Случаите на COVID-19 пак растат, една област отново е в жълтата зона

Случаите на COVID-19 пак растат, една област отново е в жълтата зона

© Георги КожухаровОбласт София-град отново е в т.нар. жълта зона, където официално регистрираните случаи за период от две седмици са между 100 и 250, сочат данни на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). Според сайта на институцията към днес (28 юни) прагът е прекрачен само в една област, a според официалния портал за коронавируса в България стойностите за столицата са 101 заразени на 100 хил. население за период от 14 дни.


Близо до прага от над 100 до 250 регистрирани случая за изминалите две седмици са още областите Габрово (73 души на 100 хил. население за две седмици) и Варна (71 души).


Тези данни обаче все още не са отразени в седмичната карта, която НЦЗПБ публикува всеки вторник на месеца и включва резултатите до края на предходната седмица. Затова по тази статистика (до 26 юни) все още цяла България е в т.нар. зелена зона, където регистрираните случаи са до 100 души на 100 хил. население за изминалите 14 дни. Ръст обаче се забелязва в почти всички области, по-забележителен е той в районите например на Ямбол, Враца, Варна, Търговище, София-област, Монтана, Кюстендил.Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK