"Български пощи" възстанови вътрешните парични преводи

поща, Български пощи

© Юлия Лазарова

поща, Български пощиБългарски пощи" възобновяват приемането и изплащането на вътрешните парични преводи - обикновени и експресни, съобщиха от държавното дружество и допълниха, че списък на пощенските станции, в които могат да се приемат и изплащат парични преводи, е публикуван на сайта на пощите.


Уточнява се, че експресните парични преводи могат да бъдат изплатени във всяка пощенска станция от горния списък, а обикновените - само в пощенската станция, за която преводът е адресиран.


Също така изплащането на неизплатените паричните преводи, приети преди хакерската атака от 16 април, щяло да започне на 6 юни.
След хакерската атака, за която вицепремиерът Калина Константинова, под чиято шапка са "Български пощи", заяви, че е дошла от Русия или бивши съветски републики, тя отстрани старото ръководство на дружеството и назначи като временно изпълняващ длъжността за три месеца Богдан Теофанидис, както и други мениджъри от частния сектор. Като причина за смяна на ръководството Константинова обяви лошите финансови резултати и липса на решения, които да спасят дружеството от непрекъснато растящи загуби.


Все още не могат да се изчислят финансовите загуби от кибератаката, тъй като системата не е напълно изправна и те продължават. Поетапно ще се пускат 6600 компютъра на 2300 локации. Константинова обяви, че над 300 компютъра няма да могат да функционират повече и се търсят дарения за придобиване на нови.


Дружеството получава 80 млн. лв. годишно от държавата за трите услуги, които предоставя - универсална пощенска, изплащане на пенсии и разпространение на печата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK