От днес е в обращение монета "100 години от рождението на Стоянка Мутафова"

гърба на монетата

гърба на монетатаОт днес Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова" от серията "Български творци".


Цената на монетата е 30 лева.


Монетата ще се продава в Българската народна банка - на две каси на пл. "Княз Александър I" №1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. "Михаил Тенев" №10, както и в офиси и клонове на "Банка ДСК" АД, "Първа инвестиционна банка" АД, "Райфайзенбанк (България)" EАД и "Тексим банк" АД.
В периода от 24 до 26 януари 2022 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да купи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което тя ще се продава без ограничения.


лицевата страна на монетата

лицевата страна на монетата


Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета "100 години от рождението на Стоянка Мутафова", емисия 2022 г.


Стоянка Мутафова: Добър вечер, столетие мое!
С код 10Dnevnik получавате поне 10% отстъпка
Купете

Художественият проект е на Елена Тодорова и Тодор Тодоров. Тиражът е 4 хил.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK