Денков предлага учениците от 1 до 3 клас да учат до 15 юни, а от 4 до 6 клас - до 30 юни

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 2. 2 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  Поредния неадекватник който си играе на 'реформи' на гърба на деца и родители. Идеята да предложиш на децата още от същото, неадекватно 'образование', си е лишена от какъвто и да е разум. Тази година 12-класниците видяха и резултатите от 'реформата' на предишния неадекватник - Вълчев. В резултат, липсата на оценки от ключови предмети в дипломата - физика, химия, биология и т.н. които предмети абсолютно малоумно приключват в 10 клас, та по този начин освен оценки нямат и необходимия хорариум искан от университетите. В резултат децата се чудят къде и как да държат допълнителни изпити, та барем се класират да ги приемат някъде...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 3. 3 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2581 Любопитно

  "Много трудно е да се навакса тази разлика." - мрънкащият г-н министър да се сети защо е така, т.е. да си спомни как е било когато по негово време. И да не се фиксира в разни дати, защото преди "реформите" в образованието българските деца имаха поне т.н. функционална грамотност, а не като днес да играят на тото с изпитните тестове. Колкото и пари да се обещават, качеството не се получава само с тях.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 4. 4 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 2489 Неутрално

  Абсолютна лъжа е и че нашите ученици стоят най-малко в училище. Напротив, в останалите държави с които се мерим имат по 3-4 ваканции от по 2-3 седмици, каквито нашите ученици нямат. Отделно е често срещана практика поне по 1 ден от седмицата да се прекарват извън училище. А още по отделно е, че домашни доста по-рядко се дават, пък тук са всеки ден и без мярка.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 5. 5 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  Този така наречен "министър"е в перманентно голямо междучасие!!!

 6. 6 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Денков цитира неверни данни за дължината на учебната година. От различни места го опровергава, че нашата е най-кратка, но той продължава да настоява. Сякаш не качеството на учебниците, материала и преподаването е важно, а непременно да се съкрати лятото на децата.

 7. 7 Профил на ygo11542256
  ygo11542256
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  Какъв е смисълът от тези глупости сега? Аз помня преди години, 1 клас учиха до 24 май, 2-4 до 30 май, 5-8 клас до 15 юни и беше ОК. Оставете децата да имат детство бе.

 8. 8 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 849 Неутрално

  Уникални реформи, уникален министер.

 9. 9 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  До коментар [#7] от "ygo11542256":

  Точно така.Оставете децата да имат детство. Втора възможностняма да имат.

 10. 10 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 534 Гневно

  Министърът да отиде в някое училище и да прекара на чина един ден. Само един ден! Дали ще издържи нервната му система нивото на шум, или обема знания, длъжен да усвои средният ученик?
  Няма ли един журналист на място, който да спре тези манипулации с ,,най-късата учебна година". Мога ехидно да напомня, че учебната седмица някога беше 6 дни! И още по-ехидно да предложа - карайте без ваканции. Ами те са загубено време за учениците, нали?

 11. 11 Профил на vqc021115212
  vqc021115212
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Сорос Денков вреден за деца, родители и общество гробокопач на българското образование.

 12. 12 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тези са истински палячовци. Определено искат да надминат герберастите по простоти. Система която е работила така 70 години, ще я променят, защото някъде си, нещо си дрън дрън. Неадекватници!

 13. 13 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1219 Любопитно

  "Освен това да има допълнително две седмици в края за учениците от 1 до 6 клас, които да бъдат използвани за затвърждаване на материала, за проектно обучение, за излизане сред природата, защото това е най-хубавият период, в който децата могат да видят какво са екологични, биологични проблеми и да бъде много по-приятно, като излязат навънка и видят един урок на открито", обясни Денков......"

  Каква природа? Бумащината за излизане от училище в каквато и да е посока е отвратителна...... Пък в горите има бракониери, мигранти ....

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 14. 14 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3753 Гневно

  "Българските деца учат месеци по-малко в сравнение с техните връстници в Европейския съюз. Много трудно е да се навакса тази разлика."
  ===================
  ГЛУ-ПО-СТИ!
  Българските деца учат 9 месеца в годината. Като прибавиш месеци, получаваш отсъствие на ваканция.
  Иди и виж!

  Еретик
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 16. 16 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Без значение е до кога ще учат дали ще учат въобще. Навършт ли пълнолетие се запътват за шерпи на запад. Там и без образование им дават занаят за седмица или месец.

 17. 17 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#4] от "rumen_s":

  Не е така.

  В други европейски страни имат повече ваканции през годината, но никога от 3 седмици наведнъж. Навсякъде - подчертавам, навсякъде - учебната година е по-дълга, при това за всички ученици от 1-ви до 12 клас; най-често започва на 1 септември (в Германия даже в средата на август, в Холандия, ако не се лъжа...) и свършва от 1 юли нататък. В редица страни обучението е целодневно; е, има и полудневно, отново в Германия, в Холандия..., но и там учениците не свършват в 12:30 часа, а по-късно. Тримесечна лятна ваканция няма никъде, проверете, ако не вярвате.

  Казаното от Вас за домашните също не е вярно - напротив, всеки ден има такива, иначе как ще се усвои "материалът"? В някои страни има предвидени часове за писането на домашни в училищни условия, но пак остават и за вкъщи. Без здраво и редовно учене няма знание, това е положението. Има и много контролни, струва ми се, че в това отношение Франция държи палмата...

  Точно тези предложения на министъра са адекватни, но без изцяло нова концепция за образование колкото и дълга да е учебната година, резултатите пак ще са плачевни. И ще продължат да се влошават, ако това изобщо е възможно.

 18. 18 Профил на ShekSpirt
  ShekSpirt
  Рейтинг: 342 Весело

  Подкрепям тази идея с две ръце и два крака!

  Понякога и аз се чудя защо съм още тук..
 19. 19 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#17] от "mgsh":

  Не зябравяйте, че там зимата е студено и предполагам зимната им ваканция. Общо взето ние си имаме глаеи на таменете и отдавна взе да ми писва, да ми обяснявят как било "на запад". Стойте си там и се наслаждавайте на тамошните порядки. Не ги мъкнете тук!

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 21. 21 Профил на Desislava Sredkova
  Desislava Sredkova
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Човека е казал, че хоратиумът е по-малък. Не става дума за дни и месеци, а за реални часове. Масово в западните държави се учи до 3-4 следобед. И точно тези часове са необходими, за да могат да се правят експерименти, упражнения и да се разбере материалът от практика, а не да се зубри.

  http://oblakk.com
 22. 22 Профил на ShekSpirt
  ShekSpirt
  Рейтинг: 342 Неутрално

  Подкрепям тази идея с две ръце и два крака!

  Понякога и аз се чудя защо съм още тук..
 23. 23 Профил на djasperihoracii
  djasperihoracii
  Рейтинг: 42 Неутрално

  Искам да знам защо по биология целия 6- ти и 7- ми клас изучават основно отделителната система при всички възможни добитъци, почти нищо друго няма в учебниците им? То е ясно защо явно авторите на учебника са си ползвали лекциите по ветеринарство да си поучат парите, пък какво глупости са принудени да учат горките пубери, на които и без това им се е подпалила главата с геометрията например и матури, но съще временно е жизненоважно според учЕните глАви в МОН да изучат стриктно колко са дълги дебелите и тънките черва при котки, растителноядни- поотделно за овце крави и т.н И вместо да удължават годината да обърната внимание на качеството на преподаване, защото с редки изключения даскалите си клатят краката и симулират дейност, , но не преподават, дават тестове, почти не ги връщат, пишат си някави оценки по свое усмотрение щото ги мързи да проверяват и т.н. Айде Денков да стимулира абстрактното мислене на учениците на темата за изходните отверстия при всички видове организми- понеже точно това учат целия шести и 7- ми клас и правят тестове по темата като луди да не останат ненаучени в тази сфера...... Пълен потрес!!! В седми клас имаше и заглавие в същия учебник - Хигиенизиране- ПРАКТИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ............

 24. 24 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Когато направят изцяло едносменен режим на обучение, за всички класове, когато климатизират всяка училищна стая - тогава да мислят за промяна на началото и края на учебната година.

 25. 25 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#19] от "stargate":

  Къде е студена зимата, във Франция ли? Грешите. Там например има строго определен ритъм на годината - 5 седмици учене, 2 седмици ваканция; обучението от 1-ви до 12 клас е целодневно. Лятната ваканция е точно 2 месеца, от началото на юли до началото на септември. Една от най-дългите на континента.

  В Европа отдавна е признат фактът, че дългата лятна ваканция е остатък от 19 век, когато децата са били длъжни да помагат на родителите си за прибирането на реколтата. Навсякъде се върви към съкращаването й и разпределянето на почивките през годината, защото 3 месеца пауза тотално "изключва системата" и всеки септември трябва да се почва почти отначало.

  Видях по-горе - оставете детството на децата! Не мога да се съглася - училището е част от детството; кога да учим, ако не като деца, когато разполагаме с цялото си време за това и когато мозъкът ни не е задръстен? Детството има и други измерения - семейство, социална среда, съдържание на обучението, ритъм на последното... Не виждам как децата в европейските страни биват лишени от детство, защото учебната им година е по-дълга.

  Но пак стигаме до основния проблем - образованието в България трябва изцяло да се промени, защото ако моделът се запази, по-дългата и равномерна учебна година няма да даде никакви резултати.

 26. 26 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Когато направят изцяло едносменен режим на обучение, за всички класове, когато климатизират всяка училищна стая - тогава да мислят за промяна на началото и края на учебната година.
  —цитат от коментар 24 на Nelumbo


  За тази цел училищата в България трябва да се удвоят!
  Още нещо – какво става с новите учебници?
  Първо учебниците по история на България – за двойния ни освободител Русия поробителката, която ни върна най-малко 50 години назад в развитието!
  Останалите да се пренапишат на разбираем за децата език, пък тогава да се мисли колко дълга или къса да е учебната година!
  Имах повече доверие към професор Денков.

 27. 27 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5472 Неутрално

  [quote#26:"Alexander97"][/quote]

  За изчистване на учебното съдържание, за допълването му - нито дума.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 30. 30 Профил на vad151067118
  vad151067118
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "mgsh":
  "В Европа отдавна е признат фактът, че дългата лятна ваканция е остатък от 19 век, когато децата са били длъжни да помагат на родителите си за прибирането на реколтата. "
  Това може и да е така, но пък отдавна е признат фактът, че училището в сегашния му вид е остатък от Индустриалната революция, когато са били нужни послушни и дисциплинирани работници. Като гледам колко много зубрене пада в днешни дни ми става лошо.

 31. 31 Профил на Diana Stamenova
  Diana Stamenova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Този човек откакто стана министър, където седне и където стане, говори само за едно и също - учебната година да започвала по-рано, но за сметка на това да завършвала по-късно. Това му е най-големият проблем! Това ще реши всички проблеми в образованието. Тази система, която беше неимоверно разтърсена от "спасителни" ковид мерки - онлайн обучение, ротационно обучение, маски, каски, еднопосочно движение в коридорите, липса на всякакви извънкласни занимания, защото ковид дебне в школите и занималните, тестване всяка седмица, карантини на цели класове - тази система трябва да бъде оставена да се съвземе от шока. Поне две-три години трябва да минат с нормално обучение, без онлайн простотии, и едва тогава да се мисли за някакви структурни промени. Този неадекватник явно някакви поръчки изпълнява, защото само за по-ранно започване говори. При тези учебници, при тези методи на преподаване, ако ще да започва годината на 1 септември и да завършва на 31 август, все толкова плачевен ще бъде резултатът.
  Единствената ми надежда е , че до началото на 2023-2024 учебна година, когато смята да въведе тези простотии, т.нар. министър Денков заедно с цялото правителство ще е напуснал поста си.

 32. 32 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 1415 Любопитно

  Три месеца лятна ваканция, къде го има това? Че само лятото ли може да се ходи на море, да вземат да разпределят дните в годината, а и зимна ваканция само по нова година, луда работа.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 34. 34 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Този недооснован ненормалник ме влудява. Децата ни са затворници по 8 - 10 часа в училищните сгради, шибат им ненормални домашни, а тоя иска още месец да ги държи… Изрод, пълен изрод!

 35. 35 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  Човека е казал, че хоратиумът е по-малък. Не става дума за дни и месеци, а за реални часове. Масово в западните държави се учи до 3-4 следобед. И точно тези часове са необходими, за да могат да се правят експерименти, упражнения и да се разбере материалът от практика, а не да се зубри.
  —цитат от коментар 21 на Desislava Sredkova


  На запад не дават домашни упражнения на децата. Каквото учило детето учило ,каквото писало -писало само и единствено в училище.

 36. 36 Профил на esl581109067
  esl581109067
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Ей, не миряса!!! Не на учебната година от 7ми! Не на удължаване на учебната година! НЕ Е ВЯРНО, че в България учебната година е къса! По средата на ЕС сме! Не мога да разбера какъв му е зора на тоя човек всички да висят в училище безкрайно!?!?! Ако иска да направи занималня за малките - да направи, ама да удължаваш учебната година, за да има време за проекти преговаряне е мега абсурдно! И то през лятото! Ми че 30ти юни е лято, 7 септември е лято! Дано да паднат от власт ПРЕДИ да се напъне парламента да му изпълнява желанията, щото е упорит инат.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Нямам нищо против, ама да ги учи министърът! Като влезе той в жегата с 30 изпотени пубери да се надвиква, ще му се изясни за какво радее. Всички училища са строени с предимно южно изложение по разбираеми причини. Вече в училищата с втора смяна следобедите са жежки, през юни, септември и дори октомври е ад, а в по-имотните училища има климатик най-много в дирекцията и тук-таме в някоя учителска стая. На самите деца им е непоносимо, какво остава за учителите на възраст.

 39. 39 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 1415 Любопитно

  До коментар [#38] от "wiligri ":

  И какво ги правиш три месеца, когато няма кой да ги гледа? Училищата, които описваш са държавни в гето кварталите.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 40. 40 Профил на esl581109067
  esl581109067
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#38] от "wiligri ":И какво ги правиш три месеца, когато няма кой да ги гледа? Училищата, които описваш са държавни в гето кварталите.
  —цитат от коментар 39 на Consumer


  Ако си търсиш занималня за децата, плачи на министъра да ти даде занималня, или ги прати на лагер, намери им бавачка и т.н. Ама да искаш да бибипаш 90% от децата, че ТВОИТЕ няма кой да ги гледа и/или не смееш да ги оставиш сами по някакви си твой причини - е, мерси, ама е връх на наглостта!

 41. 41 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#25] от "mgsh":

  До коментар [#19] от "stargate":Къде е студена зимата, във Франция ли? Грешите. Там например има строго определен ритъм на годината - 5 седмици учене, 2 седмици ваканция; обучението от 1-ви до 12 клас е целодневно. Лятната ваканция е точно 2 месеца, от началото на юли до началото на септември. Една от най-дългите на континента.В Европа отдавна е признат фактът, че дългата лятна ваканция е остатък от 19 век, когато децата са били длъжни да помагат на родителите си за прибирането на реколтата. Навсякъде се върви към съкращаването й и разпределянето на почивките през годината, защото 3 месеца пауза тотално "изключва системата" и всеки септември трябва да се почва почти отначало.Видях по-горе - оставете детството на децата! Не мога да се съглася - училището е част от детството; кога да учим, ако не като деца, когато разполагаме с цялото си време за това и когато мозъкът ни не е задръстен? Детството има и други измерения - семейство, социална среда, съдържание на обучението, ритъм на последното... Не виждам как децата в европейските страни биват лишени от детство, защото учебната им година е по-дълга.Но пак стигаме до основния проблем - образованието в България трябва изцяло да се промени, защото ако моделът се запази, по-дългата и равномерна учебна година няма да даде никакви резултати.
  —цитат от коментар 25 на mgsh


  виждаме резултата и от въвеждането на западното образование тук и от 30 години "промени". Още по-зле ще стане с подобни нелепи предложения.

 42. 42 Профил на deny
  deny
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#17] от "mgsh":

  Супер, само че Германия и Холандия са с друг климат. Нека видим във Франция, като почват на 1 септември след колко седмици имат 2 седмици ваканция? После за Коледа и НГ 3 седмици (не 3 работни дни като при нас през 2021 г.), след това имат 2 седмици през феврураи/ март. Отново ваканция от 2 седмици преди или след Великден. През май една седмица и хоп дошъл юни месец и идва лятната ваканция от 2 месеца? Хайде, сега ми кажете, че БГ децата учат най-малко. Да ви цитирам ли и ваканциите в Англия? Швейцария? И да няма нищо лошо да се почва малко по-рано, а не на 15 септември четвъртък? Но 7 септември е след почивен ден (6 септември) и догодина ще се пада в ден - четвъртък? няма логика? но виж ако кажат понеделник след 6 септември започване, може пък да има повече навити?

 43. 43 Профил на deny
  deny
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#21] от "Desislava Sredkova":

  Супер! И ние чакаме отгодини едносменен режим на обучение, а не първа смяна от 7 сутринта, втора смяна до 20.00 ч.!? Никъде го няма това. Ако търсим допълнителни часове, защо не се види колко дни от месец май са учебни и реално загуба за ученици и учители? Да ви кажа ли тази година колко са? 10 ;-)

 44. 44 Профил на deny
  deny
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#25] от "mgsh":

  а ми вижте в Испания и Италиа, Гърция колко е дълга лятната ваканция и кога почват училище.
  Колкото до дължината на ваканцията в България, а ми от 7 клас нагоре тя също е 2 месеца като във Франция ;-) но без децата да имат ваканция от 1-2 седмици на всеки 6 учебни.

 45. 45 Профил на deny
  deny
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#32] от "Consumer":

  а ми 3 месеца е само за по-малките ученици ;-)

 46. 46 Профил на esl581109067
  esl581109067
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#17] от "mgsh":Супер, само че Германия и Холандия са с друг климат. Нека видим във Франция, като почват на 1 септември след колко седмици имат 2 седмици ваканция? После за Коледа и НГ 3 седмици (не 3 работни дни като при нас през 2021 г.), след това имат 2 седмици през феврураи/ март. Отново ваканция от 2 седмици преди или след Великден. През май една седмица и хоп дошъл юни месец и идва лятната ваканция от 2 месеца? Хайде, сега ми кажете, че БГ децата учат най-малко. Да ви цитирам ли и ваканциите в Англия? Швейцария? И да няма нищо лошо да се почва малко по-рано, а не на 15 септември четвъртък? Но 7 септември е след почивен ден (6 септември) и догодина ще се пада в ден - четвъртък? няма логика? но виж ако кажат понеделник след 6 септември започване, може пък да има повече навити?
  —цитат от коментар 42 на deny


  Няма навити, сори.

 47. 47 Профил на esl581109067
  esl581109067
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#32] от "Consumer":а ми 3 месеца е само за по-малките ученици ;-)
  —цитат от коментар 45 на deny


  туй е квича, някои родители искат някой да им гледа децата.

 48. 48 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 291 Неутрално

  До коментар [#42] от "deny":

  Госпожо, нали за това става въпрос? Предложението на министъра е да се разпредели ваканционното време през годината, така че равномерно да се редуват учебни периоди със свободни такива. Например сега българските ученици започват в средата на септември и учат непрекъснато до Коледа. Дори в статията пише, че ако се въведе друг режим, ще има ноемврийска ваканция. Да, при това положение лятната ваканция ще бъде намалена.

  Информацията Ви за Франция не е вярна. Всяка ваканция през годината е 2 седмици, включително коледната и великденската. Както казах - след всеки 5 учебни седмици има 2 седмици ваканция. Толкова ли е трудно да се разбере?

  Не само Вие, но и другите форумци продължавате да обвързвате ваканциите с природата (сезоните, климата...). Интересно, когато се стъмни, спирате ли работа? Така са правели през Средновековието. Днес имаме осветление. Когато завали сняг, спираме ли дейностите си? Не, защото има отопление и надежден транспорт. За горещите месеци има климатици. Последните са широко разпространени в България.

  Много ми е любопитно - колко от изказалите се по въпроса работят в системата на образованието на която и да е страна? От България през Франция до Сингапур?...

  И пак - предложението на министъра за равномерно разпределение на учебното време е адекватно, но то ще бъде козметична промяна, ако не се промени радикално самата концепция за образование. Някакъв ентусиаст твърди, че всичко тръгнало на зле, откакто България въвела западното образование. Де да беше го въвела! Тогава българските деца нямаше да заминават да учат на Запад, нали?

  П.П. Сървеменното образование на Запад е плод на Просвещението, не на "индустриалната революция, която има нужда от послушни работници". За пореден път се убеждавам колко зле е българското образование...

 49. 49 Профил на deny
  deny
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#48] от "mgsh":

  А ми не сте прав ;-) В Англия имат 3 седмици наведнъж по Коледа и Великден ;-) във Франция ок са само по 2 ;-) какъв е досега ми с образователните системи в България и Европа не е важно ;-) Не знам защо спорите с мен, аз не съм против реформи в образованието, но не смятам, че удължаването с 2 седмици за всички ще реши тези проблеми. Ваканция през ноември изглежда безмислена у нас, но е задължително коледната да не е 3 дни. Да има истинска зимна/ междусрочна от поне седмица и пролетната да е обвързана с Великден, а не като тази година в последната седмица да се окаже, че и петък 1 април е част от нея. Замисля ли се някой колко безмислена от учебна гледна точка е май месец!? Тази година има реално 10 учебни дни, накъсани от празници, матури и просто неучебни дни. И не на последно място относно започването, прав е министър Денков, че празник е започването, а не датата 15 септември, но тогава защо се фиксира върху нова дата, а не ден от седмицата!?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK