Пътната агенция започна ремонт на участъка от Благоевград до границата с Гърция

Пътната агенция започна ремонт на участъка от Благоевград до границата с Гърция

© Агенция 'Пътна инфраструктураЗапочнал е текущ ремонт на 87 километра от първокласния път I-1 Благоевград - Кулата на територията на област Благоевград, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Пътят е след изградената част на автомагистрала "Струма" и включва участъка при Кресненското дефиле, като достига до границата с Гърция, и е особено натоварен през летните месеци.


По информация на "Медиапул" ремонтът ще бъде извършен от ДЗЗД "Пътно поддържане област Благоевград 2018", в което влизат "Грома Холд" ЕООД, "Водно строителство - Благоевград" АД и БКС ЕООД. Обединението има сключен договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища за област Благоевград, подписан през юни 2019 г. Една от фирмите в обединението - "Водно строителство", има подписан договор за изграждането на магистрала "Хемус" като доставчик на техника и материали и е получила авансово 56 млн. лева за лот 5, чието строителство не е започнало.


Текущите дейности, които са възложени по договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Благоевград, включват локални ремонти на пътната настилка, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на видимост, попълване на банкети, почистване на водостоци и регули и др. Предвижда се те да бъдат изпълнени до края на юни т.г.
Работи се поетапно, на участъци с дължина около 2 км. Движението в отсечката с ремонтни дейности се осъществява в лентата, в която не се работи, и се регулира с пътни знаци и от служители на място (сигналисти).


От Агенция "Пътна инфраструктура" се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но посочват, че ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката от първокласния път.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK