Цацаров обяви, че срещу Рашков има проверка за недекларирани имоти и влогове

Бойко Рашков, министър на вътрешните работи

© Надежда Чипева

Бойко Рашков, министър на вътрешните работиПредседателят на антикорупционната комисия в оставка Сотир Цацаров обяви, че срещу вътрешния министър Бойко Рашков има проверка в комисията заради недекларирани имоти и средства по влогове.


Това стана по време на изслушването на Цацаров в парламентарната комисия по противодействие на корупцията и след въпрос от Анна Александрова от ГЕРБ.


Гледайте изслушването на живо - тук
Какви са мотивите за оставката на Цацаров - тук
"Проверка има, която касае няколко поредни недеклариране на обстоятелства, имало е непосочване в декларацията на всички влогове, имало е информация за налични средства по влогове, която не е фигурирала в декларацията, след това във финална декларациям не са били отразени притежавани недвижими имоти, след това има декларация със закъснение", заяви Цацаров, без да посочва никаква конкретика.


В началото на юни, след като Рашков изнесе информация, че прокуратурата бездейства по проверки за имущественото състояние на магистрати и политици, срещу него започна атака за имотното му състояние в жълти медии. Реакции имаше и от депутати от ГЕРБ, които питаха как Рашков се е сдобил с конкретни имоти. Тогавашният финансов министър Асен Василев, който сега е лидер на "Продължаваме промяната", заяви, че ако има сигнал за несъответствие между доходи и имотно състояние на вътрешния министър, проверка ще бъде направена на всеки сигнал. Няма официална информация дали има такъв сигнал и от кого.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK