Едно наум: Виж кой протестира за градския транспорт в София

Екатерина Йорданова на днешния синдикален протест.

© Велко Ангелов

Екатерина Йорданова на днешния синдикален протест."Едно наум" е рубрика, в която "Дневник" публикува прессъобщения, откъси от текстове, изказвания и фото и видеоматериали, които трябва да се четат или гледат с едно наум.


Днес на протеста на общинските транспортни дружества в София беше забелязана г-жа Екатерина Йорданова, която е председател на Съюза на транспортните синдикати в България (част от КНСБ).


Синдикалистката обаче има и две други ключови роли - тя е председател на Жени ГЕРБ и общински съветник от ГЕРБ в София, а от 2021 г. и член на Комисията по бюджет и финанси към Столичния общински съвет. Между 2015 и 2019 г. тя беше и председател на комисията по транспорт на Общинския съвет. С участието си в двата органа е имала и има поглед и влияние върху финансовото състояние на транспортните дружества, които участваха в днешния протест заради непреодолените последици от ковид-кризата и забавени в последно време заплати.
Протестиращите работници в столичния градски транспорт настояват държавата да дофинансира компаниите, собственост на Столична община, докато преди дни стана известно, че газ за софийските автобуси е купуван чрез посредник на завишени цени.


Йорданова беше и сред ликуващата тълпа пред сградата на националната полиция при излизането от ареста на партийния лидер Бойко Борисов на 18 март.


Екатерина Йорданова посреща Борисов при излизането му от ареста, където беше задържан за 24 часа.

© Георги Кожухаров

Екатерина Йорданова посреща Борисов при излизането му от ареста, където беше задържан за 24 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK