Съдът остави в ареста двамата обвинени за убийство на жена в Русе

Съдът остави в ареста двамата обвинени за убийство на жена в Русе

© Анелия НиколоваОбвинените за убийството на 57-годишната Еранухи Пехливанян в Русе Михаил Михов и Гарабед Веринян остават постоянно в ареста, определи днес Окръжният съд в града. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано. Обвинението е за няколко престъпления - отвличане, грабеж и убийство.


Двамата мъже бяха задържани в сряда. 55-годишният Михаил Михов днес отказа да говори както с журналисти, така и пред съда. Другият обвиняем, 49-годишният Гарабед Веринян заяви, че дълбоко се разкайва за случилото се и твърди, че е бил заплашван от съучастника си и принуден да извърши престъплението, като прехвърля вината на Михов.


"Много съжалявам, от дъното на душата си съжалявам, че не успях да спася живота на госпожата. Просто нямах никаква възможност, той насочи оръжието срещу мене и ме заплаши, че ще ме убие там, на мястото, и после ще отиде вечерта вкъщи и ще убие сина ми и жена ми, и майка ми. Просто никаква физическа възможност нямах да предотвратя това злияние. Много съжалявам, искрени съболезнования към близките на госпожата", каза Веринян, цитиран от Нова телевизия.
Мъжете са заподозрени за отвличането, удушаването и разчленяването на тялото на Еранухи Пехливанян - собственичка на аптеки в града. По данни на разследващите на 11 януари жертвата била похитена от двамата мъже, които я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието й. Пехливанян често носила в себе си големи суми пари в брой.


Привечер на 11 януари тя излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите. Той поискал личната й карта, след което се качил в автомобила й, сложил й белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. По-късно жената била преместена от нейната в другата кола. Извършителите взели 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, където взели още 45 000 лв. в различни валути.


Отвели я в покрайнините на град Русе и там я убили, като според първоначалните данни тя е била удушена. На следващия ден разчленили тялото на жената и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от прокуратурата.


Според събраните доказателства двамата са си разделили парите и са имали намерение да продължат живота си с нова кола и без заеми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK