Училищата и детските градини в София ще събират разделно отпадъците

Училищата и детските градини в София ще събират разделно отпадъците

© Георги КожухаровВсички училища и детски градини в София трябва да изхвърлят отпадъците си разделно от следващата учебна година. Това обяви кметът Йорданка Фандъкова като задача за увеличаване на дела на разделното събиране на отпадъци.


"Столичната община работи с три компании за разделно събиране. В града има над 6000 цветни контейнери, но за нас това не е достатъчно. Затова от следващата година 100 процента от училищата и детските градини в София ще събират разделно отпадъците си", заяви тя, цитирана от "24 часа". Сега завърши пилотен проект на общината и една от сметосъбиращите фирми, в който се отличиха децата от 5 "а" клас на 38-о основно училище "Васил Априлов".


За активизиране на тази дейност от новата учебна година ще започне състезание между училищата в три столични района. Подготвя се и разполагане на мобилни пунктове на територията на цяла София за разделно събиране на отпадъците от всички граждани, обеща Фандъкова. Именно липсата на контейнери в близост се посочва като основна причина да не се изхвърля разделно боклука.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK