МВР внесе в прокуратурата предложение за обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова

Бойко Борисов беше освободен от ареста на 18 март, след като прекара близо 24 часа в Главна дирекция "Национална полиция".

© Георги Кожухаров

Бойко Борисов беше освободен от ареста на 18 март, след като прекара близо 24 часа в Главна дирекция "Национална полиция".МВР внесе в прокуратурата проектите на постановления за повдигане на обвинение на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. В петък (18 март) прокуратурата съобщи, че такива постановления не са внесени, а час по-късно министърът на вътрешните работи Бойко Рашков показа в Министерския съвет техни копия и заяви обратното - че те са приложени към материалите от разследването. С тези три документа се предлага повдигане на обвинение за изнудване и задържане за срок от 72 часа с постановление на прокуратурата за бившия премиер Борисов, бившия финансов министър Горанов и пиарката Арнаудова.


Днес говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова потвърди, че документите са внесени, но добави, че нямат подпис и име на разследващ полицай, но имат поставени регистрационни номера, съобщи БТА. В папката към тях се съдържат и три броя разпити на Борисов, Горанов и Арнаудова като свидетели.


В петък от МВР посочиха, че постановленията за повдигане на обвинения са изпратени от Главна дирекция "Национална полиция" с придружително писмо, което е с подпис и печат. Днес от МВР посочиха, че няма да разясняват повече нормите на Наказателно-процесуалния кодекс на прокуратурата. Тя като орган по надзор за законност би могла да отстрани всяка допусната грешка, ако има такава, посочиха от полицията. От МВР уточняват и че постановлението за повдигане на обвинение се подписва от наблюдаващия прокурор, а за улеснение на прокурорите разследващите полицаи са изготвили и входирали проекти, без подпис, за да може прокурорът само да ги разпише.


Хронологията на събитията от 17 март и арестът на Борисов - четете тук
Всичко по-важно за арестите, разследването и коментарите от 18 март - четете тук

Какво предстои след разследването - четете тук
Кои са разследванията, свързани с Бойко Борисов - четете тук
Кога се прилагат действия по неотложност - четете тук
Кога и за какво бяха разпитвани Менда Стоянова, Горанов и Борисов - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK