Това е съдържание, създадено от маркетинг студио Storio по задание на партньор на "Икономедиа".

До седмици трябва да е готова новата оценка на нуждите на украинските бежанци

До седмици трябва да е готова новата оценка на нуждите на украинските бежанци

Виж видеото
Енергийният министър: Разглеждаме всички възможности за доставка на газ, включително и от "Газпром"

Енергийният министър: Разглеждаме всички възможности за доставка на газ, включително и от "Газпром"

Виж видеото
България търси начин да вземе изтребители на лизинг

България търси начин да вземе изтребители на лизинг

Виж видеото
Виктор Божинов: Не е ясно как е избрана комисията, която ще излъчи българската номинация за "Оскар"

Виктор Божинов: Не е ясно как е избрана комисията, която ще излъчи българската номинация за "Оскар"

Виж видеото
Пулмолог: Проблем е честото боледуване от COVID-19

Пулмолог: Проблем е честото боледуване от COVID-19

Виж видеото

Парламентът възложи на Сметната палата да направи одит на финансовото състояние на "Български пощи", като проверяваният период е от 1 януари 2019 г. до 30 април 2022 г. Докладът с резултатите трябва да е готов до 29 август.


България е на първо място по процент на регистрация за временна закрила. Този процент днес е 99 процента, каза вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова в отговор на въпрос на народния представител Христо Гаджев относно политиката на правителството за предоставянето на временна закрила на бежанците от Украйна.


Няма риск хората с временна закрила да останат без покрив, общата леглова база само на хотелите с една и две звезди наброява повече от 175 хиляди легла, а във ведомствените бази са установени над 33 хиляди легла, така че говорим за общ капацитет 200 хиляди легла, посочи Константинова..


Инспекцията по труда в Пловдив е установила нарушение на трудовото законодателство и е потърсена административна отговорност на работодателя. Това информира министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков в отговор на въпрос на Крум Зарков.


Поводът за въпроса е проведена през април стачка в "Либхер-Хаусгерете Марица" ЕООД. с искане за увеличаване на заплатите, на ваучерите за храна и за заплащане на възнаграждения за положен извънреден труд. За да защитят своите искания в предприятието се учредява синдикална секция към КТ "Подкрепа" и към работодателя е изпратена покана съгласно Закона за уреждане на трудови спорове, преговори обаче не са се състояли.


Реализирането на проекти по разкриване на аптеки в малките населени места би могло да се осъществява и чрез договаряне на процедури за съвместна дейност между общините и вече съществуващи местни дружества, притежаващи разрешително за аптечна дейност. Там където липсват аптеки, осигуряващи денонощен режим на работа, общината също би могла да субсидира извършването на тази дейност.каза министърът на здравеопазването Асена Сербезова по време на парламентарния контрол.


Разрешението за ремонтно-възстановителни дейности по язовир "Огоста" е удължено, заяви министърът на земеделието Иван Иванов по време на парламентарния контрол.
От направената от Министерството на земеделието проверка в община Монтана е установено, че срокът е удължен, но до настоящия момент не е постъпила информация за започване на ремонтно-възстановителни работи по съоръжението от избран от ДКК изпълнител, уточни министърът.


Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще отвори обществена поръчка за закупуване на първите електромобили. Това заяви вицепремиерът по климатичните политики и ресорен министър Борислав Сандов по време на днешния парламентарен контрол. По думите му така ще се даде пример за постигане на целта, заложена и в Плана за възстановяване и устойчивост.


Концесионерът на летище "Горна Оряховица" към момента е заплатил концесионни такси в размер на около 111 000 лв. Това обяви министърът на транспорта Николай Събев по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от БСП Явор Божанков какви са плановете на подопечното му ведомство за важното за Северна България летище.


Концесионният договор за летището е сключен през април 2016 г. за срок от 35 години, като за срока на договора концесионерът трябва да извърши инвестиции в общ размер на 32 млн. лв. без ДДС, но до момента са извършени инвестиции за около 5,9 млн. лв.


В БНБ не е подавана молба за промяна на устава на Българската банка за развитие (ББР) за вдигане на тавана от пет милиона лева за кредитна експозиция, каза във времето за парламентарен контрол Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа.


Банката ще изпълнява законовата си мисия да подпомага малките и средни предприятия там, където търговските банки не могат да го направят, каза министърът.


Гледайте парламентарния контрол /пълен запис/


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK