Стефан Тафров: България е проядена от руска агентура

Стефан Тафров: България е проядена от руска агентура

© Велко АнгеловБългария е дълбоко проядена от руската агентура и това става все по-ясно. Това коментира пред "Дарик радио" Стефан Тафров, който е експерт по международни отношения и член на Националния съвет на "Да България", като допълни, че тази агентура се водела от руски център, който се намира в България.


"Имат 112 дипломати в София, ние - 7 пъти по-малко в Москва. Време е да бъде намален този състав. Те с какво се занимават - с ръководенето на тази агентура", подчерта той.


Тафров обясни и защо България, която стриктно изпълняваше договора си с "Газпром", отхвърли опита му за шантаж. "Ние пак плащаме газа в долари, но те искат да го смятат за платен, едва когато бъде обърнат в рубли, по незнаен за нас курс. Освен това ние плащаме предварително за всеки месец. Т.е. не може да сме сигурни, че като внесем определено количество валута, ще се смята за платено", отбеляза още бившият посланик на България в ООН.
Депутатът в предишното 46-о Народно събрание е убеден, че България ще изчисти временните смущения на своя международен образ. "Очакваме на 4 май парламентът да гласува "за" отдавна внесеното от "Демократична България" предложение за оказване на военно-техническа помощ на Украйна", каза Тафров и посочи, че за него позицията на БСП не е изненада, но той на тяхно място много би се притеснил партията му да се окаже сама в компанията на "Възраждане". Той отбеляза още по темата, че не вярва на българските социологически допитвания за случващото се в Украйна.


"Ние от "Демократична България" искаме силна България в Европа. За да бъде такава, тя трябва да е заедно със съюзниците си, а не да възпроизвежда стереотипа за руския троянски кон в Европа. Колебливото ни поведение не ни помага да решим и своите важни проблеми в ЕС - влизането в Шенген и в еврозоната", изтъкна Стефан Тафров и увери, че правителството започвало да работи все по-добре.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK