Бориславова след интервюто на Трифонов: Сякаш токът и за него беше спрял

Брифинг в Министерски съвет, Лена Бориславова, МС

© Цветелина Белутова

Брифинг в Министерски съвет, Лена Бориславова, МССеверна Македония е само поводът, а случаят "Капитан Андреево" - най-вероятната причина лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов да оттегли министрите си от управлението. Това допусна говорителят на премиера Лена Бориславова след като изгледа интервюто на Трифонов пред "Дарик радио".


Какво каза Трифонов вижте тук. и тук


Бориславова отбеляза, че в хода му Трифонов "положи неимоверни усилия да се разграничи от всяка проверка за законосъобразност на "Капитан Андреево" . "Като че ли токът и за него беше спрял, както за Бойко Борисов - не са запознати със случващото се, въпреки че изтичат записи с явно предложение за подкуп и статистически данни как приходността се е увеличила( Добави, че по тази тема Трифонов твърдеше че не знае, но и показа, че не иска да знае, прекъсвайки интервюиращия, опитал се да обясни проблема на зрителите. Бориславова направи уговорката, че коментира на база впечатленията си от интервюто, а не защото разполага с друга информация.
Помолена да коментира идеи на БСП да се търси нова формула за кабинет с друг премиер, Бориславова каза, че
премиерът Кирил Петков е най-диалогичния човек, който "можеше доскоро да споява тази коалиция" и партията му застава твърдо зад него - не заради поста, а защото "с убеденост и силна воля може да не позволи корупционните схеми и източване на бюджета". В отговор на друг въпрос добави, че е възможно обсъждането на друга кандидатура със сходни качества.


На Бориславова й бяха зададени и въпроси, свързани с компромати, разпространявани от жълти медии. "Когато жълтата медия се активизира, е доказателство, че има шанс исканата промяна да се случи", каза тя и увери, че и тя, и премиерът получават пълна подкрепа от близките си. Добави, че не е получавала предупреждения за възможни подобни атаки, защото създателите на тези компромати са били наясно, че нямат какво да предложат.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK