Правителството назначи и последните осем областни управители

Решението за назначението на областните управители е прието неприсъствено.

© Правителствена информационна пресслужба

Решението за назначението на областните управители е прието неприсъствено.Правителството назначи и последните областни управители, които са излъчени от квотата на "Продължаваме промяната". Кадри на мандатоносителя ще оглавят постовете в областите Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Силистра, Стара Загора, Шумен и Ямбол.


В Габрово за областен управител е назначена Ралица Манолова. Тя е магистър по специалност "Международни икономически отношения", с дългогодишен опит в Областна администрация - Габрово. Създател е и на Обществен дарителски фонд - Габрово.


В област Ловеч на поста ще бъде преназначен Виктор Стойчев. Той е икономист, с дългогодишен опит в териториалните дирекции на Националната агенция за приходите - Велико Търново и Ловеч. Славчев зае длъжността областен управител през май м.г., когато бе назначен от служебното правителство на Стефан Янев.
Ванина Вецина ще заеме позицията областен управител на област Монтана. Тя е инженер-геодезист и магистър по специалност "Европейска публична администрация", с дългогодишен опит като независим оценител и консултант в строителството, се посочва в съобщението на правителствената пресслужба. Тя бе втора в листата на "Продължаваме промяната" за града през ноември.


За областен управител на област Перник е назначен Кирил Стоев. Той е магистър по европейска интеграция. От 2005 г. работи в американска софтуерна и консултантска компания. През 2019 г. е бил кандидат за общински съветник в Радомир от Движение "България на гражданите".


В област Силистра областната управа ще поеме Катя Кръстева. Тя е завършила специалност "Начална училищна педагогика", с опит в училищното образование, от 2019 г. е кметски наместник - с. Ценович.


Правителството назначи Наско Василев за областен управител на област Стара Загора. Той е магистър по ветеринарна медицина. Притежава образователна и научна степен доктор и е професор в Тракийския университет - Стара Загора, където е заемал ръководните длъжности заместник-декан и заместник-ректор, съобщава правителствената пресслужба.


Владимир Йолов е назначен за областен управител на област Шумен. Той е магистър по финансов мениджмънт, доктор "Международни икономически отношения" с дългогодишен опит в частния сектор.


За областен управител на област Ямбол е назначен Васил Александров. Той е магистър "Международни икономически отношения" и "Финанси", с дългогодишен опит като кредитен инспектор в банка. От 2020 г. работи в община Ямбол, а от 2021 г. е заместник-кмет на общината.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK