Кирил Петков създаде четири работни групи за сътрудничество със Северна Македония

Кадър от посещението на Кирил Петков в Северна Македония

© Правителствена пресслужба

Кадър от посещението на Кирил Петков в Северна МакедонияНяколко дни след посещението на Кирил Петков в Северна Македония премиерът издаде заповед, с която обяви създаването на четири междуведомствени работни групи за сътрудничество. Съпредседателите на всяка една от работните групи ще трябва да председателстват заседанията на съответната група на ротационен принцип по компетентност в съответствие с темите от дневния ред, уточняват от Министерския съвет.


Първата група обхваща две области. Едната е икономика, а другата - търговия и иновации. Съпредседатели на групата са министърът на икономиката Корнелия Нинова, министърът на финансите Асен Василев и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. За членове на работната група са определени представители на Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на иновациите и растежа, Министерството на земеделието, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.


Втората група ще работи в областите инфраструктура, транспорт и свързаност. заместник министър-председателят по регионалното развитие и благоустройството. Съпредседатели ще ѝ бъдат министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и министърът на енергетиката Александър Николов. За членове на работната група са определени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, Министерството на енергетиката, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.
Създадената междуведомствена работна група в областите европейско сътрудничество - зелен преход и дигитална трансформация, и върховенство на закона има за съпредседатели министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова и министърът на правосъдието Надежда Йорданова. Като членове в работната група участват представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на правосъдието, Министерството на електронното управление, Министерството на външните работи и на администрацията на Министерския съвет.


Четвъртата междуведомствена група е в областите култура, наука и образование и младеж. Съпредседатели са министърът на образованието и науката Николай Денков, министърът на културата Атанас Атанасов, министърът на туризма Христо Проданов и министърът на младежта и спорта Радостин Василев. За членове на работната група са определени представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта и на администрацията на Министерския съвет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK