Кратки новини

Кратки новини

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Пенсионерите отново могат да получават пенсиите си от всяка пощенска станция

Кратки новини

© Юлия Лазарова


"Български пощи" възстановява електронното изплащане на пенсиите за юни, след като електронната база данни на държавното дружество е възстановена. Изплащането ще се извършва в периода 7-20 юни по график и установения ред отпреди хакерската атака през април. Ще се изплащат и пенсии за изминал период. Препоръчително е клиентите на държавното дружество да посещават пощенските станции не само в сутрешните часове. За неизплатени през април или май великденски надбавки е необходимо да се подаде заявление в териториалните поделения на Националния осигурителен институт (НОИ). Около 99% от услугите на "Български пощи" вече са възстановени, уточниха от държавното дружество.

За първите 5 месеца от годината приходната агенция е събрала над 1 млрд. лв. повече

Кратки новини

© Юлия Лазарова


За първите пет месеца от годината Националната агенция за приходите (НАП) е събрала с 1.1 млрд. лева повече спрямо същия период на 2021 г. В края на май приходите за централен бюджет са над 11.9 млрд. лв., уточняват от НАП. Приходите за бюджета са над 6.7 млрд. лева, като данъкът върху доходите на физически лица е близо 1.8 млрд. лв., 819 млн. лв. е корпоративният данък и повече от 3.4 млрд. лв. е ДДС. Приходите от осигурителни вноски към 31 май надвишават 5.1 млрд. лв. Най-висок е ръстът на постъпленията при корпоративен данък – 30%. Приходите от данък върху доходите на физическите лица се увеличават с близо 6 на сто, а от осигурителните вноски растат устойчиво с почти 11 % спрямо същия период на миналата година, допълват от НАП.

Буря в Русе доведе до наводнения и транспортен хаос

Кратки новини

© Юлия Лазарова


Разразилата се рано тази сутрин буря в Русе доведе до десетки наводнени жилищни сгради и паднали дървета, съобщава БНР. Само за 10 минути падналото количество дъжд е 17.5 литра на квадратен метър. Наводнени са основните булеварди и в момента няма проходим такъв. Не работят светофарите, част от градския транспорт също не може да се движи. Има изпочупени клони, както и ответи от вятъра ламарини от различни постройки. Подлезите са неизползваеми. Влакът за Варна е бил спрян заради паднали върху линията дървета.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK