Ако не се вземат мерки, от 1 юли доходите на пенсионерите ще намалеят, предупреди социалният министър

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2861 Разстроено

  Честито на пенсионерите, които лекомислено повярваха на политическите брокерчета и ни нататрузиха на главите подмяната!!!

 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2254 Любопитно

  При схематс "малко но качествени" заложена от сегашните пенсионери и изгоноли деца и внуци "далече от кочинста", която са създали, интересно, от къде ще се вземат пари за увеличение на пенсиите?

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 3. 3 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Да си бяха оставили 120-те към пенсиите и да не барат нищо повече.
  Сега съвсем се омотаха.

 4. 4 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 487 Весело

  Тези ще се прекърстят от ПП на ГП - Гарантираме Подмяната.

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2861 Разстроено

  До коментар [#4] от "vladek":

  Няма нужда да я прекръщават- от самото начало брокерската конструкция, която дори НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА партия е именно инструмент на подмяната....просто за съжаление много сънародници масово и доброволно напуснаха Разума и отказаха да го разберат преди изборите!!!

 6. 6 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  "Гьоков изрази мнение, че е било грешка добавката да е за всички пенсионери."

  Отново комунисти!
  Да вземем от осигурявалите се и да дадем на хората без принос към пенсионната система.
  Защо не сложите "таван" за заплатите в администрацията?

 7. 7 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1195 Разстроено

  Нека се знае отрано.....

 8. 8 Профил на оuzo
  оuzo
  Рейтинг: 439 Неутрално

  6.1% увеличение? На каква база е решен този процент? Само не казвайте, че това е годишната инфлация.

 9. 9 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 631 Неутрално

  ======Ако не се вземат мерки, от 1 юли доходите на пенсионерите ще намалеят, предупреди социалният министър======топлата вода откри, много умИн...........Шменти капели...... и нагли политици 370 + 60 прави 430 лева. малко над фалшивият праг линия на бедност от 413 лв....... И от юни вика министъра ще им махнем 60 лв, и ще увеличим с 6% на 370лв. и унея говеда дето ги правим на луди и ни търпят 32год ще са диви и щастливи ......... Пуст бастун........нито 413 лв е прага на бедност ....... нито 6% е верният процент по швейцарското......всичко им е фалшиво и правят пенсионерите на луди

 10. 10 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 812 Неутрално

  БСП е псевдо-социална партия, която настоява всичко възможно да е безплатно, но не казва кой ще изработи тези пари. В България няма бедни хора, а хора които искат да живеят по този начин. Омръзна ми да слушам, че имало ниски пенсии от 300 лева, но тези пенсионери са се осигуравяли на минимална заплата, а при минимална заплата не може да получат максимална пенсия!

 11. 11 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Като "Японци изпълняват " Брала мома къпини"".......чл. 100 от КСО и/или ПМС № 200 ......и “ТАД груп” отново искали да хакнат пръскачки, за да пръскали уните депутати........... такава пасмина неориентирана са , че няма втори такива........ Вдигайте 200-250% осигуровките и всич не се моткайте и не слушайте работодателите измислени !

 12. 12 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2765 Неутрално

  Така е, като се раздават пари на калпак и без отчитане на реален принос...
  Или направете пенсионната система справедлива според приноса на всеки пенсионер без минимум и максимум на пенсиите или направете вноските едни и същи за всички и пълна пенсия при 40 години стаж. Който има по-малко осигурителен стаж, но е навършил 65 години, да получава пропорционално.
  В момента пенсионната система не е справедлива защото половината пенсионери получават минимума, а от тях поне 300 000 са с начислени пенсии под минимума, а държавата им доплаща.
  Излиза, че спестявалите от осигуровки печелят. Спестяваш тридесет години от данъци и осигуровки, купуваш си имот и го даваш под наем. Ето ти още една пенсия... Пък глупаците нека да плащат или според репликата на бай Ганьо: "Имали са бол пари, плащали са".
  Различните методики за компенсация и преизчисляване създадоха пълна каша и непредсказуемост и това е така, защото не се търси справедливост, а купуване на гласове на изборите.

 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2544 Неутрално

  Прочетете една декларация, може и да помогне :)

 14. 14 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 631 Неутрално

  До коментар [#12] от "pamela":

  ======Така е, като се раздават пари на калпак и без отчитане на реален принос...======..... реалният принос щеше много добре да се отчете ако поне 20-25 % от приходите от цялата приватизация, която се извърши 32 години бяха заделяне в пенсионният.......и щеше да е справедливо впрочем ама де мозък у десни либерасти .......

 15. 15 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1069 Любопитно

  Прочетете една декларация, може и да помогне :)
  —цитат от коментар 13 на realguru


  Кирил Петков пак ще се изненада и ще предложи няколко комисии да предлагат мерки?

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 16. 16 Профил на uhf351094494
  uhf351094494
  Рейтинг: 70 Неутрално

  четете извадки от казаното и коментирате. Дори не разбирате глупостите коита са извадени. Напр.: "Минфин и НОИ щели да намерят "формула за актуализация на пенсиите"! Формула си има, но дали числата в нея са верните? Ако го бяхте чули сутринта какво изтърси: ..." Методиката на НОИ определя преизчислението"! Не закона, а методиката... Да си взима шапката и на Позитано 20. Къш! До кога всякаква измет ще управлява? Къде е върховенството на Закона? Така е като "Суверена" е на това ниво. Гласува за чугунени и жълтопаветници, не че и другите са цвете. Винаги се избират най-лъжливите.

 17. 17 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3125 Неутрално

  Популизмът с който си служи БСП винаги води до криза.
  Няма как да получаваш повече, отколкото си изработил. Рано или късно идва сметката.

 18. 18 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Ако не се вземат мерки, жална ни майка на всички............========= ...... жизненият стандарт на работниците падна драстично през 2021 г. в резултат на покачващите се цени на ежедневните нужди.
  Потребителските цени в САЩ се повишиха със 7 процента годишно през месец декември, според данни, публикувани от Министерството на труда в сряда. Данните от миналия месец бележат най-високия процент на инфлация от 1982 г., в разгара на офанзива на администрацията на Рейгън и американските корпорации срещу работните места и жизнения стандарт на работниците........ Най-големи са скокове в цените на бензина и мазута, които нарастват съответно с 50% и 41% годишно. Цената на употребяваните превозни средства е нараснала с 37 процента, а на природния газ, използван за отопление и готвене, с 24 процента. Цените на някои основни хранителни продукти се покачиха с говеждо и телешко месо с 16%, пилешко с 10,4%, яйца с 11,1%. Хлябът е нараснал с 11 процента.Повишаването на цените през 2021 г. значително надвиши увеличението на заплатите в САЩ, като средният работник е видял общо намаление на заплащането с 2,4% миналата година.......Въздействието на инфлацията е глобално. Еврозоната отчете 5% годишно покачване на цените през декември, а Бразилия - 10,06%. Бедните маси в Индия са изправени пред ръст от 5,59 процента миналия месец според официални данни, като се очаква по-висок темп през първото тримесечие на тази година. Инфлацията в Турция в момента е с 36 процента годишно на фона на валутната криза в страната. Някои източници определят реалната инфлация над два пъти по-висока....... Работник, издържащ четиричленно семейство ще трябва да прави 36 долара на час, за да не е под прага на бедност за живот според калкулатора на издръжката на MIT.....============че си правете сметка, какво пък ни чака Нас..........

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7194 Неутрално

  Айде най-сетне да се разберат. Тази добавка вече за част от пенсията ли ще я броят, че постоянно, се казва, че пенсията намаляла. Те , както я подкараха, скоро минималната ще стигне средната. И тогава още повече хора няма да искат да се осигуряват.

 20. 20 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Лесно му беше на Гьоков като депутат от опозиционната БСП.

 21. 21 Профил на Hristo Nenchev
  Hristo Nenchev
  Рейтинг: 13 Неутрално

  Питам НОИ ,как след такива "грешки " ,половината от пенсионерите на България , ще влязат в Евро зоната .......?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK