Полицията и ДАНС са влезли в "Булгаргаз" (допълнена в 13.14 ч.)

Николай Павлов, изп. директор на "Булгаргаз"

© Надежда Чипева, Капитал

Николай Павлов, изп. директор на "Булгаргаз"Представители на Главна дирекция "Национална полиция" и ДАНС са влезли в "Булгаргаз", съобщи БНТ.


Според източници на държавната телевизия се извършва проверка във връзка със спекулативно препродаване на газ. Изземат се документи.


Служители на полицията и ДАНС са влезли на общо шест различни адреса, като сред тях и на частни дружества в различни градове.
Наскоро министърът на финансите Асен Василев обяви, че газовият доставчик черпи природен газ от находището в Чирен, където се съхранява по-евтино, купувано през лятото, гориво, и го препродава скъпо навън вместо да го ползва за микса за вътрешния пазар. Компанията отрича това да е така, а междувременно газът за вътрешния пазар поскъпна с още 30% от началото на годината.


По-късно от "Булгаргаз" ЕАД съобщиха, че в дружеството понастоящем се извършват няколко проверки от контролни органи, включително от служители на ДАНС и Главна дирекция "Национална полиция".

"В качеството си на обществен доставчик със стратегическо значение за българския газов пазар, "Булгаргаз" ЕАД редовно е обект на одитни и други проверки от страна на компетентните институции. Считаме, че това е необходимо и полезно за укрепване на доверието на обществото към работата на дружеството. "Булгаргаз" ЕАД приема проверките като добра възможност за установяване на истината по редица въпроси, свързани с цените и доставките на природен газ", посочват от компанията.

Допълват, че оказват пълно съдействие на представителите на проверяващите институции, "като продължава работа в полза на собственика на дружеството - българската държава, на неговите клиенти и на българското общество".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK