Мотористите искат максималната им скорост по магистралите да е равна с тази на колите

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на anonymous
  anonymous
  Рейтинг: 1583 Неутрално

  Защо пък не? Донорите на органи са кът.

 2. 2 Профил на Vasil Damqnov
  Vasil Damqnov
  Рейтинг: 8 Весело

  Тез па от де излязоха. Всеки ден нови идиоти искат нови простотии...

 3. 3 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  Тези не спазват никакви правила и ограничения, само устите им са големи!
  Някак си не върви да се буташ между колите на Цариградско с 120км/ч и като станеш на ваденка, другарите ти да настояват за толерантност.

 4. 4 Профил на Моето име
  Моето име
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  До коментар [#1] от " ":

  при тези скорости с които карат, не знам как успяват да извадят някой читав бъбрек...

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 5. 5 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#2] от "Vasil Damqnov":

  Да не би да е акция на Моторджии - ГЕРБ?

 6. 6 Профил на Моето име
  Моето име
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  До коментар [#5] от "мики маус":

  има достатъчно мат'рял и за ГЕРБ и за другите

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 7. 7 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3009 Неутрално

  тея съвецки вълци пък откъде цъфнаха? че те никакви правила никога не са спазвали. то 130 за тях е да си спрел, нулева култура на пътя

  mr. Gorbachev, tear down this wall!
 8. 8 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 2390 Неутрално

  "Мотористите искат максималната им скорост по магистралите да е равна с тази на колите"

  Може, ама когато престанете на червен светофар да минавате между колите за да идете най-отпред и да изпреварвате отдясно. :)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 9. 9 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Най-важното искане е, да могат да карат в автобусните ленти!

  Така е във всички нормални държави и няма причина и тук да не е така. Моторист, дори и да аварира, не можа да задръсти платното за автобуси.

  Това за скоростта не е от значение. По статистика мотористите загиват главно от нарушения на ЗДвП от водачи на автомобили и камиони. Обратни завои, преминаване в насрещното платно, отнемане на предимство и подобни. Санкциите за такива нарушения трябва да се увеличат петорно, а при повторно да се отнема книжка!

 10. 10 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Е това е най-големият виц.От 100 мотора на пътя се е случвало да изпреваря 3-4.Всички останали ме подминават като бърз влак,а аз карам почти винаги с максимално разрушената скорост.

 11. 11 Профил на nrgbg
  nrgbg
  Рейтинг: 325 Неутрално

  "Пък има и мотори, които не могат да се движат с 80, не могат да пазят равновесие"

  Те това кърти

 12. 12 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Мотористите са крайно опасни по магистралата - карат като обезумели, изникват неочаквано, изпреварват те в твоето платно без да си имал време да отбиеш и да дадеш път.
  Между нас казано, аз бих им забранил въобще да карат по магистралата, освен ако не са примерно с туръри. Пистарките са като безконтролни и несъобразяващи се с нищо снаряди...
  Убеден съм, че са подкокоросани от самия министър да дойдат на този протест, самият Събев редовно качва свои снимки с мотори (мисля, че основно рови поляните с кросови мотори, поне от снимките това се вижда. Това също само по себе си е супер тъпотия и подлежи на регулация, защото някакви малоумници копат горските пътеки, стряскат животните и пречат на туристите с отвратителното си бучене и безумно каране, ама това е друга тема...).

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 13. 13 Профил на detenacarevicata
  detenacarevicata
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ОК, имат справедливи искания, но това с липсата на равновесие при 80 км/ч е пълна глупост.

 14. 14 Профил на lwq01694643
  lwq01694643
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Явно не сте наясно с проблема - ограничението за мотори на магистрала е 100 км/ч - много близко до ограничението за тировете (90 км/ч) . Ако моториста спазва реално това ограничение той трябва да кара между огромните камиони и да ги изпреварва с 10 км/ч над тяхната скорост, което значи всяко изпреварване да трае много дълго време в което моториста го настигат коли и леки бусове каращи със 140+ км/ч. Все който го е изпитвал знае за какъв ужас става въпрос.
  Отделно турболенциите които се създават от камионите влияят много силно в/у стабилността на мотора и е много опасно и неприятно.
  Реално моторите ускоряват в пъти по-бързо от колите и могат да осъществят супер бързо и безопасно изпреварване ако разрешената скорост им е поне равна с тази на колите. от 90 до 140 вероятно ще отнеме по-малко от секунда.

 15. 15 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не съм знаел, че в България мотористите имат по-ниско ограничение! Никъде в Европа няма подобна глупост! Милиционерщината ражда само такива идеи....

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 16. 16 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Най-важното искане е, да могат да карат в автобусните ленти! Така е във всички нормални държави и няма причина и тук да не е така. Моторист, дори и да аварира, не можа да задръсти платното за автобуси.Това за скоростта не е от значение. По статистика мотористите загиват главно от нарушения на ЗДвП от водачи на автомобили и камиони. Обратни завои, преминаване в насрещното платно, отнемане на предимство и подобни. Санкциите за такива нарушения трябва да се увеличат петорно, а при повторно да се отнема книжка!
  —цитат от коментар 9 на пРезидента!


  Какво отнемане на предимство като често моторите се провират между колите и шофьорите на автомобили не ги виждат ?Ярък пример от вчера-тръгвам да изпреварвам автобус на извънградски път,зад завоя след мен се зададе мотор с бясна скорост. И направи тройно изпреварване. Ако зависи от мен изобщо ще забраня да се движат по пътищата мотори над 50 кубика.

 17. 17 Профил на Моето име
  Моето име
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  До коментар [#9] от "пРезидента!":

  ами да, моториста като се сурне на шосето и може да оцеле. като се навер под някой камион и край. пречт тия камиони. и дърветата също.

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 18. 18 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#14] от "lwq01694643":

  Няма как да са запознати. Повечето пишещи тук са соц пенционери и тролове. На тях и колите им пречат. И всичко останало им пречи. Ако можеше да има само градинки и пешеходни улици най-добре 🤣

 19. 19 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Явно не сте наясно с проблема - ограничението за мотори на магистрала е 100 км/ч - много близко до ограничението за тировете (90 км/ч) . Ако моториста спазва реално това ограничение той трябва да кара между огромните камиони и да ги изпреварва с 10 км/ч над тяхната скорост, което значи всяко изпреварване да трае много дълго време в което моториста го настигат коли и леки бусове каращи със 140+ км/ч. Все който го е изпитвал знае за какъв ужас става въпрос.Отделно турболенциите които се създават от камионите влияят много силно в/у стабилността на мотора и е много опасно и неприятно.Реално моторите ускоряват в пъти по-бързо от колите и могат да осъществят супер бързо и безопасно изпреварване ако разрешената скорост им е поне равна с тази на колите. от 90 до 140 вероятно ще отнеме по-малко от секунда.
  —цитат от коментар 14 на lwq01694643


  Аз имам сигурно поне 50 хиляди километри на магистрала и досега моторист да се движи с 100 км в час не съм виждал. Ама съм виждал стотици да летят.

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4674 Неутрално

  До коментар [#8] от "Taiga":

  Няма, искат да се движат по бус лентите.

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 21. 21 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#9] от "пРезидента!":ами да, моториста като се сурне на шосето и може да оцеле. като се навер под някой камион и край. пречт тия камиони. и дърветата също.
  —цитат от коментар 17 на ( ͡⊙ ͜ʖ ͡⊙)


  Интересен коментар! Пречат също така обратните завои на двойно пресечена. Колко моториста си загубиха живота с челен удар в страницата на автомобил или бус и колко почернени майки има за теб явно е по-маловажно от това, да правиш нарушения. Нали така, село?

 22. 22 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 2926 Весело

  До коментар [#9] от "пРезидента!":

  Хахаха
  При обратен завой мотористът няма да се размаже ако си кара чинно с 40-50км/ч, а не лети със сто и два-трийсе по осевата линия.

 23. 23 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2559 Весело

  "Мотористи от цялата страна..." - а там където нЕма Бус ленти по бордюрите ли? Как пък всичко живо иска и иска, все едно закони няма за спазване?! Иначе и друга струна дърпат - повече взискателност при обучение!? Все едно насила обучаващите им претупват правата и задълженията. Демокрацията не е за всеки, макар че всички Я тачат. Като дума де.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 24. 24 Профил на Miroslav Hristov
  Miroslav Hristov
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Ако подпишат договори за безвъзмездно донорство съм съгласен за 140 км/ч., но минимална.

 25. 25 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Аз имам сигурно поне 50 хиляди километри на магистрала и досега моторист да се движи с 100 км в час не съм виждал. Ама съм виждал стотици да летят.
  —цитат от коментар 19 на Мусаши


  А мотористи с чопъри виждал ли си? Има доста. А те по чисто технически причини не летят, просто защото чопърите не вдигат толкова, а и е неприятно, дори да вдигнат над 100, което се случва само при изпреварване.

 26. 26 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  а там където нЕма Бус ленти
  —цитат от коментар 23 на ЗаНиЗа


  там има други ленти, гений!

 27. 27 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Радарите на КАТ на магистралата отчитат скорости над 150 км/ч.Как точно ще засекат моториста, че се движи над 100 км/ч.Това е някакво безумно искане,щото на практика няма санкциониран мотористи.

 28. 28 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#9] от "пРезидента!":ХахахаПри обратен завой мотористът няма да се размаже ако си кара чинно с 40-50км/ч, а не лети със сто и два-трийсе по осевата линия.
  —цитат от коментар 22 на мики маус


  Ще. И се размазва. Мотора не спира като автомобил, размазва се и с 50. Да не говорим, че 50 км е ограничение в населени места и то не на всякъде.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на lwq01694643
  lwq01694643
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Минаването между колите е разрешено в много държави тъй като се счита, че е по-безопасно за моториста (намалява се шанса за удар отзад което често е фатално за моториста). В България няма изришна забрама - докато не пресичаш непрекъсната линия няма проблем да минаваш м/у колите.

 31. 31 Профил на so
  so
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Това с изравняването на максималната скорост е абсолютно резонно. Останалите неща са разни глупости.

  Карам мотор от много години и доста "колеги" на пътя се държат абсолютно безобразно. Особено много ме дразни, като започнат да си заличват или крият номерата.

  Откровенно казано - никога не карам с над 140 км/ч по магистралата, но и не спазвам безумния лимит от 100км/ч за мотоциклети. Също в задръстванията минавам между колите, не виждам смисъл да седя и да пръцкам на едно място след като има достатъчно място да мина. Бус лентите по мое мнение са за автобуси, както името им подсказва.

  А да се кара мотор разумно, сред красива природа, по ненатоварени планински пътища е наистина удоволствие. Който е опитвал го знае :-)

  #RussiaIsATerroristState
 32. 32 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Това е някакво безумно искане,щото на практика няма санкциониран мотористи.
  —цитат от коментар 27 на Мусаши


  Стига бе, сериозно? Би ли дал линк, за това, което твърдиш или просто си шляпаш на клавиатурата?

 33. 33 Профил на htj061115177
  htj061115177
  Рейтинг: 8 Весело

  Не съм знаел, че в България мотористите имат по-ниско ограничение! Никъде в Европа няма подобна глупост! Милиционерщината ражда само такива идеи....
  —цитат от коментар 15 на Синдбад-мореход


  Това е ново безумно твоерение на 4 ната коалиция.

 34. 34 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#25:"пРезидента!"][/quote]

  Винаги има изключения. И естествено винаги ще защитавам водачите, които спазват правилата били те автомобилисти или мотористи.Ама да видиш моторист да спазва ограничения за скоростта е много,много рядко изключение.

 35. 35 Профил на Капабланка
  Капабланка
  Рейтинг: 361 Неутрално

  До коментар [#14] от "lwq01694643":

  Не съм видял досега моторист да кара след ТИР, за да спазва правилата! Но пък всеки път виждам, как никакви знаци и закони не важат за тях и се блъскат между колите.
  С това не оправдавам и водачите на МПС, но за подобен човек, няма значение дали е с мотор, кола или пешеходец - той никога не спазва правилата, но винаги е с предимство.

 36. 36 Профил на Miroslav Hristov
  Miroslav Hristov
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#8] от "Taiga":Няма, искат да се движат по бус лентите.
  —цитат от коментар 20 на hamiltonf


  Доста тъпичко, хайде паркирай аварийно в бус лентата, където се движат мотори със 140.

 37. 37 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Какво отнемане на предимство като често моторите се провират между колите и шофьорите на автомобили не ги виждат ?Ярък пример от вчера-тръгвам да изпреварвам автобус на извънградски път,зад завоя след мен се зададе мотор с бясна скорост. И направи тройно изпреварване. Ако зависи от мен изобщо ще забраня да се движат по пътищата мотори над 50 кубика.
  —цитат от коментар 16 на Мусаши


  1. Какво значи бясна скорост?
  2. Като е направил нарушение, трябва да бъде санкциониран.
  3. Виждам много МПС-та да правят нарушение и те са в огромното си болшинство леки автомобили и бусове.

 38. 38 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#32:"пРезидента!"][/quote]

  Как точно ще го засекат радарите на КАТ,че кара със скорост между 100 км/ч и 140 км/ч?При положение, че са настроени да хващат скорост над 150 км/ч.Естествено ако кара с 160 км/ч ще го санкционират ,но не и с 120.

 39. 39 Профил на Miroslav Hristov
  Miroslav Hristov
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Ще. И се размазва. Мотора не спира като автомобил, размазва се и с 50. Да не говорим, че 50 км е ограничение в населени места и то не на всякъде.
  [quote#28:"пРезидента!"][/quote]

  Ще внимавате. Поне гледайте органите да запазите.

 40. 40 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#37:"пРезидента!"][/quote]

  Ами естествено при положение, че моторите са стотици пъти по-малко на пътя от автомобилите.Аз като видя моторист да спазва правилата и го отбелязвам като факт. Толкова е необичайно.

 41. 41 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  [quote#25:"пРезидента!"]
  —цитат от коментар 34 на Мусаши
  Винаги има изключения. И естествено винаги ще защитавам водачите, които спазват правилата били те автомобилисти или мотористи.Ама да видиш моторист да спазва ограничения за скоростта е много,много рядко изключение.[/quote]

  Не е вярно това!

  Че само мотористи не спазват правила е мит. Въпроса изобщо не е в превозното средство, а в манталитета! Който не спазва правилата с мотора, се качва след това в лекия или товарния автомобил и ги спазва точно толкова, колкото и с мотора и обратно! Проблема е в човека.

 42. 42 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Има ли значение каква ще е максималната скорост, след като вие така или иначе не я спазвате? И не говоря за единични случаи а за масовост.

 43. 43 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#41:"пРезидента!"][/quote]

  Не съм казал, че само мотористите не спазват правилата ,но по мои наблюдения ги спазват не повече от 5 процента. Останалите летят с бясна скорост или се провират между колите.

 44. 44 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2471 Неутрално

  Не знам какво искат ама знам, че карат по магистралите с 200++!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 45. 45 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#37] от "пРезидента!":

  Аз пък не съм чул нито видял моторист да каже “сбърках, не спазих правилата, размазахме се по моя вина”. Все някой друг е виновен, нетолерантен и все хленчите, че то “така сме ние, с бензин в кръвта и живеем бързо”. Аз бих казал и кратко.
  И да прочетете внимателно ЗДвП и ППЗДвП.

 46. 46 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  [quote#37:"пРезидента!"]
  —цитат от коментар 40 на Мусаши
  Ами естествено при положение, че моторите са стотици пъти по-малко на пътя от автомобилите.Аз като видя моторист да спазва правилата и го отбелязвам като факт. Толкова е необичайно. [/quote]

  Това е мит, приятелю! Проблемът винаги си е в човека, не в превозното средство!

  И пак повтарям: Загиналите мотористи доказано са най-често заради груби нарушения на водачи на автомобили и бусове!

  Пиша, каквото пиша, защото карам и кола и мотор. И имам ежедневно поглед и върху едните и другите. Че мотористите правят повече нарушение е абсолютен мит!

 47. 47 Профил на goofy
  goofy
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Искали те. И аз искам спането през летните нощи да е възможно, но тия нещастници форсират по опразнените булеварди във Варна до 3 сутринта. Колкото на тях им дреме за безсънието на хиляди толкова на мен ми дреме, за законовите рамки. Така или иначе никакъв закон не спазват, а полицията дреме ли та дреме.

 48. 47 Профил на skeptichen
  skeptichen
  Рейтинг: 306 Неутрално

  "Ще протестираме. Това е немислимо - да излезеш на магистралата, където ограничението все още е 140, а ти да караш с 80. Пък има и мотори, които не могат да се движат с 80, не могат да пазят равновесие", коментира един от събралите се мотористи пред Народното събрание, цитиран от БНР.

  =====
  Може и да не съм чак толкова запознат с темата, но какъв мотор не може да пази равновесие ако се движи с 80км/ч? Ако не може да пази равновесие с 80, как кара в градовете - с 100км/ч?

  Май проблемът не е в мотора, а в моториста и е време за различен мотор, а не за увеличение на максималната скорост.

  Извинявам се ама това "не мога да пазя равновесие с 80км/ч" като основание за такаво искане не ми звучи сериозно. При положение че и сега не ги виждат моторите, ако им дадат да карат с 140км/ч на магистрала, това само ще намали времето за реакция при появяването им с по-висока скорост и ще увеличи възможностите за ПТП с жертви.

  И те щели чак да протестират!

 49. 49 Профил на grigoo
  grigoo
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#3] от "мики маус":

  120? С много повече карат.

 50. 50 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#37] от "пРезидента!":Аз пък не съм чул нито видял моторист да каже “сбърках, не спазих правилата, размазахме се по моя вина”. Все някой друг е виновен, нетолерантен и все хленчите, че то “така сме ние, с бензин в кръвта и живеем бързо”. Аз бих казал и кратко. И да прочетете внимателно ЗДвП и ППЗДвП.
  —цитат от коментар 45 на мики маус


  Аз и шофьор на каквото и МПС досега не съм виждал да каже, че е сбъркал. Най-вече разни бакшиши и куриери, който смятат, че пътя е лично техен. А ги виждам ежедневно да правят изключително груби нарушения.

 51. 51 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#46:"пРезидента!"][/quote]

  Ако се спазват ограниченията за скоростта жертвите сред мотористите ще намалеят в пъти. Много често се случва автомобил да прави маневра и отзад да лети някой моторист.Или се провира между колите. Естествено,че не винаги могат да го видят.

 52. 52 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Задунайските нощни вълци не са успели да присъстват... че още бършат МОЧА-та... но ултиматумът Му е бил предаден на транспортния министър чрез комисионерката Антония Първанова

  I shave with Occam's razor
 53. 53 Профил на ixi56919316
  ixi56919316
  Рейтинг: 95 Любопитно

  До коментар [#2] от "Vasil Damqnov":

  В момента е някаква лудница с хибридните атаки в страната. Всякакви организации на руска хранилка са се заели да създават протести в страната. Специално този протест е иницииран от мото-клубове, които са подстрекавани от "Нощните Вълци" с подкрепата на Възраждане - исканията им са неадекватни, но в случая важното е протест да има. Тези неща трябва се следят от ДАНС, но не знам защо нищо не се предприема. Прокуратурата на Гешев напълно в неин стил гледа в друга посока и тотално игнорира тези неща.

  Преди няколко седмици се завъртя едно "социологическо" проучване че Възраждане са набрали голяма подкрепа. Явно някой го устройва цялата държава да е руска подлога и това си е. Някои ще кажат глупости - ОК, защо се птрази тази глупост но не се отрази новината че представители на Възраждане и АБВ бяха половин ден в Руското посолство в София няколко дни преди да излезне това "социологическо" проучване.

  В момента в страната има глупаци, които без да се замислят тръгват да протестират без да мислят, че целта е да се създаде в политическа криза - серия от избори, коалиционни дискусии и служебни правителства. Точно това иска Кремъл от България и за жалост се намират лесно идиоти, които за копейки излизат на улицата да протестират за глупости без да се замислят.

  Замислете се правилата за мотористите бяха такива и преди, защо сега решиха да протестират и защо точно мотористите?

  Със сигурност сегашната коалиция си има много проблеми, няма и състава които трябва да се направят кой знае какви реформи, но да правим протести колкото да саботираме нещата показва какви жалки руски подлоги са политиците от Възраждане и АБВ.

 54. 54 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 2008 Неутрално

  Тия малко приличат на хомотата. Постоянно парадират - с висока скорост, с огромни децибели, с неспазване на нищо по пътя, с рокерските изгъзици. Ок, но просто Спазвайте правилата повечко от останалите, щото за вас законите на физиката се прилагат директно

 55. 55 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мусаши":

  Воя срещу мотористите е изключително глупав! Всеки с мотор е оставил колата в гаража и не задръства улиците. Карането на мотор особено в града би трябвало да се поощрява. Но балканеца си е балканец! Трябва да плюе и да кълне по нещо! Такива сме си хората тук - злобари.

 56. 56 Профил на Miroslav Hristov
  Miroslav Hristov
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Ще. И се размазва. Мотора не спира като автомобил, размазва се и с 50. Да не говорим, че 50 км е ограничение в населени места и то не на всякъде.
  [quote#28:"пРезидента!"][/quote]

  Хайде сега по сериозно, прав си , при 50 кинетичната енергия е достатъчна да убие мотоциклетист. Това значи той да настигне и удари отзат автомобил, движещ се с 90, което е напълно възможно.

 57. 57 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 2390 Весело

  Нещо за нощното гаменство с гонките, воят от форсирането? Нали знаете, че светофарите, пътните знаци, правилата важат и през ноща? :)

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 58. 58 Профил на Miroslav Hristov
  Miroslav Hristov
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Искали те. И аз искам спането през летните нощи да е възможно, но тия нещастници форсират по опразнените булеварди във Варна до 3 сутринта. Колкото на тях им дреме за безсънието на хиляди толкова на мен ми дреме, за законовите рамки. Така или иначе никакъв закон не спазват, а полицията дреме ли та дреме.
  —цитат от коментар 47 на goofy


  Прав си, и предлагам, като се справят с мото идиотите през ноща, тогава полицаите да претендират за заплати. За справяне с престъпността е мечта.

 59. 59 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#46:"пРезидента!"][/quote]

  И в мен веднъж се блъсна един моторист и си счупи прешлен. Навлизам с автомобила в Пловдив и преди табелата има ограничение 60 км/ч.Пред мен някакъв дядка се движеше с 30-40 км.Реших да го изпреваря и погледнах в огледалото преди маневрата и не видях никой.И тъкмо го изпреварвам,когато зад завоя отряд с бясна скорост изскочи моторист.Аз бях навлязал не повече от 50 см в другата лента и имаше достатъчно пространство да ме задмине без проблем. Но тъй като караше бясно държеше осевата линия и ме нацели отзад.

 60. 60 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  [quote#46:"пРезидента!"]
  —цитат от коментар 51 на Мусаши
  Ако се спазват ограниченията за скоростта жертвите сред мотористите ще намалеят в пъти. Много често се случва автомобил да прави маневра и отзад да лети някой моторист.Или се провира между колите. Естествено,че не винаги могат да го видят. [/quote]

  В голяма грешка си. Пак повтарям, това са митове и легенди!

  Карам и кола и мотор и следя ПТП-тата във фейсбук група. В масовият случай, някой с кола или бус просто е решил, че като по-голям на пътя е с предимство. Злоупотребява се масово с идеята, че моториста го отнася, съответно трябва да се пази и да дава предимство на всякакви отворковци. Аз съм с дългогодишен стаж и съм свикнал да се пазя, но по-млади и неопитни често стават жертва на балканския начин на каране.

 61. 61 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е ново безумно твоерение на 4 ната коалиция
  —цитат от коментар 33 на htj061115177


  Яясно , писано е на дамаджана

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 62. 62 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  Слагането на колани се прави за наша безопасност и закона го налага с цел спасяване на здраве и животи.
  Въпрос: кое е по опасно: карането на автомобил без предпазен колан или карането на пистов мотор по цивилни (необезопасени за целта) пътища?
  Защо държавата забранява по малко опасното действие и не забранява в пъти по опасното? На какво основание? Това напрактика означава ,че за едни опасността е разрешена , а за други не, което фоемално е нарушение на конституцията. На всичкото отгоре непрекъснато слушаме "пазете мотористите", пазете пешеходците". Защо законът не е еднакъв за всички? И мотористите и пешеходците масово нарушават закона и са напрактика ненаказуеми. Това според мен е по болната тема.

 63. 63 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мусаши":Воя срещу мотористите е изключително глупав! Всеки с мотор е оставил колата в гаража и не задръства улиците. Карането на мотор особено в града би трябвало да се поощрява. Но балканеца си е балканец! Трябва да плюе и да кълне по нещо! Такива сме си хората тук - злобари.
  —цитат от коментар 55 на пРезидента!


  Почти винаги като видя моторист на пътя и ме облива пот.Щото не го знам какво безумие ще направи. И ти искаш да поощрявам това?Ако си спазват правилата нямам нищо против. Но 95 процента НЕ ГИ СПАЗВАТ. Казвам ти го като шофьор с над 500 хиляди км навъртяни в България.

 64. 64 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 483 Неутрално

  За повече от 20 години съм приел на работа един моторист, защото знаех, че кротко се вози на чопъра си. Уволнил съм 6, като 4 от тях тук в Чехия. Когато получих достатъчно правомощия, наредих да се ликвидира паркинга за мотори пред завода /стана вече почти 2 години/. Та каквото можах направих в полза на обществото в България и Чехия.

 65. 65 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#60:"пРезидента!"][/quote]

  В грешка съм на куков ден. Нали всеки ден се движа по пътищата.На очите ли си да вярвам или та теб?

 66. 66 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мусаши":

  Има всякакви. Който нарушава ограниченията, рано или късно става жертва. Няма спор. Но това, че някой е нарушил не значи, че всички нарушават. Мит е това! Имай предвид, че нарушенията от мотористи в някакъв момент свършват зле. Това ти го казвам, като верую на мотористите по принцип! Мотористът е най-уязвимият на пътя и всеки нормален, много добре го разбира. Луди глави има, но тях ги има и с коли, вече писах. Те си карат така по принцип. Колкото до високата скорост - излез на Тракия и виж как над 50% карат с над 140 и виж как поне 10% карат със скорост, на която и мотористите завиждат.

 67. 67 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  [quote#60:"пРезидента!"]
  —цитат от коментар 65 на Мусаши
  В грешка съм на куков ден. Нали всеки ден се движа по пътищата.На очите ли си да вярвам или та теб?[/quote]

  То и аз съм по пътищата! И аз имам очи. Всеки път от София до Пловдив има едни поне 10% с автомобили, който чупат стрелките на километражите и като мине покрай мен ти клати колата, а аз карам със 130. Та не ми обяснявай, колко са зле мотористите. Виждам и аз, какво става, не съм кьорав.

 68. 68 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мусаши":Има всякакви. Който нарушава ограниченията, рано или късно става жертва. Няма спор. Но това, че някой е нарушил не значи, че всички нарушават. Мит е това! Имай предвид, че нарушенията от мотористи в някакъв момент свършват зле. Това ти го казвам, като верую на мотористите по принцип! Мотористът е най-уязвимият на пътя и всеки нормален, много добре го разбира. Луди глави има, но тях ги има и с коли, вече писах. Те си карат така по принцип. Колкото до високата скорост - излез на Тракия и виж как над 50% карат с над 140 и виж как поне 10% карат със скорост, на която и мотористите завиждат.
  —цитат от коментар 66 на пРезидента!


  Вчера карах по Тракия. Движа се с 140 км/ч и за около час път да са ме изпреварили 10-15 автомобили. Това не е 50 процента. Докато не се е случвало често аз да изпреваря моторист на магистралата. Това си е събитие. Като априлският сняг.

 69. 69 Профил на TM
  TM
  Рейтинг: 674 Неутрално

  [quote#33:"htj061115177"][/quote]

  Глупости, това е от край време така.

 70. 70 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#67:"пРезидента!"][/quote]

  На тия 10 процента автомобилисти има 95 процента мотористи,които карат бясно. Естествено са по-малко, щото и мотористите са много по-малко, но процентно са в пъти повече.

 71. 71 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5152 Любопитно

  "Ще протестираме. Това е немислимо - да излезеш на магистралата, където ограничението все още е 140, а ти да караш с 80. Пък има и мотори, които не могат да се движат с 80, не могат да пазят равновесие"

  Интересно с каква скорост карат мотористите по бул. България, например! Там ограничението е 60, а те не можели да пазят равновесие при 80! Сигурно такива мотори ги карат само по магистралите, а до магистралата ги карат на ремаркета, защото иначе не могат да пазяр равновесие при 80 км в час! Тези тъпи ли са или да?!

 72. 72 Профил на puck_futin
  puck_futin
  Рейтинг: 4477 Гневно

  "Мотористите искат максималната скорост по магистралите за моторите да е равна на тази на автомобилите (сега ограничението за моторите е 100 км/ч, докато за колите е 140 км/ч - бел. ред.)"

  Я пак!
  Сякаш спазвате ограниченията!
  "Плийз... Пазете ни, ние сме на две колела..."
  КАК ДА ВИ ПАЗЯ, КОГАТО ВИЕ НЕ СЕ ПАЗИТЕ?

  Fu*k Your Opinion
 73. 73 Профил на TM
  TM
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Има ли значение каква ще е максималната скорост, след като вие така или иначе не я спазвате? И не говоря за единични случаи а за масовост.
  —цитат от коментар 42 на Георги Христов


  Няма никакво значение, нарочно "вдигат цената" при пазарлъка, за да може да им мине по-лесно номера с карането в бус лентите... Те това го искат от както са се появили въпросните бус ленти. Таксиджиите също. Изобщо се вижда българският манталитет как все някой иска да е малко повече от другите.

 74. 74 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Вчера карах по Тракия. Движа се с 140 км/ч и за около час път да са ме изпреварили 10-15 автомобили. Това не е 50 процента. Докато не се е случвало често аз да изпреваря моторист на магистралата. Това си е събитие. Като априлският сняг.
  —цитат от коментар 68 на Мусаши


  Глупости! Нямам случай да съм карал с 130-140 и да не са ме изпреварвали системно. За да не ме изпреварват често, трябва да вдигна поне 160. Тогава от време на време се прибирам, за да мине някой с повече. Важи особено при натоварено движение. Когато е свободна магистралата се случва по-рядко.

 75. 75 Профил на Miroslav Hristov
  Miroslav Hristov
  Рейтинг: 240 Неутрално

  До коментар [#59] от "Мусаши":Има всякакви. Който нарушава ограниченията, рано или късно става жертва. Няма спор. Но това, че някой е нарушил не значи, че всички нарушават. Мит е това! Имай предвид, че нарушенията от мотористи в някакъв момент свършват зле. Това ти го казвам, като верую на мотористите по принцип! Мотористът е най-уязвимият на пътя и всеки нормален, много добре го разбира. Луди глави има, но тях ги има и с коли, вече писах. Те си карат така по принцип. Колкото до високата скорост - излез на Тракия и виж как над 50% карат с над 140 и виж как поне 10% карат със скорост, на която и мотористите завиждат.
  —цитат от коментар 66 на пРезидента!


  Да обобщим, мотоциклетист загива при скорост от 50км/ч.
  Водач на съвременен автомобил среден клас, след 100-120.
  С цел безопастност, трябва ли да им се разреши еднаква скорост на движение?
  Колко струват на обществото ни, убитите и осакатени българи?

 76. 76 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 392 Неутрално

  [quote#67:"пРезидента!"][/quote]

  Имай предвид, че ако един автомобил кара по магистралата с 150 км/ч нарушава скоростта с 10 км/ч.А моториста я нарушава с 50 км/ч.Има ли разлика?

 77. 77 Профил на futio_tapanchev
  futio_tapanchev
  Рейтинг: 2488 Неутрално

  До коментар [#71] от "vassilun":

  "Интересно с каква скорост карат мотористите по бул. България, например! Там ограничението е 60"

  Всъщност е 70.

 78. 78 Профил на mso351112049
  mso351112049
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#11] от "nrgbg":

  Като не могат да пазят равновесие с 80 да си сложат помощни колелца , детето така кара колело и не пада , а иначе имат нулева толерантност и нулево спазване на каквито и да е правила ,стане ли 20 часа в града ни почват ревове по булевардите и гонки на мотоциклети до посред нощите ,щото няма кой да спре ,ченгетата сънуват в този момент ,недоволни и те от заплатите .

 79. 79 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5152 Любопитно

  До коментар [#28] от "пРезидента!":

  "Да не говорим, че 50 км е ограничение в населени места и то не на всякъде."

  Тези, които не могат да карат с 80, защото не могат да пазят равновесие, с колко карат в населените места?

  Цитат от статията: "Ще протестираме. Това е немислимо - да излезеш на магистралата, където ограничението все още е 140, а ти да караш с 80. Пък има и мотори, които не могат да се движат с 80, не могат да пазят равновесие"

 80. 80 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  [quote#67:"пРезидента!"]
  —цитат от коментар 70 на Мусаши
  На тия 10 процента автомобилисти има 95 процента мотористи,които карат бясно. Естествено са по-малко, щото и мотористите са много по-малко, но процентно са в пъти повече. [/quote]

  Няма как да стане, поради чисто статистически причини! Каращите "бясно", рано или късно свършват в Пирогов. Въпросните са малка част и нерядко карат и мотори в недобро техническо състояние. Но тези "ненормални", пак повтарям, правят същото и с автомобили.

  Няма начин да изкараш превозното средство виновно! Вината си е у водачите и те се държат по същия начин с всички превозни средства!

 81. 81 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5152 Неутрално

  До коментар [#30] от "lwq01694643":

  "В България няма изришна забрама - докато не пресичаш непрекъсната линия няма проблем да минаваш м/у колите."

  Това е лъжа! Все едно два Смарт-а да могат да карат успоредно в една лента!

 82. 82 Профил на mso351112049
  mso351112049
  Рейтинг: 265 Неутрално

  До коментар [#63] от "Мусаши":

  Факт е ,че мотористите не спазват никакви правила ,виж ,ако законите бяха като в Румъния ,за най малкото нарушение да прибират и книжката за месеци наред ,а ако караш без книжка за 24 часа те осъждат и затвор над година , щяха нещата да са съвсем други ,ама не са , затова трябва да не им се дава свободата да стане свободия ,не ,че сега не е .

 83. 83 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  [quote#67:"пРезидента!"]
  —цитат от коментар 76 на Мусаши
  Имай предвид, че ако един автомобил кара по магистралата с 150 км/ч нарушава скоростта с 10 км/ч.А моториста я нарушава с 50 км/ч.Има ли разлика?[/quote]

  Съгласен, но това е отделен въпрос. Има си КАТ за тази работа.

  Фактът, че автомобили масово карат със 160-180 по магистралата си остава и превишението е 20-40, което си е тежко! И това са същите, които и с мотора превишават. Някой, който с кола кара със 120 по магистралата и с мотор не кара с повече от 100. Това твърдя! Виновен е водача, не превозното средство!

 84. 84 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4674 Неутрално

  До коментар [#39] от "crq18506084":

  Мотора и автомобила спират при една и съща дистанция.

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 85. 85 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5152 Неутрално

  До коментар [#41] от "пРезидента!":

  "Че само мотористи не спазват правила е мит. Въпроса изобщо не е в превозното средство, а в манталитета!"

  Това е така! Но ако неспазващите правилата автомобилисти са 10-15%, то неспазващите правилата мотористи са 85-90%!

 86. 86 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#63] от "Мусаши":Факт е ,че мотористите не спазват никакви правила ,виж ,ако законите бяха като в Румъния ,за най малкото нарушение да прибират и книжката за месеци наред ,а ако караш без книжка за 24 часа те осъждат и затвор над година , щяха нещата да са съвсем други ,ама не са , затова трябва да не им се дава свободата да стане свободия ,не ,че сега не е .
  —цитат от коментар 82 на mso351112049


  Законите са точно такива. И книжки на мотористи се прибират. И не знам, дали знаеш, но КАТ отдавна имат на разположение доста бързи мотори и водачите им са с доста солидна тренировка. От тях трудно можеш да се скриеш. Времената, когато мотористите се измъкваха останаха някъде в миналото, поне от 10 г насам!

  Но е факт, че не се прибират книжки на таксиметърджии!

 87. 87 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  До коментар [#41] от "пРезидента!":"Че само мотористи не спазват правила е мит. Въпроса изобщо не е в превозното средство, а в манталитета!"Това е така! Но ако неспазващите правилата автомобилисти са 10-15%, то неспазващите правилата мотористи са 85-90%!
  —цитат от коментар 85 на vassilun


  Е противоречиш малко де 😊

  Почти 100% от мотористите имат книжки за кола. Отдавна е по-трудно да се изкара книжка за мотор, отколкото за кола. Трябва и години стаж за по-висока кубатура.

  В общи линии има много митове и легенди, които с времето остаряха, но народа си ги повтаря 😊

 88. 88 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Аз имам сигурно поне 50 хиляди километри на магистрала и досега моторист да се движи с 100 км в час не съм виждал. Ама съм виждал стотици да летят.
  —цитат от коментар 19 на Мусаши


  Ей няма да забравя преди няколко години видях един наистина да лети. На магистралата преди Бургас летеше буквално като супермен на 5-6 метра височина, а след него летеше мотора и се преобръщаше във въздуха. Беше в насрещното и се разминахме за час от секундата. Докато спра бях вече на 4-500 метра и видях, че спират коли. Звъннах на 112 и се разминахме с линейката на входа на Бургас. Дано е оживял човека.

 89. 89 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дамммм чакащите за органи са доста. Да им дадат каквото искат.

  Комунистите са виновни! ⚪🔵🔴
 90. 90 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5152 Любопитно

  До коментар [#71] от "vassilun":"Интересно с каква скорост карат мотористите по бул. България, например! Там ограничението е 60"Всъщност е 70.
  —цитат от коментар 77 на futio_tapanchev


  ОК. И с колко карат там тези, които не могат да пазят равновесие при скорост под 80 км в час?

 91. 91 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Нямам спомен да съм карал със 130 на магистралата и някой моторист да е карал след мен.

  Дневник, оправете проблема с кукитата в сайта, защото постоянно съм разлогнат. Този проблем е от години и никой не му обръча внимание. Ако съм разлогнат и се рефрешна съм логнат и обратно.
 92. 92 Профил на пРезидента!
  пРезидента!
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  Нямам спомен да съм карал със 130 на магистралата и някой моторист да е карал след мен.
  —цитат от коментар 91 на Кум Лисан


  Аз! Но ме забелязват само бавно каращите, защото им преча 😊

  Повечето изсвистяват покрай мен в лявата. А на завой много често ме изпреварват по осевата на сантиметри от колената ми. Защо да се прибират в тяхното платно, моториста е тъпанар там някакъв, донор, да мре ... това е логиката на българския пътен талибан.

 93. 93 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5369 Разстроено

  Те и с тази скорост се трепят много успешно.

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6820 Неутрално

  До коментар [#3] от "мики маус":

  Като начало, започни да си гледаш в огледалата и да даваш мигач.

  I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James Mattis
 96. 96 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6820 Неутрално

  Не съм знаел, че в България мотористите имат по-ниско ограничение! Никъде в Европа няма подобна глупост! Милиционерщината ражда само такива идеи....
  —цитат от коментар 15 на Синдбад-мореход


  От Рашков - толкова.

  I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James Mattis
 97. 97 Профил на Kosta Delev
  Kosta Delev
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Аз пък искам всеки моторист, който надвиши средностатистическият звук от движение на кола, да бъде вкарван в затвора за тероризъм.

 98. 98 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6820 Любопитно

  До коментар [#16] от "Мусаши":

  Ти погледна ли си в огледалото? Даде ли мигач?

  I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James Mattis
 99. 99 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 6820 Любопитно

  До коментар [#31] от "so":

  Дефилето. Нови Искър - Своге за 11 минути.

  I come in peace. I didn't bring artillery. But I'm pleading with you, with tears in my eyes: If you fuck with me, I'll kill you all. Gen. James Mattis
 100. 100 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2502 Неутрално

  Що с колите се сравняват?
  Със самолети трябва!
  И Що да се бузиш по магистрала? Колко мостове високи има, даже ще е по бързо и безболезнено?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK