Лорер: Решени сме да създадем рамка за законови мерки срещу санкционирани по Магнитски

Лорер: Решени сме да създадем рамка за законови мерки срещу санкционирани по Магнитски

© Надежда Чипева, Капитал"Решени сме да създадем рамката, която да позволява срещу хора със санкции по "закона Магнитски" да се предприемат законови мерки, за да се намали удара от тях върху българските институции", каза днес пред БНР министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер от продължаваме промяната. По повод пуснатият до медиите проект на закон в тази посока, който предизвика обвинения във фашизъм, той уточни, че целта му е била да отклони общественият дебат от това, което е наистина важно. .


"Дали ще има такъв закон ще реши Народното събрание, ние ще предложим законопроект, но това няма да стане без обсъждане", увери Лорер. Той лично не одобрява създаването на нов орган, който да налага санкциите, както се предвижда в спорния законопроект. "Не е нужна още една институция, след като две други не работят
По повод мерките на правителството, които да намалят негативните ефекти от инфлацията, Лорер увери, че правителството работи "интензивно в рамките на българския фиск". "Това се прави внимателно, за да се даде максимална помощ, в рамките на това, което можем да си позволим", допълни министърът.


По повод критиките, че се помага на всички, а не фокусирано, Лорер каза, че това е така, като държавата трябва да продължи работата да дефинира енергийно бедните хора и енергийната наситеност при предприятията, за да се подпомагат тези, които имат нужда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK