Нова трамвайна линия №27 ще има в София

Нова трамвайна линия №27 ще има в София

© Надежда ЧипеваНова трамвайна линия №27 и една автобусна - №68, ще бъдат разкрити в София, реши Столичният общински съвет. Идеята е да се създадат оптимални връзки и координация между различните видове градски транспорт, се посочва в мотивите на вносителите от ГЕРБ, ВМРО и зам.-кмета по транспорта Кристиян Кръстев. Със същата цел ще се променят и маршрутите на някои трамвайни и автобусни линии


Новата автобусна линия № 68 ще е с маршрут от спирка "Зоопарка", ул."Сребърна", бул. "Черни връх", кв. Драгалевци, кв. Симеоново до крайна спирка за автобусна линия № 67 при ул. ..Витошки езера". Интервалът на движение ще е 30 минути.


Ще има ускорени разписания за автобусните линии № 69 (НСБАЛ по онкология - м. Царева махала) и № 70 (НСБАЛ по онкология - с. Плана) при запазени експлоатационни показатели и подобрен интервал на движение с постигнато ускорение до 6 минути в предпразник/празник.
Създава се нова трамвайна линия № 27 със същия маршрут на трамвайна линия № 7 от ж.к. "Манастирски ливади" до площад "Македония", надясно по ул. "Алабин", наляво по бул. "Витоша", направо по бул. "Кн. Мария Луиза" до надлез "Надежда".


Трамвайна линия № 7 запазва маршрута си от ж.к. "Манастирски ливади" до метростанция "Хан Кубрат" като разликата с новата линия №27 е, че преминава по бул. "Христо Ботев".


Ново разписание ще има автобусна линия №98, а автобусите №113 се обединяват в линия №314 с промени в маршрута и в разписанието.


Трамвайна линия № 1 след края на ремонтните дейности за създаване на нови транспортни връзки на жителите от ж.к. Иван Вазов" ще се промени маршрута на линията като от ж.к. "Иван Вазов" до площад "Македония", надясно по ул."Алабин", наляво по бул. "Витоша", направо по бул. "Княгиня Мария Луиза" до Централна автогара с преминаване еднопосочно по ул. "Струга"и обратно по маршрута си. Запазват се интервалите на движение по линията.


Трамвайна линия № 6: Като единствена в момента транспортна връзка на жителите в ж.к. "Иван Вазов" с централната градска част и важна функция в кварталите "Обеля" и "Надежда", да се внедри разписание през деня с интервали от 14-15 минути, при сегашни 20 минути.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK