"Замръзнало кралство": снежни преспи в бърз влак на БДЖ

"Замръзнало кралство": снежни преспи в бърз влак на БДЖ

© БДЖПътникът Петър Паскалев засне кадри със снегонавявания при минусови температури във вагон от бързия влак от Варна за София.


По думите му пред Би Ти Ви това се е получило заради стари вагони и уплътнения. "Всичко е толкова старо, че няма как да не се получи това", добави той.


На въпрос как са реагирали хората, пътували в този "влак на ужасите", Паскалев отбеляза, че хората са се примирили, никой не очаквал нищо да стане, чакал влакът да пристигне и да отиде на работа, докато мръзне.
Константин Азов, управител на БДЖ "Пътнически превози", каза, че вагонът би следвало още на гара Горна Оряховица да бъде изваден от състава на влака.


"Още след Синдел - 30 минути след Варна, е констатирано спиране на отоплението във вагона, докладвано е на дежурните диспечери и са преместени хората. В Горна Оряховица не е предприето премахването на вагона с една-единствена цел според колегите - да дойде в София и да се прегледа обстойно в най-голямото депо за ремонт на вагони - "Надежда", обясни Азов.


Той увери, че виновните щели да бъдат наказани по вътрешните правила на държавния жп превозвач.


"Вагонът е произведен в началото на 70-те години в Германия, поне веднъж в зимния сезон ремонтираме по един такъв вагон", обясни още Константин Азов.


Той припомни, че инвестиции в БДЖ липсват, но последните години се правят доста ремонти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK