Над 80% от данъчните декларации за 2021 г. са подадени онлайн

Над 80% от данъчните декларации за 2021 г. са подадени онлайн

© Юлия ЛазароваБлизо 676 000 души са подали данъчните си декларации пред Националната агенция за приходите (НАП) и са платили данък върху доходите, различни от тези по трудов договор, за почти 257 млн. лв. до полунощ на 3 май, когато приключи кампанията за събирането на данъците за доходите на физическите лица през 2021 г., уточниха от НАП.


Над 82% от декларациите за доходите са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 70% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.


В случай на допуснати неточности в декларираните данни до 30 септември 2022 г. данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.


Приходната агенция отчита завишен брой на подадените декларации, което до голяма степен се дължало на многократно по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK