Първите коментари за оставката на Цацаров: Има някаква схемичка и задкулисна сделка

Николай Хаджигенов и Крум Зарков

© Георги Кожухаров

Николай Хаджигенов и Крум ЗарковЗад оставката на Сотир Цацаров като ръководител на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) сигурно стои някаква схемичка, сделка, или какво ли не. Утре ще се види какво се случва. Утре ВСС трябва да избере за председател на Върховния касационен съд Галина Захарова. Ако представителите на ГЕРБ, ДПС, БСП и така нататък бламират избора, това ще бъде сериозен знак и обяснение за оставката на Цацаров. Предполагам, че по тази причина Цацаров обяви оставката си днес. Познавайки го, задължително има гнусна задкулисна сделка". Така адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" обявената днес от Сотир Цацаров оставка.


Според него Цацаров е върха от поредицата отвратителни главни прокурори и е показал какъв не трябва да е един главен прокурор. "Тук разбира се, изключвам Гешев, който е извън всякакви класации. Най-видимият грях на Цацаров е именно Иван Гешев", е мнението на Хаджигенов.


Ивайло Мирчев: иска да избяга от отговорност


Също в "Денят с Веселин Дремджиев" Ивайло Мирчев от "Демократична България" смята, че Цацаров спокойно е можел и да не подаде оставка, защото промените в структурата на КПКОНПИ предстоят скоро и вероятно ще се случат до март, който срок си поставя и сегашният ръководител на антикорупционната комисия. Той е на мнение, че с оставката си Цацаров иска да избяга от отговорност. "Няма да позволим това да се случи", закани се депутатът от "Демократична България".
По отношение на съдбата на главния прокурор Иван Гешев Ивайло Мирчев каза, че февруари месец в парламента ще бъдат внесени промените, касаещи промените в прокуратурата и ВСС. Не съм убеден, че резултат ще има за два - три месеца обаче поради много особености. Важното е да се сложи край на тази арогантност и безочие, и Иван Гешев да отговаря за действията си, подчерта Ивайло Мирчев.


Крум Зарков: това няма да спре промените в КПКОНПИ


Крум Зарков от БСП за момента беше пестелив в коментара си, като подчерта, че първо оставката на Сотир Цацаров трябва да стане факт, след това да се видят мотивите за нея и чак тогава да има коментари. "Промяната на политическата обстановка беше ясно, че ще доведе до тези промени. Това решение няма да спре новото мнозинство в парламента да направи качествени промени в КПКОНПИ", посочи още Зарков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK