Заради преминаващ пътнически самолет не са изстреляни противоградови ракети в Садово

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (24)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на inatlivka
  inatlivka
  Рейтинг: 524 Любопитно

  На крива ракета самолет й пречи.
  Веднъж, дваж я доди, ама ката ден новини за опустошена реколта.

  Закривай

 2. 2 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  На ден над небето на България пеминават над 3000 самолета. Яко порене е. Ако така пореха и нивите отдолу цяла България щеше да кат пудра захар наорана,а не угар до угар.

 3. 3 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Абе как ще застраховат бе, бай министър! Държавата е длъжна!
  Държавата ИМ е длъжна (демек всички ние) :)

  Всички сме длъжни на всеки, който е по-креслив, защото той решил, че някой е длъжен да мисли и да се грижи за него вместо него самия.

 4. 4 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 941 Весело

  Ей сега над Садово минава полет Венеция - Истанбул. Фърка на десет километра и половина височина. Тез ракетки бая високобойни май?

 5. 5 Профил на jig021108488
  jig021108488
  Рейтинг: 403 Неутрално

  А бе, тези от агенцията за борба с градушките, с какво се занимават през времето, когато няма градушки?
  Някой знае ли?

 6. 6 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1285 Весело

  „Министърът на земеделието Иван Иванов обвини кмета на Садово Димитър Здравков, че е препоръчал на стопаните да не подават заявление за обезщетения, и ги призова да не се въвличат в налагането на лични и партийни интереси, като припомни на кмета, че местните избори са догодина. [...] Отговори му бившият земеделски министър от ГЕРБ Десислава Танева, която посочи, че кметът на Садово е от БСП.“

  Сикаджията е удивително глупав човек. Как може толкова лекомислено да вдигне топката на ГЕРБ за забивка? Или е тръгнал по стъпките на Барни Ръбъл и е решил да смени едното БКП с другото?

 7. 7 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  А бе, тези от агенцията за борба с градушките, с какво се занимават през времето, когато няма градушки?Някой знае ли?
  —цитат от коментар 5 на jig021108488


  Гледат плодове и зеленчуци. Даже понякога и на държавната земя на площадките (по-старите са оформени като комплекси със всичко места за почивка, залени площи и т,н,

 8. 8 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Абе глупости, самолета минава само в един миг над района. Дори да е опасно да стрелят, защо не променят маршрута на самолета с 10 километра, ще закъснее една минута или ще компенсира след това. Оправдания, все едно и също, опукани градини, къщи и коли защото еди какво си.

  Дневник, оправете проблема с кукитата в сайта, защото постоянно съм разлогнат. Този проблем е от години и никой не му обръча внимание. Ако съм разлогнат и се рефрешна съм логнат и обратно.
 9. 9 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  Една от причините земеделските производители да не правят застраховки са инсовете. Застрахователите с такъв завършек, често прецакват клиентите си, независимо дали става въпрос за гражданска отговорност, каско, за земеделска продукция и др.
  И затова хората избягват такива застраховки, защото пък тези инсове вземат най-малка премия, обаче при събитие разкарват и често не плащат.Ето, там трябва да се намеси държавата, като ги регулира, а тя на едни даже им даде и енергоразпределително дружество. Скоро може да има протести свързани с тока,не за цената, а с това данъкоплатците да платят изграждането на някоя инфраструктура..

 10. 10 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#8] от "Кум Лисан":

  Ти чуваш ли се? Имаш ли представа какво стои зад един полет - тва да не ти е такси да му отбиеш маршрута с 10 км.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 11. 11 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1510 Неутрално

  До коментар [#9] от "Uprsport":

  Ако си си спазил договора няма как да не ти платят. Четеш условията, подписваш там където те устройват, а ако ти откажат - съдиш, сигнал в КФН и тн.

  Не може баш баканина да е бутнал 1 млн лева инвестиция от която ще изкара 3 милиона (примерно) но да се стиска за няколко хиляди премия и после да иска държавата (т.е всички ние) да го обезщетим за това, че един от възможните рискове при инвестицията му се е сбъднал. Начи аз мога да си застраховам апартамента, мога да сключа застраховака за професионална отговорност и мен някой да ме бе обезщети ако нещо стане, ама на земеделчето с 1 милион инвестиции му се свидят няколко хилядарки за застарховка, която би му дала възможност да хеджира част от рисковете си - ми няма да стане. Къде се тия инвестиции дето рисковете ти да са 0 - няма такива. Ако има - посочи ми да се включа и аз.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 12. 12 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 5472 Неутрално

  Абе глупости, самолета минава само в един миг над района. Дори да е опасно да стрелят, защо не променят маршрута на самолета с 10 километра, ще закъснее една минута или ще компенсира след това. Оправдания, все едно и също, опукани градини, къщи и коли защото еди какво си.
  —цитат от коментар 8 на Кум Лисан


  Няма нужда да променят маршрута. Самолетът прелита с 600-700 и повече км/час. Та простата аритметика показва, че след 10 мин. ще е много далеч от градоносния облак. Някои ги мързи да си свършат работата и да координират прецизно.
  Да, небето над България е доста натоварено, но не чак толкова над земеделските райони в Тракия. Потоците са на запад от Пазарджик и на изток от Хасково.

 13. 13 Профил на pet fire
  pet fire
  Рейтинг: 3577 Весело

  Според мен оправданието за минаващ самолет е измислено след поразията на градушката. Оакали са се.

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7590 Неутрално

  Сутринта чух един от пострадалите да казва, че никога няма да си застрахова продукцията. Щом той не дава пет пари за нея, защо всички плащаме толкова пари за ракети. Защо аз всяка година си застраховам дома и се моля, да не ми се случи да ползвам застраховката?

 15. 15 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 300 Неутрално

  Тези оправдания са ного удобни и се ползват откакто е създадена най-напред Службата, а след това Агенцията или както й викат сега за борба с градушките.
  Навремето, когато самолетите са летели по-бавно и по-ниско, ракетите са имали ое по-малък обсег и пак не са могли да застрашават гражданските самолети. Обаче на полигоните е имало, а изглежда и сега е така, по един полупиян дежурен, който докато се наведне и охлювът се шмугне в храстите. На някои полигони или площадки няма нито радар, нито компютър, нито ток. Управлението е на око и по телефона, ако има обхват.

  Отделен е и въпросът, че много от ракетите са с изтекъл срок на годност и понякога дефектират - дори и да литнат не разпръскват сребърния йодид

 16. 16 Профил на AdMin
  AdMin
  Рейтинг: 300 Неутрално

  По въпроса за застраховките - както съм казвал и за Гражданската отговорност за автомобилите, така и за всички други видове задължителни застраховки, следва да има държавно застрахователно дружество. Съшото е и за държавна банка, която да извършва бюджетни разплащания и да събира парите за бюджета - данъци, такси, глоби и пр.

 17. 17 Профил на army
  army
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Това оправдание, че е заради самолет не са изтреляни ракетите против градушка вече за не знам кой път го чуваме. И имам чувството, че няма и да е за последно. Като цяло видяха, че с това им минава номера, а на потърпевшите, със или без застраховки, никой няма да им върне продукцията.

 18. 18 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  До коментар [#9] от "Uprsport":Ако си си спазил договора няма как да не ти платят. Четеш условията, подписваш там където те устройват, а ако ти откажат - съдиш, сигнал в КФН и тн. Не може баш баканина да е бутнал 1 млн лева инвестиция от която ще изкара 3 милиона (примерно) но да се стиска за няколко хиляди премия и после да иска държавата (т.е всички ние) да го обезщетим за това, че един от възможните рискове при инвестицията му се е сбъднал. Начи аз мога да си застраховам апартамента, мога да сключа застраховака за професионална отговорност и мен някой да ме бе обезщети ако нещо стане, ама на земеделчето с 1 милион инвестиции му се свидят няколко хилядарки за застарховка, която би му дала възможност да хеджира част от рисковете си - ми няма да стане. Къде се тия инвестиции дето рисковете ти да са 0 - няма такива. Ако има - посочи ми да се включа и аз.
  —цитат от коментар 11 на bludniq_sin


  Явно не си попадал в такава ситуация. И ти пожелавам да не попадаш. От девет кладенеца вода вадят, тиквичките стават на кратуни, не било по договор, малините, къпини и т.н и никой не може да те спаси, защото освен институциите в повечето случаи се касае за политическа подкрепа. а там няма правила, а има значение кой какво ще каже и къде ще натисне. А тези хора, чиито насаждения са пострадали може би в по-голямата си част са минали през застраховки и са се опарили. основния принцип на застраховането - осигуряването на сигурност на този, който се застрахова е подменен от алчността в България и част от застрахователите. За съжаление.

 19. 19 Профил на Хюго Босов
  Хюго Босов
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  Така ли все ще я караме- на поразена земеделска продукция к някакви си мижави обезщетения. И кога ще ядем български плодове и зеленчуци, а не вносни боклуци? Там няма ли градушки?

 20. 20 Профил на Кортик
  Кортик
  Рейтинг: 2997 Неутрално

  Когато има условия за градушка, въздушната обстановка е опасна за самолетите. РВД е длъжно да ги насочи към безопасен маршрут. Дедо Еконтии да прегледа протоколите за полети и стрелби на ИАБГ, ама на него акъла му е другаде.

  Червена линия, червен картон
 21. 21 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#8] от "Кум Лисан":

  Много смешна история.
  По принцип при възникване на метеорологична обстановка - такава е и формирането на градоносен облак, РВД следва да промени веднага трасетата на прелитащите самолети. Т.е. за да заобиколят зоната. Не вярвам да има капитан на самолет, който да не спази нареждането на РВД. Това че самолетът е минавал през зоната на градоносния облак и затова не са изстреляли ракетите е приказка за мисирки, които изобщо си нямат представа от материята.
  Толкова по темата.
  Изводите са ваши.

  Panta rhei....
 22. 22 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#20] от "Корки":

  Не, според джурналята аеропланите си фъркат накъдето си искат . Дори за забавление минават от време на време през някой СВ9 (кода за градоносен облак).
  Нямам думи да опиша гениалната некадърност на медиите.
  Иначе очакването е фундаментално.

  Panta rhei....
 23. 23 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 559 Любопитно

  А защо самолетът не е бил пренасочен по друг коридор?

  🇧🇬🇺🇦
 24. 24 Профил на Кум Лисан
  Кум Лисан
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#8] от "Кум Лисан":Ти чуваш ли се? Имаш ли представа какво стои зад един полет - тва да не ти е такси да му отбиеш маршрута с 10 км.
  —цитат от коментар 10 на bludniq_sin


  Разбира се, че може да му промени маршрута, ти имай предвид, че 10 км встрани са му не повече от минута закъснение, която може да компенсира в оставащото му летене до кацането. По принцип има точни маршрути по които трябва да минат, но отклонението не е нещо невъзможно.

  Дневник, оправете проблема с кукитата в сайта, защото постоянно съм разлогнат. Този проблем е от години и никой не му обръча внимание. Ако съм разлогнат и се рефрешна съм логнат и обратно.
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK