"Дневник" търси репортери

"Дневник" търси репортери

© ДневникВ епохата на фалшивите новини и непроверени, но пък заразно разпространяващи се в социалните мрежи, твърдения надеждната информация на добрите стари качествени медии се оказа незаменима.


Това пролича особено силно по време на коронавирусната криза в последните две години по света. Работата на редакционните екипи расте с всеки ден, а читателите имат нужда от бърза, точна, проверена и детайлна информация на екрана на мобилния телефон или лаптопа, в електронната поща или в слушалките, където звучи подкаст.


Затова "Дневник" търси репортери, които умеят да откриват новините от България, да ги проверяват съвестно и да ги разказват прецизно, но и интересно. Хора, които разбират смисъла и ценностите на професията, знаят как да задават въпроси и не се отказват, докато не получат отговори.
От бъдещите членове на редакционния екип се очаква да уважават фактите, да са любопитни, наблюдателни, добре осведомени и да се ориентират бързо. Трябва да пишат грамотно и да се подготвят за всяко събитие, което ще отразяват независимо дали изглежда голямо или незначително.


Ако имат тези качества, ще се присъединят към екип не само на професионалисти, но и на добри колеги, в който постоянно да се усъвършенстват.


Общи изисквания към кандидатите:

  • да могат да създават или редактират текст до кратко и ясно съдържаниe
  • да пишат на книжовен български език
  • да могат да предават новина в 140 знака
  • английският език е задължителен, а всеки друг се оценява като предимство
  • интересът към заснемане на видео- и фоторепортажи е предимство
Можете да кандидатствате, като изпратите CV и мотивационно писмо на адрес [email protected] до 8 февруари 2022 г. вкл. Редакцията ще се свърже само с одобрените кандидати за интервю.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK