Oрганизатор на шествие в подкрепа на Украйна: Трябва да сме нащрек проруски партии да не диктуват решенията

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1944 Весело

  Този британец перфектно и хумористично изразява чувствата ми относно цялата ситуация : https://www.youtube.com/watch?v=3dHBPBNGg5c

  За жалост е на английски, но които не знае език в 2022г....

 2. 2 Профил на Georgi Kanev
  Georgi Kanev
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Трябва да се внимава и на самото шествие от провокации на про-путинските партии.
  Копейкин мисля че няма да го пропусне.

 3. 3 Профил на Васил Пенчев
  Васил Пенчев
  Рейтинг: 646 Неутрално
 4. 4 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  Най-накрая!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Българите проявяват изненадваща съпричастност с украинците - изненадваща, защото сякаш бяхме оеснафени и овпутени. Правителството е длъжник на българския народ и трябва да покаже повече готовност да помага, в това число с оръжие. Успех на шествието, там сме!

 6. 6 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  Проруските партии имат у нас квалифицирано мнозинство.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 7. 7 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Е те повечето партии в България са проруски:
  БСП - ясно
  ГЕРБ - патоците и енергийната зависимост
  ДПС - нали помните защо се пръкна ДОСТ
  Възраждане - ясно
  ИТН - ГЕРБ2
  ПП - Радеви вълнения - тези още се опитват да се конфигурират като евроатлантици. Дано успеят.

 8. 8 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 1541 Неутрално

  Там сме,
  Слава на Украйна!

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 9. 9 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1698 Неутрално

  Прекрасно. Дано да се включат повече хора.

 10. 10 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 436 Неутрално

  Ние правим нужното, заедно с ЕС за да спрем войната. И даваме сигурност и приют на десетки хиляди бежанци. Обаче правим това по наша воля и в съответствие с нашите разбирания! Ако подобна кокошка не разбира, че е на гости тук, не е зле да бъде върната обратно в родината си.

 11. 11 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1355 Любопитно

  "Приятели, време е и България да излезе на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна!".

  Кое и е суверенното на Украйна?

 12. 12 Профил на Kremena Apostolova
  Kremena Apostolova
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Българите проявяват изненадваща съпричастност с украинците - изненадваща, защото сякаш бяхме оеснафени и овпутени. Правителството е длъжник на българския народ и трябва да покаже повече готовност да помага, в това число с оръжие. Успех на шествието, там сме!
  —цитат от коментар 5 на spiegel


  В това число с оръжие???
  Вие успявате ли извън пропагандата да проумеете какво означава подобен акт за "мъънинка" България....

 13. 13 Профил на Kremena Apostolova
  Kremena Apostolova
  Рейтинг: 481 Неутрално

  "Приятели, време е и България да излезе на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна!".Кое и е суверенното на Украйна?
  —цитат от коментар 11 на Virgin


  Е па ти....само няколко милиарда евро дарени от ЕС в рамките на няколко години. Маскирани като "помощ".
  Както помагаха и все още на затъналата до гуша в дългов Гърция.
  Безплатен обяд няма.

 14. 14 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  До коментар [#12] от "Kremena Apostolova":

  Би означавало, че България се отървала от зависимостта и страха си от Лудото кремълско джудже, от влиянието на путлеристката пета колона у нас, от пъзливостта на държавниците си и е прогледнала за заплахата за света, която за пореден път идва от Тюрмата на народите.

 15. 15 Профил на detenacarevicata
  detenacarevicata
  Рейтинг: 97 Неутрално

  До коментар [#12] от "Kremena Apostolova":

  Хайде спрете с измислиците. Албания да не е по-голяма от България държава? И въпреки, че ги имаме за по-изостанали, те взеха по-европейска и смислена позиция от нас. Това е срам за целия български народ. Не може да си на страната на брутален агресор, на страната на злото и страданието на един цял народ. Не е нормално разберете го. Забравете, кой кого харесвал и на кой се възхищавал. Просто не е човешко.

 16. 16 Профил на yanakiev6
  yanakiev6
  Рейтинг: 175 Неутрално

  [quote#13:"Kremena Apostolova"][/quote]

  Ти за план Маршал да си чувала? Това ще се случи и в Украйна. А московските братушки ще живеят на купони доста години

 17. 17 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 943 Неутрално

  Моята позиция е: Хуманиратна помощ и помощ за бежанците - ДА, изпращане на оръжия, муниции и войници - НЕ.
  Който иска да се изпращат оръжия за удължаване на конфликта и за повече жертви сам да взема пушка и бомба на рамо и да отива да се погубва в тази война.

 18. 18 Профил на Kremena Apostolova
  Kremena Apostolova
  Рейтинг: 481 Неутрално

  До коментар [#12] от "Kremena Apostolova":Хайде спрете с измислиците. Албания да не е по-голяма от България държава? И въпреки, че ги имаме за по-изостанали, те взеха по-европейска и смислена позиция от нас. Това е срам за целия български народ. Не може да си на страната на брутален агресор, на страната на злото и страданието на един цял народ. Не е нормално разберете го. Забравете, кой кого харесвал и на кой се възхищавал. Просто не е човешко.
  —цитат от коментар 15 на detenacarevicata


  Слезте в реалността. Все още тук не се появява новината за решението/изискване на Русия доставките на газ да се заплащат само в рубли.
  https://www.krone.at/2662843 #comment-list
  И нека да разграничим подкрепата за страдащото цивилно население в Украйна, от адски неадвкватната политика на ЕС спрямо Русия.
  Има разлика да не одобряваш военни действия и да си против да изнасяш финансовата тежест от подобна политика.
  Днес, Путин обяви мат в два хода.
  А вие си демонстрирайте и да се радвме , че зимата отмина. Но е ясно, че ЕС няма дълго да издържи на подобен натиск.
  Да плаща с рубли???

 19. 19 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#5] от "spiegel":

  Там на всички, които искат да се изпраща оръжие директно ще им дават по една пушка и бомба и билет за Украйна. Война има за всички, които я искат. САЩ имат изгода този конфликт да се проточи колкото се може по-дълго и под прикритието на НАТО събират оръжие и го изпращат там, за да се трепат хората колкото се може повече. Важното е врага на САЩ - Русия да отслабва. Няма значение, че става за сметка на украинците. Те са бунаци, че вземат оръжието и продължават да стрелят.

 20. 20 Профил на МИР
  МИР
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Речч на Дълес след ВСВ и последвалия план Ран-Ът :

  ние ще хвърлим всички сили, всичкото си злато, цялата материална сила за измамване и оглупяване на хората! Човешкият мозък, съзнанието са приспособени към промяна. Посявайки в СССР хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици... наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод след епизод ще се разиграва грандиозната по своя мащаб трагедия на гибелта на най-непокорния на Земята народ - руския, на окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание. От литературата и изкуството им ние например постепенно ще изтръгваме тяхната социална същност, ще отчуждим творците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, кината, пресата - всичко ще изобразява и прославя най-низките човешки усещания, чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените творци, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма, предателството - с една дума, всякаква безнравственост. В управлението на държавата ще създадем хаос и безпорядък. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за своеволието на чиновниците, рушветчийството, безпринципност и мотаене - всичко, което води до онова, което им скимне да правят. Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат въздигнати до добродетел...честност порядъчността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелици от миналото... Простащина и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх един от друг, и нахалството, безсрамието, предателството, национализмът и враждебността между народите и най-вече враждебността и омразата към руския народ - всичко това ние ловко и незабелязано ще култивираме и всичко това ще разцъфне с кичести цветове. Сега малцина, много малко хора ще се досещат или даже ще разбират какво става... Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгваме духовните корени на болшевизма, ще опошляваме, ще унищожаваме корените на народната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикаме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се залавяме с хората още от детските и юношеските им години. Главният ни залог ще бъде на младежта, ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето така ние ще направим. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".

 21. 21 Профил на dem31646735
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Kremena Apostolova
  Kremena Apostolova
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Моята позиция е: Хуманиратна помощ и помощ за бежанците - ДА, изпращане на оръжия, муниции и войници - НЕ.Който иска да се изпращат оръжия за удължаване на конфликта и за повече жертви сам да взема пушка и бомба на рамо и да отива да се погубва в тази война.
  —цитат от коментар 17 на Симо


  +++

  В десетката.

 23. 23 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1944 Весело

  До коментар [#17] от "Симо":

  Хората не си задават въпроса... Победа ли е, ако да кажем успеят да отблъснат врага, но с цената на цялата си инфраструктура и 90% от младите ?

  Една държава е нейния народ все пак.. Пак давам еврейте за пример.. Които по времето на римската империя се провикаха " БОГ Е С НАС„ НАПРЕД !!!", бяха почти напълно унищожени от римската армия, но в крайна сметка са я надживели и днес имат собствена държава отново..

  Искам да кажа, че с емоции само не се печелят войни, трябва и студена хладнокръвна логична и прагматична мисъл :)) Пууу ако войните се печелеха с чувства.. Всеки един да сложа от вас ще изпепели Путин с 10 хиляди пъти по силна енергия от тази на ядрото в слънцето :))

  Уви трябва да се мисли, че тая държава, все пак трябва да има нужните хора да я изградят наново..

 24. 24 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5072 Неутрално

  До коментар [#10] от "ivanpopov":

  Объркал си статията нещо!

 25. 25 Профил на dem31646735
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Kalinka Kalinka
  Kalinka Kalinka
  Рейтинг: 15 Неутрално

  До коментар [#19] от "Симо":

  Хайде давай на кой адрес да дойда,за да ги получа.

 27. 27 Профил на vassilun
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 28. 28 Профил на fzj53311090
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#23] от "Ramon Asvalda":

  Хич не си го задават този въпрос. А в много медии (включително Дневник) постоянно се пускат статии от някакви си "авторитети", които постоянно призовават, не за преговори и мир, а за изпращане на оръжия и удължаване на конфликта. Лошото е, че този конфликт може да прерасне в трета световна война. Като тъпите европейци изтъпеят толкова колкото украинците и се хукнат да се бият в тази война цяла Европа ще пламне. После ще останат САЩ и Китай и една дупка по средата. Ама кой да мисли, че МИР-а е важен, а той се постига с преговори, не с изпращане на още и още и още оръжия.

 30. 30 Профил на Красен кралев
  Красен кралев
  Рейтинг: 5 Неутрално

  "По никакъв повод България не трябва да предоставя каквото и да е въоръжение на Украйна, защото пожар не се гаси, като му наливаме бензин".

  Това мнение изказа пред БНР ген. Димитър Шивиков, бивш командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, командир на батальон по време на мисията в Ирак, национален командир на 18-ия български контингент в Афганистан.

 31. 31 Профил на dem31646735
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#26] от "Kalinka Kalinka":

  Иди на шествието и питай за чуждестранния легион. Там дават пушки, бомби и билети. След като се навоюваш с орките, отиваш в рая и там те чакат 40 девици.

 33. 33 Профил на dem31646735
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на yanakiev6
  yanakiev6
  Рейтинг: 175 Неутрално  "По никакъв повод България не трябва да предоставя каквото и да е въоръжение на Украйна, защото пожар не се гаси, като му наливаме бензин". Това мнение изказа пред БНР ген. Димитър Шивиков, бивш командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, командир на батальон по време на мисията в Ирак, национален командир на 18-ия български контингент в Афганистан.
  —цитат от коментар 30 на Красен кралев


  Шивиков да поиска тогава разоръжаване на Русия, след като е такъв дървен философ. Много интересно, ако България попадне в ситуацията на Украйна, тоя дебил дали ще настоява други държави да не ни доставят оръжие

 35. 35 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Троловете се активираха. Пазете си силиците, тролове, тролчици и тролченца, защото в неделя ще има и друга голяма проява в подкрепа на Украйна. България е с Украйна, а не с ненормалника в бункера. Слава Украине!

 36. 36 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 765 Неутрално

  Васко Кръпката


  Срамувам от някои наши сънародници, които надминаха Бай Ганьо и мутрите

  Учудих се, че още има колеги, които ги е страх да участват на концерта ми в подкрепа на Украйна, казва пред Faktor.bg известният рок музикант

  Интервю на Васко Василев

  - Васко, на 27-и март, в неделя, организираш концерт в центъра на София в подкрепа на украинците, кои други групи и изпълнители ще участват?

  - Идеята е да покажем, че сме от цивилизованата страна и че тези, които са безсърдечни и подкрепят войната, агресията и умеят да се набиват на очи, не са толкова много и не трябва да представляват днешна България. Тя е на интелигентните и свободомислещите хора, които са против каквото и да било анексиране, както и срещу бомбардирането на цивилни сгради, детски градини и болници. Концертът е под наслов „Музиканти за Украйна, против войната“. Ще участват групите Blues traffic, „No more many more”, „Джендема“, очаква се и Стефан Вълдобрев да дойде, но не е сигурен все още. Иван Лечев и Валди Тотев ще бъдат пред храм паметника „Александър Невски“ също, двама украински музиканти и други. Ще има и украински деца, които ще пеят. Сега е време разделно не знаем кой е против войната и кой желае да се случват подобни отвратителни неща...........
  https://faktor.bg/bg/articles/vasko-krapkata-1-3

 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3594 Неутрално

  "Приятели, време е и България да излезе на голямо шествие в подкрепа на суверенна Украйна!".Кое и е суверенното на Украйна?
  —цитат от коментар 11 на Virgin


  Да речем, Украйна е сред петдесет и петте страни-учредители на ООН през 1945г. Това достатъчно "суверенно" ли е? М?

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 38. 38 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#35] от "spiegel":

  Нито ще подкрепям тия бунаци украинците дето им слагат чужди оръжия в ръцете да ходят да си трошат държавата, нито ще подкрепям онзи ненормалник в бункера, който ги нападна. Нито пък запада, който успя да ги скара. Българите трябва да сме неутрални и да си гледаме нашия интерес. Сега е момента да се завърши интерконектора с Гърция, за да имаме алтернативно трасе за доставки на газ, а не да зависим само от стареца в бункера.

 39. 39 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4532 Неутрално

  До коментар [#34] от "yanakiev6":
  "Шивиков да поиска тогава разоръжаване на Русия, след като е такъв дървен философ. Много интересно, ако България попадне в ситуацията на Украйна, тоя дебил дали ще настоява други държави да не ни доставят оръжие"

  Ако България попадне в ситуацията на Украйна този Шиваров ще развее бялото знаме и ще отиде да посреща трикратните "асвабадители"на България с хляб и сол.

 40. 40 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1030 Весело

  Мда, вътрешният враг или врагът с партиен билет..Каката очевидно я тресе здраво менталността от ено друго време...С интерес чакам да видя колко човека ще идат на шествието..

  Глупостта у някои е безмилостна като Съдбата!
 41. 41 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 1161 Неутрално

  До коментар [#5] от "spiegel":САЩ имат изгода този конфликт да се проточи колкото се може по-дълго и под прикритието на НАТО събират оръжие и го изпращат там, за да се трепат хората колкото се може повече. Важното е врага на САЩ - Русия да отслабва. Няма значение, че става за сметка на украинците. Те са бунаци, че вземат оръжието и продължават да стрелят.
  —цитат от коментар 19 на Симо


  Като гледам и Русия не бърза да приключва конфликта - явно и те работят за американския интерес. :-))

 42. 42 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#41] от "ruse_island":

  Те си работят за интереса на рускоговорящи хора, които са им поискали помощ. А този интерес е: автономия за Донбас и Луганцк и да им признаят Крим. Ама май се опитаха да лапнат по-голяма хапка, отколкото могат. А запада иска да свали Путин като за целта дава оръжия на украинците да си трошат държавата и да омаломощяват руската армия. После ще влязат там да завладяват. Ще "изградаят" наново Украйна като ги заробят със заеми. За запада, особно пък за САЩ е важно да има война, която да потроши цялата държава.

 43. 43 Профил на shipka.1877
  shipka.1877
  Рейтинг: 162 Неутрално

  Да речем, Украйна е сред петдесет и петте страни-учредители на ООН през 1945г. Това достатъчно "суверенно" ли е? М?
  —цитат от коментар 37 на Николай Колев


  Говориш за УССР.
  Част от СССР. Суверенна ли е била?
  А сега доколко е суверенна?
  САЩ я използваха в играта си срещу Русия и украинския елит се хвана на въдицата.

 44. 44 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  До коментар [#43] от "shipka.1877":

  Разбира се, украинският елит е виновен. Хванаха се на въдицата и заради тях разрушиха половината страна. Кремълският вожд няма вина, предизвикаха го и той отговори, нали?

 45. 45 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4532 Неутрално

  До коментар [#43] от "shipka.1877":
  "Говориш за УССР.
  Част от СССР. Суверенна ли е била?"

  Тогава не е била суверенна , както и НРБ не беше суверенна. Безродници като теб безуспешно се опитаха да направят България БССР. Затова младите руснаци са останали с впечатлението , че България е била официална 16-та съветска република. Всъщност на практика неофициално бяхме 16-та република на СССР.

 46. 46 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  До коментар [#43] от "shipka.1877":"Говориш за УССР.Част от СССР. Суверенна ли е била?"Тогава не е била суверенна , както и НРБ не беше суверенна. Безродници като теб безуспешно се опитаха да направят България БССР. Затова младите руснаци са останали с впечатлението , че България е била официална 16-та съветска република. Всъщност на практика неофициално бяхме 16-та република на СССР.
  —цитат от коментар 45 на tacheaux

  Не сме били БССР, но пък такива като теб с удоволствие ще ни превърнат в 51-я американски щат (или по-скоро територия на САЩ като Гуам, Пуерто Рико или Северните Мариански острови).
  Миналата седмица някакъв идиот от вашата агитка се радваше, че американците са ни взели парите за изтребителите, но не било редно да ни ги доставят.

 47. 47 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2626 Неутрално


  "- Без да разбирам от геополитика и като гражданин, който подкрепя сегашното правителство, бих искала то да има по-адекватна и навременна позиция в подкрепа на Украйна, което все още може да се случи."

  Тъз пък щом не разбира от геополитика, що не си стои в кухнята?

  Judjuk
 48. 48 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#11] от "Virgin":

  Същото, което и на Русия.

  🇧🇬🇺🇦
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK