Спецполицаи разкриха нелегален цех за цигари в Ботевград

Спецполицаи разкриха нелегален цех за цигари в Ботевград

© МВРПроизводствено хале, в което е осъществяван пълен цикъл на производство на нелегални цигари, е разкрит при операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", съобщи пресцентърът на МВР. Открити са суровина, машини за производство на цигари, както и опаковъчни машини.


Според първоначалните оценки производственият капацитет на машините е около 100 мастербокса на ден, съобщи заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Явор Серафимов. Той смята, че готовата продукция е подготвена за реализиране на нелегалния пазар предимно в страни от ЕС.


С полицейска заповед за срок до 24 часа е задържан предполагаемият организатор и логистик на незаконната дейност. Разкритата фабрика е извършвала завършен цикъл от обработката на тютюна до производството на цигари, с обособени различни помещения - за съхранение на готова продукция, на материалите, за обработката на тютюна, помещение с напълно оборудвана поточна линия за производство на цигари, както и жилищни помещения - за спане, баня, кухня, така че да не се налага работниците да напускат територията на фабриката. В процес на изясняване е колко дълго е работила фабриката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK