Кратки новини

Кратки новини

© Юлия ЛазароваКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Голям хотелски комплекс горя в Банско

Снимка: архив

© Лина Кривошиева

Снимка: архив


Покривът на един от най-големите хотелски комплекси в Банско горя за кратко днес. Сигналът за пожара е подаден около 12 ч. На място са пристигнали противопожарни екипи от Разлог и Банско.


Всички гости и персоналът са евакуирани от сградата на хотела. Няма пострадали, а пожарът вече е погасен.


По информация на БНР хотелът е собственост на вицепрезидента на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев.

Михаил Миков вече не се чувствал член на БСП, призова за нова лява партия

Кратки новини

© Юлия Лазарова


Бившият председател на парламента и бивш лидер на БСП Михаил Миков обяви, че вече не се чувства член на партията. Той ръководи политическата сила от 2014 до 2016 г., а след него поста бе зает от настоящия лидер Корнелия Нинова.


Пред БНР той заяви, че след вчерашния конгрес на партията много членове на БСП са констатирали, че вече не са членове на "левицата". Той бил сред тях, а причина за думите му беше решението на конгреса да не приеме оставката на Корнелия Нинова.


"БСП очевидно няма спирачки и е тръгнала в низходяща тенденция, която ще намалява все повече общественото влияние. Има обществена нужда от нова лява партия. Вероятно ще има и процес на фрагментация на лявото. Тези разговори трябва да започнат, защото днес лявото не е представено нито парламентарно, нито като обществена дискусия", добави Миков.

Приходната агенция установи липсата на близо 340 млн. лв. в касите на над 600 фирми

Кратки новини

© Юлия Лазарова


Националната агенция за приходите (НАП) провери над 1500 фирми за нелогично високи касови наличности. При близо 600 дружества проверките на място продължават и в момента, като наличните в касите средства се преброяват, описват се всички купюри и се сравняват с посочените в счетоводството, уточниха от приходната агенция.


Към момента на проверките над 1020 фирми са декларирали изплатен дивидент на стойност близо 725 млн. лв., а 277 дружества са заявили своето намерение да го разпределят. При 609 от дружествата проверяващите са установили несъответствие за повече от 337.6 млн. лв.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK