Полицията отново извика за разпит Владислав Горанов

Полицията отново извика за разпит Владислав Горанов

© Надежда Чипева, КапиталБившият финансов министър Владислав Горанов отново е разпитван в Главна дирекция "Национална полиция" заради случая с автомобила, с който се опита да напусне страната на 17 декември. Около 8:30 ч. той се появи пред полицията за разпита, като преди това се спря за кратко пред събралите се журналисти с уточнението, че те имат добра комуникация с МВР и не е редно да ги подминава за пореден път, при положение, че го чакат на минусови температури.


"До момента съм разпитван три пъти за лекия автомобил и един път по сигнал на БОЕЦ (за снимките с пачки и кюлчета от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов - бел. ред.). Аз не съм собственик, а ползвател на лекия автомобил. Тази тема е битова и не може да омаскари един бивш министър", каза Горанов, като уточни, че граничният полицай изрично му е казал да се върне обратно при опита му да премине пункта с въпросния автомобил.


Според него автомобилът "явно е клониран" и няма как да е регистриран, преди да е произведен, както заяви вчера вътрешният министър Бойко Рашков. По думите на Горанов това е документна измама, а от вносителя на колата знае, че превозното средство е регистрирано два пъти - първият път при внасянето му в страната, а втория - при вписването на Горанов като ползвател.
Миналата седмица Горанов бе викан на разпит заради проверка, след като на 17 декември мина през граничен пункт Калотина с автомобил БМВ X7 в посока Сърбия, а при граничната проверка се оказало, че колата, която управлява, е обявена за издирване. Тогава граничните власти казали на бившия министър, че има проблем с автомобила и да изчака по-детайлна проверка. Вместо това обаче Горанов направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната, като часове по-късно с друг автомобил той напуснал страната.


Горанов каза още, че е бил разпитван три пъти и заради твърденията на Васил Божков, че е давал подкупи на него, а той от своя страна ги е предавал на Бойко Борисов.


"В момента се прави нова проверка от МВР, която няма да добави стойност в разследването. Нови факти и обстоятелства няма как да бъдат добавени. Целта е Бойко Борисов да бъде спрян от медиите и да дава обяснения по теми, които отдавна са изяснени в публичното пространството. Трябва да се занимаваме със зрелища, хляб явно няма да има", допълни той, като уточни, че има логика това да е политическа атака.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK