Ще ядем тогава Сервено Македонски, трябва да подкрепяме Шиптарите, че да се слеят с Албания, тогава ще имаме по-малко искания от братята Северно Макета.
Българският полупланински и планински картоф буквално е недостижим по вкусови качества, и е направо странно как са издържали сума ти години на такива ниски цени. Нека да е скъп, но да е с родни сортове.
http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2
Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
Поредният "икономист" който бленува високи цени. Ами акомпазарът не приеме двойните цени и с историите на Ердоган лирата пак вземе че се срине? Да не се окаже ,че всички картофи на пазара са турски? Пък има една публична тайна за какво служи търговията с картофи в Турция. Затова там цената винагин ще е ниска. При това положение и десеторни да са му разходите на "икономиста" с картофите , цената просто няма да ги последва. Другото нещо което трябва да му се напомни е, че повишението вече е изконсумирано. Картофите са си вдигнали цената предварително. Очаква го изненада, ако се окаже , че пазарът натисне цената надолу. И като толкова много познава какво ще стане, защо не започне търговия на борсата, а гледа картофи?
"Увеличението на българските картофи ще е 100% спрямо миналата година." ............. Има начин да поскъпнат с 200% - просто трябва г-жа Корнелия Нинова да започне на се бори със спекулата с картофи.
" Увеличението на българските картофи ще е 100% спрямо миналата година. Българинът трябва да се подготви за това нещо, защото ние, които работим за това, няма как да изкараме евтина продукция. Самите ние купуваме и произвеждаме страшно скъпо", каза още Иван Сабахуков."
А ако няма кой да ги купува на тази цена вие какво ще правите ? Подготвени ли сте за подобен развой ?
ако няма кой да ги купува на тази цена вие какво ще правите ? Подготвени ли сте за подобен развой ? ========= Аз съм подготвен.... Ама преди две години,ти пееше друга песничка за турския лук.... Видя ли как волю неволю ....вървите по отъпкани пътища.....
Самоедин, който през живота си не е произвл нищо и е разчитал на държавна заплата може да напише това. Разбира се, че е подготвен! Тази година, ако се наложи ще ги продава на загуба, догодина няма кой да насади картофи и цената им ще скочи тройно. Ти, подготвен ли си за този развой?
Между другото картофите поскъпнаха, и френските, и немските, и българските. Аз съм притеснен от това изказване на местния производител - той не е ли влизал в големите супермаркети за да види какво купува консуматора? Български картофи отдавна не съм купувал - френските ми харесват повече, съжалявам! Време е местните производители да си сменят сортовете!
? Пък има една публична тайна за какво служи търговията с картофи в Турция. Затова там цената винагин ще е ниска. При това положение и десеторни да са му разходите на "икономиста" с картофите , цената просто няма да ги последва ======= Това не е верно,но по принцип крайния резултат е същия..... А при вас подобна опция е невъзможна.... Вие си имате Брюксел,а ние , Ердоан.... Тоест нашата институция е по пряка от вашата..... Затова и се чуват гласове от типа "ще видите, картофите ще поскъпват"....
Между другото гледам.....си свикнал с новия ник..... Кой кого интегрира ....ти него или той тебе....?
Между другото откакто поскъпна рафинираното олио (българско и небългарско) със купил 5 бутилки зехтин екстра върджин, и нито една бутилка слънчогледово олио (дори и шарлан)
....Тази година, ако се наложи ще ги продава на загуба, догодина няма кой да насади картофи и цената им ще скочи тройно. Ти, подготвен ли си за този развой?
Не се безпокой, картофи ще има, турски, френски, полски или македонски. Не там е проблемът! Проблем е, че местни производители не са адекватни на промените, вероятно и от министерството много-много не им помагат. А производството на местните е и част от българския БВП.
До коментар [#16] от "pontius_glarus":Между другото откакто поскъпна рафинираното олио (българско и небългарско) със купил 5 бутилки зехтин екстра върджин, и нито една бутилка слънчогледово олио (дори и шарлан)
Екстра върджин е САМО за студен дресинг, като може и да се добавя след термичната обработка на храната.. За пържене и друга термична обработка е в пъти по- вреден от олиото, защото има много по- ниска точка на дим.
Димните точки на мазнините и маслата: Растително (хидрогенирано) 325 ° F Масло 350 ° F Кокосово масло 350 ° F свинска мас 375 ° F Зехтин 325 ° F - 375 ° F Царевично олио 400 ° F - 450 ° F Масло от грозде 420 ° F - 428 ° F Канола масло 425 ° F - 475 ° F Избистрено масло 450 ° F - 475 ° F Слънчогледово олио 450 ° F - 475 ° F Соево масло 450 ° F - 475 ° F
Стига с тези френски картофи, само вода, вкус - никакъв, опитай сега пресен български и пресен френски, и ще направиш разликата. Един път разказах истински случай, по това време на годината, братовчед ми от Чепеларе, привършил картофите, купува от Пловдив, от някакъв голям магазин - френски. Връщат се, слага да ги вари, и след 30 минути Дорето му казва, "Защо я топлиш тази вода?" Вътре нямало нищо, бъркали с вилица, и се закачила някаква малка люспичка, а, и водата била по-мътна. Това останало от 1 кг. френски картофи. Не знам каква партида е била.
http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2
Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
Съвсем естествено е да поскъпнат, вносните също ще поскъпнат. Аз купувам от един производител в село Алино, до Самоков, още февруари беше продал всичко. Гледа хубав сорт, който става за пържене, има си машини за сортиране и др. Та в селото понеже няма деца, училището е празно, човека го е напълнил с компири.
Екстра върджин е САМО за студен дресинг, като може и да се добавя след термичната обработка на храната.. За пържене и друга термична обработка е в пъти по- вреден от олиото, защото има много по- ниска точка на дим.
Това ми е известно, но може би си видял в кулинарните предавания термичната обработка се прави със зехтин (екстра върджин, пък кой знае, може би става дума за другия зехтин "помаче", т.е. от кюспе). Но реално много рядко запържваме, олиото го употребяваме главно за дресинг. А гъбите ги запържвам само в краве масло.
Много хора не могат да проумеят, че българските производители на картофи и не само, взимат 1/10 субсидия от тази, която взимат маке, гръчки, турски, за полски и френски пък да не говорим.
http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2
Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близки
До коментар [#16] от "pontius_glarus":Между другото откакто поскъпна рафинираното олио (българско и небългарско) със купил 5 бутилки зехтин екстра върджин, и нито една бутилка слънчогледово олио (дори и шарлан)
Хич да не ви пука. Ма-ната й на инфлацията, премиерът каза, че пенсиите и заплатите за една година са се вдигнали повече отколкото през последните 12 години. При такова светло и розово настояще няма да се кахърим за някакво повишение на цените и галопираща инфлация. А при светлото бъдеще, което ни начертава същата персона , тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано". Олигарсите, откъде ги изкопавате тия екземпляри, къртят просто?! Следващият път, дайте малко по-сериозно, моля!
Разбира се, че е подготвен! Тази година, ако се наложи ще ги продава на загуба, догодина няма кой да насади картофи и цената им ще скочи тройно. Ти, подготвен ли си за този развой?
За съжаление, едва ли българските картофи имат кой знае какъв дял на пазара дори на старите, по-ниски цени. В магазините предлагат картофи от Египет, Полша, Германия, Франция... Много рядко - от България. Или нещо генерално не е наред с отрасъла, или трябва да приемем, че разходите за производство - торове, енергия, труд - са много по-ниски не само в Египет, но и във Франция и Германия.
Или нещо генерално не е наред с отрасъла, или трябва да приемем, че разходите за производство - торове, енергия, труд - са много по-ниски не само в Египет, но и във Франция и Германия.
Генералното стои още в соразумението ни за встъпване в ЕС...оттам се точи тая работа с добре дотираните френски картофи и недофинансираното българско селско стопанство. Там имаш и квоти за масивите лозя и много други подобни работи, щото иначе щяхме да видим ЕС през крив макарон. Това си е просто неоколониализъм, който е добре разписан и на практика "доброволен" от наша страна - т.е. преценили сме, че това ни устройва и сме подписали,така че няма какво да пищим сега. Да сме се пазарили навреме.
https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
Ти защо мислиш пък, че месото ще е евтино? Е, ще има и евтини алтернативи - науката напредва, правят вече бъргъри от щурци, от ларви... викат, много полезни протеини имало. Ще видиш зелените каква пропаганда ще ударят да ги пробваме. А нормалното месо се е качило повече и от картофите - не х2, а х3. Това е пилешкото в САЩ, но и другаде по света няма да останат назад, както и говеждото и свинското: https://twitter.com/INVESTMENTSHULK/status/1526708516693630979/photo/1
Много хора не могат да проумеят, че българските производители на картофи и не само, взимат 1/10 субсидия от тази, която взимат маке, гръчки, турски, за полски и френски пък да не говорим.
И защо само 1/10 от субсидиите на гореизброените? Защото е налице световната конспирация срещу България ли? Или защото ГЕРБ и ДПС са намерили механизъм на краденето (присвояването) на всички субсидии?
Този от Хаджидимово защо си траеше допреди 1 година и какво се промени за него , че започна да мрънка и той ? Или мечтае за крадливите сделки по времето на ГЕРБ и онзи от Банкя или ??
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
vzoran
Рейтинг: 602 НеутралноДобре е българските картофи да се продават скъпо, стига да намерят пазар.
karabastun
Рейтинг: 2995 ЛюбопитноЩе ядем френски картофи , значи .
[email protected]Чубрица
Рейтинг: 448 ЛюбопитноНо пък ще са демократични картофи.
"Certainement qui est en droit de vous rendre absurde est en droit de vous rendre injuste" Voltairexm...
Рейтинг: 1998 НеутралноТо и сега масовото компир, дет' го кльопа българинът, е внос.
Последните данни, които съм срещал, бяха към пролетта на миналата година.
Месо - къде 80% внос.
Плодове и зеленчуци - 85%!
Бай Ганьо
Рейтинг: 452 НеутралноЩе ядем тогава Сервено Македонски, трябва да подкрепяме Шиптарите, че да се слеят с Албания, тогава ще имаме по-малко искания от братята Северно Макета.
hamiltonf
Рейтинг: 4108 НеутралноБългарският полупланински и планински картоф буквално е недостижим по вкусови качества, и е направо странно как са издържали сума ти години на такива ниски цени. Нека да е скъп, но да е с родни сортове.
http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близкиfutio_tapanchev
Рейтинг: 1740 НеутралноПоредният "икономист" който бленува високи цени. Ами акомпазарът не приеме двойните цени и с историите на Ердоган лирата пак вземе че се срине? Да не се окаже ,че всички картофи на пазара са турски? Пък има една публична тайна за какво служи търговията с картофи в Турция. Затова там цената винагин ще е ниска. При това положение и десеторни да са му разходите на "икономиста" с картофите , цената просто няма да ги последва. Другото нещо което трябва да му се напомни е, че повишението вече е изконсумирано. Картофите са си вдигнали цената предварително. Очаква го изненада, ако се окаже , че пазарът натисне цената надолу. И като толкова много познава какво ще стане, защо не започне търговия на борсата, а гледа картофи?
LifeGiving
Рейтинг: 613 НеутралноВсе ми е тая..То и олиото поскъпна.. Като цяло няма да ядем пържени картофки.. Само бира ще смучем..
plamenss
Рейтинг: 988 ГневноКак помощ от никъде?! - ами ЕС не ви ли дава субсидии? Или само разходи са ви в главите? Ако не можете да се конкурирате отпадате от пазара.
Боян Баянов
Рейтинг: 1839 Неутрално"Увеличението на българските картофи ще е 100% спрямо миналата година."
.............
Има начин да поскъпнат с 200% - просто трябва
г-жа Корнелия Нинова да започне на се бори със спекулата с картофи.
samoedin
Рейтинг: 3239 Весело" Увеличението на българските картофи ще е 100% спрямо миналата година. Българинът трябва да се подготви за това нещо, защото ние, които работим за това, няма как да изкараме евтина продукция. Самите ние купуваме и произвеждаме страшно скъпо", каза още Иван Сабахуков."
А ако няма кой да ги купува на тази цена вие какво ще правите ? Подготвени ли сте за подобен развой ?
ivenco
Рейтинг: 2038 ВеселоЩе видим полските.Пък без това са вредни комплексните въглехидрати. Също като олиото съм ги отказал от години.Само меса на скара,никакво пържене. 😉
eti mehter
Рейтинг: 4130 ВеселоДо коментар [#11] от "samoedin":
Bukalemunако няма кой да ги купува на тази цена вие какво ще правите ? Подготвени ли сте за подобен развой ?
=========
Аз съм подготвен....
Ама преди две години,ти пееше друга песничка за турския лук....
Видя ли как волю неволю ....вървите по отъпкани пътища.....
4ort
Рейтинг: 2883 НеутралноСамоедин, който през живота си не е произвл нищо и е разчитал на държавна заплата може да напише това.
Разбира се, че е подготвен! Тази година, ако се наложи ще ги продава на загуба, догодина няма кой да насади картофи и цената им ще скочи тройно.
Ти, подготвен ли си за този развой?
choguna
Рейтинг: 772 ВеселоДо коментар [#11] от "samoedin":
Нема страшно Киро ще внесе американски на по-ниска цена...
pontius_glarus
Рейтинг: 3527 НеутралноМежду другото картофите поскъпнаха, и френските, и немските, и българските. Аз съм притеснен от това изказване на местния производител - той не е ли влизал в големите супермаркети за да види какво купува консуматора? Български картофи отдавна не съм купувал - френските ми харесват повече, съжалявам! Време е местните производители да си сменят сортовете!
eti mehter
Рейтинг: 4130 НеутралноДо коментар [#7] от "futio_tapanchev":
Bukalemun? Пък има една публична тайна за какво служи търговията с картофи в Турция. Затова там цената винагин ще е ниска. При това положение и десеторни да са му разходите на "икономиста" с картофите , цената просто няма да ги последва
=======
Това не е верно,но по принцип крайния резултат е същия.....
А при вас подобна опция е невъзможна....
Вие си имате Брюксел,а ние , Ердоан....
Тоест нашата институция е по пряка от вашата.....
Затова и се чуват гласове от типа "ще видите, картофите ще поскъпват"....
Между другото гледам.....си свикнал с новия ник.....
Кой кого интегрира ....ти него или той тебе....?
pontius_glarus
Рейтинг: 3527 НеутралноДо коментар [#16] от "pontius_glarus":
Между другото откакто поскъпна рафинираното олио (българско и небългарско) със купил 5 бутилки зехтин екстра върджин, и нито една бутилка слънчогледово олио (дори и шарлан)
chedeuvre
Рейтинг: 550 НеутралноДо коментар [#9] от "plamenss":
Прав си, но не съвсем....на "индустриалците" защо им субсидират ел.енергията и газа...?
hamiltonf
Рейтинг: 4108 ВеселоДо коментар [#12] от "ivenco":
http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близкиАми така я, българинът се тъпчи с месо, руснаците да ги плюскат картофите...
pontius_glarus
Рейтинг: 3527 НеутралноНе се безпокой, картофи ще има, турски, френски, полски или македонски. Не там е проблемът! Проблем е, че местни производители не са адекватни на промените, вероятно и от министерството много-много не им помагат. А производството на местните е и част от българския БВП.
georgievb
Рейтинг: 1883 Любопитно....яжте пасти...
https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4rvr12572942
Рейтинг: 693 Неутрално[quote#15:"choguna"]До коментар [#11] от "samoedin":Нема страшно Киро ще внесе американски на по-ниска цена...[/quot
Как ли ще изглеждат картофи на чертеж?
Роси
Рейтинг: 6954 НеутралноЩом смятат,че ще се продават...
rvr12572942
Рейтинг: 693 НеутралноЕкстра върджин е САМО за студен дресинг, като може и да се добавя след термичната обработка на храната.. За пържене и друга термична обработка е в пъти по- вреден от олиото, защото има много по- ниска точка на дим.
Димните точки на мазнините и маслата:
Растително (хидрогенирано) 325 ° F
Масло 350 ° F
Кокосово масло 350 ° F
свинска мас 375 ° F
Зехтин 325 ° F - 375 ° F
Царевично олио 400 ° F - 450 ° F
Масло от грозде 420 ° F - 428 ° F
Канола масло 425 ° F - 475 ° F
Избистрено масло 450 ° F - 475 ° F
Слънчогледово олио 450 ° F - 475 ° F
Соево масло 450 ° F - 475 ° F
hamiltonf
Рейтинг: 4108 ВеселоДо коментар [#16] от "pontius_glarus":
http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близкиСтига с тези френски картофи, само вода, вкус - никакъв, опитай сега пресен български и пресен френски, и ще направиш разликата. Един път разказах истински случай, по това време на годината, братовчед ми от Чепеларе, привършил картофите, купува от Пловдив, от някакъв голям магазин - френски. Връщат се, слага да ги вари, и след 30 минути Дорето му казва, "Защо я топлиш тази вода?" Вътре нямало нищо, бъркали с вилица, и се закачила някаква малка люспичка, а, и водата била по-мътна. Това останало от 1 кг. френски картофи. Не знам каква партида е била.
Кум Лисан
Рейтинг: 549 НеутралноСъвсем естествено е да поскъпнат, вносните също ще поскъпнат. Аз купувам от един производител в село Алино, до Самоков, още февруари беше продал всичко. Гледа хубав сорт, който става за пържене, има си машини за сортиране и др. Та в селото понеже няма деца, училището е празно, човека го е напълнил с компири.
Много хитърpontius_glarus
Рейтинг: 3527 НеутралноТова ми е известно, но може би си видял в кулинарните предавания термичната обработка се прави със зехтин (екстра върджин, пък кой знае, може би става дума за другия зехтин "помаче", т.е. от кюспе). Но реално много рядко запържваме, олиото го употребяваме главно за дресинг. А гъбите ги запържвам само в краве масло.
hamiltonf
Рейтинг: 4108 ВеселоМного хора не могат да проумеят, че българските производители на картофи и не само, взимат 1/10 субсидия от тази, която взимат маке, гръчки, турски, за полски и френски пък да не говорим.
http://archives.bg/wars/SEARCH-f-2 Тук може да намерите данни за загинали във войните ваши близкиРим
Рейтинг: 1679 ВеселоДобро решение!
Отдавна го практикувам... ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
inatlivka
Рейтинг: 1280 ВеселоХич да не ви пука.
Ма-ната й на инфлацията, премиерът каза, че пенсиите и заплатите за една година са се вдигнали повече отколкото през последните 12 години.
При такова светло и розово настояще няма да се кахърим за някакво повишение на цените и галопираща инфлация.
А при светлото бъдеще, което ни начертава същата персона , тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано".
Олигарсите, откъде ги изкопавате тия екземпляри, къртят просто?!
Следващият път, дайте малко по-сериозно, моля!
Yotce
Рейтинг: 1584 НеутралноЗа съжаление, едва ли българските картофи имат кой знае какъв дял на пазара дори на старите, по-ниски цени.
В магазините предлагат картофи от Египет, Полша, Германия, Франция...
Много рядко - от България.
Или нещо генерално не е наред с отрасъла, или трябва да приемем, че разходите за производство - торове, енергия, труд - са много по-ниски не само в Египет, но и във Франция и Германия.
georgievb
Рейтинг: 1883 ЛюбопитноГенералното стои още в соразумението ни за встъпване в ЕС...оттам се точи тая работа с добре дотираните френски картофи и недофинансираното българско селско стопанство. Там имаш и квоти за масивите лозя и много други подобни работи, щото иначе щяхме да видим ЕС през крив макарон.
Това си е просто неоколониализъм, който е добре разписан и на практика "доброволен" от наша страна - т.е. преценили сме, че това ни устройва и сме подписали,така че няма какво да пищим сега. Да сме се пазарили навреме. https://www.youtube.com/watch?v=aU5J2qRrpC4
petrow1973
Рейтинг: 317 НеутралноПак ще сме на далавера:)
За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)https://agri.bg/novini/ot-bransha-i-v-momenta-vnosen-kartof-se-preopakova-za-blgarski
xuz061120340
Рейтинг: 324 НеутралноПродължаваме поск.. опс Промяната.
Камен
Рейтинг: 1075 НеутралноТи защо мислиш пък, че месото ще е евтино? Е, ще има и евтини алтернативи - науката напредва, правят вече бъргъри от щурци, от ларви... викат, много полезни протеини имало. Ще видиш зелените каква пропаганда ще ударят да ги пробваме.
А нормалното месо се е качило повече и от картофите - не х2, а х3. Това е пилешкото в САЩ, но и другаде по света няма да останат назад, както и говеждото и свинското:
https://twitter.com/INVESTMENTSHULK/status/1526708516693630979/photo/1
Kaka Mara
Рейтинг: 1429 НеутралноДа си ги ядат компирите. В Лидл френски картофи като масло по лев за кило.
Kaka Mara
Рейтинг: 1429 НеутралноДо коментар [#33] от "georgievb": Хайде бе! От там ли казаха субсидиите да се дават само на зърнари или нашите мутри така им е изгодно?!
pontius_glarus
Рейтинг: 3527 НеутралноИ защо само 1/10 от субсидиите на гореизброените?
Защото е налице световната конспирация срещу България ли?
Или защото ГЕРБ и ДПС са намерили механизъм на краденето (присвояването) на всички субсидии?
chudomor
Рейтинг: 1487 ВеселоПопулацията на колорадския бръмбар най-после незастрашена ...
От идиоти отговор не чакамdeutscher._
Рейтинг: 573 НеутралноТози от Хаджидимово защо си траеше допреди 1 година и какво се промени за него , че започна да мрънка и той ?
Или мечтае за крадливите сделки по времето на ГЕРБ и онзи от Банкя или ??
Boriana Gecheva
Рейтинг: 120 НеутралноДо коментар [#14] от "4ort":
Ха,ха, на пазара картофи винаги ще се намерят, било български, било вносни. Но не знам какво ще прави производителят, като спре да ги отглежда.