20 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#5] от "Един препатил":За първи път го виждам този, но не ме вдъхнови... Имаше знаменателни шефове на НОИ. Този чие назначение е?
  —цитат от коментар 19 на MilliVanilli


  Ясно, герберска калинка:

  На 19 септември 2017 г. е избран от Народното събрание за управител на Националния осигурителен институт.

  https://nssi.bg/aboutbg/structure/123-upr/40-governor

  Сам съм, други няма...
 21. 21 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2780 Неутрално

  До коментар [#15] от "star bastun":

  "За сега са ЧПФ са платили само на първия набор пенсионерки "
  Е нали затова пиша, да покажат една пенсия, 10 или 510 лв е?

  Русия е проказата на планетата Земя.
 22. 22 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 516 Весело

  Абе тя системата може и да не изгърми, но човекът скоро ще се спраска от някоя издутина.

 23. 23 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  Тази година няма да се срути, обаче както върви все повече българи идват в чужбина, за да пълнят чужди пенсионни системи!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 24. 24 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2735 Неутрално

  Голяма гуууша, еееей!

 25. 25 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2780 Весело

  Тази година няма да се срути, обаче както върви все повече българи идват в чужбина, за да пълнят чужди пенсионни системи!
  —цитат от коментар 23 на Полковник Паликъщов


  Българите и спестяванията си изнесохме в чужбина.

  Русия е проказата на планетата Земя.
 26. 26 Профил на mtsvetanov
  mtsvetanov
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Въпреки че приходите са 6-7 млрд а разходите 16-17 млрд? Тя много отдавна си е изгърмяла...

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK