Транспортният министър е против предложението за по-ниска максимална скорост на магистралите

Николай Събев

© Велко Ангелов

Николай СъбевМинистърът на транспорта Николай Събев не остана доволен от предложените вчера от Министерството на вътрешните работи (МВР) промени в Закона за движение по пътищата. Пред журналисти в Пловдив, цитиран от Би Ти Ви, той заяви, че трябва да се работи върху безопасността и изграждането на по-сериозни пътища, отколкото да се ограничават хората.


МВР предлага намаляване на максималната допустима скорост по магистралите от 140 км/ч на 130 км/ч, както и двойно и дори тройно по-солени глоби за системни тежки нарушения. При някои случаи глобите се увеличават и при първо нарушение. Повече за предложените промени в закона четете тук.


"Ще защитавам позицията пътищата да станат все по-сигурни и по-безопасни. Защото от гледна точка логистика за България е много по-ценно вие да можете да осъществявате придвижването си за все по-кратко време. Защото това е свързано с мобилността, а мобилността е приоритет на Европейската комисия и тя е свързана пряко с жизнения стандарт на човек", добави Събев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK