Премиерът: Руски шпиони са работили срещу разбирателството между България и Северна Македония

Премиерът: Руски шпиони са работили срещу разбирателството между България и Северна Македония

© Юлия ЛазароваРазследваме доста голяма агентурна диаспора руска в България. Виждаме, че работят по много различни интереси. Докладвано ми е, че има агенти, работили срещу разбирателството между България и Северна Македония, каза днес пред журналисти в Петрич премиерът Кирил Петков.


В отговор на въпрос, той обясни, че не знае дали акцията на прокуратурата в ДАНС, която върви в момента, има нещо общо с тази агентурна мрежа.


"Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани. Някой се опитва да подменя българския интерес", каза още по темата Петков.
Попитан дали ще се яви на разпит в прокуратурата в понеделник, каквито информации вече има, премиерът посочи, че спазва законите и ако го изискат за разпит, с удоволствие ще отиде. Петков повтори тезата си, че прокуратурата е организация, която работи срещу интересите на народа.


В отговор на въпрос премиерът посочи, че основните проблеми на производителите на зеленчуци в Петричко са цената на газа, който се ползва в оранжериите, твърде многото прекупвачи по пътя на зеленчуци до пазара и цените на торовете. "Ще направя директна среща с Министерството на земеделието по тези проблеми", подчерта Кирил Петков.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK