Стефан Янев: С приемане на еврото закриваме последния суверенитет на българската държава

Стефан Янев: С приемане на еврото закриваме последния суверенитет на българската държава

© Велко АнгеловБългарският лев е последният остатък от суверенитет на българската държава, а с приемането на еврото ще закрием и него. Тази позиция изрази пред "Нова телевизия" бившият служебен премиер, а сега лидер на новата партия "Български възход" Стефан Янев.


Коментарът му дойде в отговор на въпрос защо смята, че до края на годината ще има предсрочни парламентарни избори. "Управляващата коалиция не е способна да издържи на ударите на времето и проблемите, които се задават на хоризонта. Дори задълбочава проблемите и създава нови. Само тази седмица има две такива теми - планът за приемане на еврото и законопроектът за извънредното законодателство", подчерта Янев.


В отговор на въпрос бившият служебен премиер обяви, че не е вярвал безрезервно на своя икономически министър, а сега министър-председател Кирил Петков. Той намекна, че не се е разделил с него, за да запази стабилността на служебното правителство.
Янев не спести критиките и към премиера Кирил Петков. "Нямаме нито сигурност на доставките, нито сигурност на цената на газа", посочи той. Настоя и Петков да обяви какви парични потоци към Русия е спрял.


Високият си рейтинг, който е втори след този на премиера според последните социологически проучвания Янев нарече "снимка на миналото и начина, по който съм се справял в качеството си на министър- председател".


На въпрос как нарича случващото се в Украйна в момента бившият служебен премиер, а за кратко и военен министър обясни: "Това е война за хората, които са на терен и са жертви на всички действият на бойните полета и около тях. Значението на думите е важно и когато аз цитирах думите военна операция, това бяха думите на Владимир Путин. И двете страни още не са обявили война една на друга. Това е операция от една война, която продължава от 2014 година". Както е известно именно след използването на термина "военна операция" от Янев стана причина да започнат атаки срещу него, довели до отстраняване от поста му военен министър в правителството на Кирил Петков.


Попитан, дали неговата партия "Български възход" ще се усмихва на Русия или САЩ, той посочи, че формацията ще работи за запазване и реализиране на българския национален интерес. "Ако работим за него, не е нужно да се притесняваме дали има или няма чуждо влияние", е мнението на новия партиен лидер.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK