Променя се ръководството на болница "Лозенец"

Архивна снимка

© Георги Кожухаров

Архивна снимкаОт 19 януари 2022 г. са извършени промени в състава на Съвета на директорите на болница "Лозенец", като за нови членове са определени Христо Стоянов и Станимир Михайлов. Новият борде е назначен за срок до провеждането на конкурс, по реда на Закона на публичните предприятия, се уточнява в съобщение на Министерството на здравеопазването.


Стоянов е избран от Съвета на директорите за изпълнителен директор на лечебното заведение. До настоящия момент той е заемал длъжността началник на спешно отделение и заместник-директор по медицинската дейност в болницата.


Станимир Михайлов е независим член и председател на Съвета на директорите. По образование е финансист. Притежава дългогодишен опит във финансови институции.
Представител на държавата е магистър-фармацевт Орлин Недев. Той е държавен експерт в Министерството на здравеопазването.


Досегашното ръководство на известната като правителствена болница беше назначено от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, но членовете на Съвета на директорите бяха в конфликт както едни с други, така и със самия Кацаров. Още с встъпването си в длъжност здравният министър Асена Сербезова спря започнатата от Кацарвов процедура по сливане на болницата със Специализираната детска болница "Проф. Иван Митев".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK